Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Mundial 2010 και Μαραντόνα

Τα πλάνα του για την ομάδα που θα παρατάξει στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής, ή τουλάχιστον στο πρώτο παιχνίδι της εθνικής Αργεντινής, απέναντι στη Νιγηρία, αποκάλυψε ο Ντιέγκο Μαραντόνα.Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «FM Metro», ο εκλέκτορας της «μπιανκοσελέστε» τόνισε ότι προσανατολίζεται να χρησιμοποιήσει την ενδεκάδα που ξεκίνησε στη φιλική νίκη επί της Γερμανίας, τον περασμένο μήνα στο Μόναχο.

Δηλαδή, μία ομάδα με τέσσερις κεντρικούς αμυντικούς (Οταμέντι, Ντεμικέλις, Σάμουελ και Χάιντζε), χωρίς ακραίους μπακ και με τους Γκουτιέρες και Ντι Μαρία στις πτέρυγες.

«Δοκίμασα πολλούς πλάγιους αμυντικούς, όπως ο Ζανέτι και ο Πάπα, αλλά κατέληξα στο σχήμα με τέσσερα σέντερ μπακ. Αυτοί μου δίνουν εγγύηση στα μετόπισθεν και νομίζω πως έτσι θα παίξω», τόνισε ο Μαραντόνα, που στάθηκε στο γεγονός ότι η ομάδα του δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα στο φιλικό με τη Γερμανία.

Ακόμη, επεσήμανε ότι έχει καταλήξει στους 20 από τους 23 παίκτες της αποστολής για το Μουντιάλ, περιλαμβάνοντας σε αυτούς και τον Σέρχιο Αγουέρο, για τον οποίο τελευταία υπήρχαν αμφιβολίες, λόγω της πληθώρας επιθετικών που διαθέτει.

Η Αργεντινή θα μετάσχει στον 2ο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου και θα τεθεί αντιμέτωπη και με την εθνική Ελλάδας, στο φινάλε της Α΄ φάσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: