Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Ισπανική υπόθεση

Ραφαέλ Ναδάλ και Φερνάντο Βερντάσκο αναμετρώνται την Κυριακή (18/4) στον μεγάλο τελικού του χωμάτινου Μasters στο Μόντε Κάρλο, με τον πρώτο να στοχεύει στον 6ο συνεχόμενο τίτλο στο Πριγκιπάτο. Με πέντε Ισπανούς να βρίσκονται στα προημιτελικά ήταν σχεδόν βέβαιο ότι κάποιος από αυτούς θα έδινε το παρών στον τελικό. Και φυσικά ο... κλήρος είχε πέσει στον Ραφαέλ Ναδάλ. Κανείς όμως δεν θα περίμενε έναν ισπανικό εμφύλιο από τη στιγμή που ανάμεσα σε αυτούς υπήρχε ο Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης και επικεφαλής του ταμπλό, Νόβακ Τζόκοβιτς.

Δυστυχώς για τον Σέρβο, η τραγική εμφάνισή του στα ημιτελικά κόντρα στον Φερνάντο Βερντάσκο, του στέρησε τη δυνατότητα να διεκδικήσει το τρόπαιο και να αυξήσει τη διαφορά στην παγκόσμια κατάταξη από τον κάτοχο του τίτλου. Ο Ισπανός έκανε φύλλο και φτερό τον Τζόκοβιτς, ο οποίος σε κανένα σημείο του αγώνα δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό, και με 6-2, 6-2 έδωσε ραντεβού για το μεσημέρι της Κυριακής (18/4) με τον συμπατριώτη του Ραφαέλ Ναδάλ, εξασφαλίζοντας για πρώτη φορά την συμμετοχή του σε έναν τελικό στη σειρά Masters.

Για τον Ναδάλ δεν χρειάζεται να ειπωθούν πολλά. Ο Ισπανός έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα από τον καθένα στη χωμάτινη επιφάνεια, και με επιβλητική εμφάνιση κόντρα στον Νταβίντ Φερέρ (6-2, 6-3) οδεύει για την 6η συνεχόμενη κούπα.

Ναδάλ και Βερντάσκο έχουν αναμετρηθεί εννιά φορές στο παρελθόν, με τον Ναδάλ να μετρά ισάριθμες νίκες, τέσσερις εκ των οποίων σε χώμα και χωρίς να έχει χάσει σετ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: