Σάββατο 17 Απριλίου 2010

«Ζωντανή» στο 93΄ η Γιουνάιτεντ!

Ένα γκολ στο 93ο λεπτό του ντέρμπι στο Μάντσεστερ, ανάμεσα στη Σίτι και τη Γιουνάιτεντ από τον Πολ Σκόουλς με κεφαλιά, κράτησε 'ζωντανούς' τους 'κόκκινους διαβόλους' στο 'κυνήγι' του τίτλου (1-0)!Η ομάδα του σερ Άλεξ Φέργκιουσον έχει, πλέον, 76 βαθμούς στον πίνακα και βρίσκεται μόλις έναν πίσω από την Τσέλσι. Οι Λονδρέζοι, εξάλλου, αντιμετωπίζουν αργά σήμερα το απόγευμα την Τότεναμ και θα επιδιώξουν να ξεφύγουν εκ νέου στη βαθμολογία.

Με Ρούνεϊ, Γκιγκς

Το αποτέλεσμα του ντέρμπι του Μάντσεστερ, ανάμεσα στις Σίτι και Γιουνάιτεντ, είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον όσον αφορά το άμεσο μέλλον των δύο συλλόγων. Από τη μία οι γηπεδούχοι ‘κυνηγούσαν’ το τρίποντο για να παραμείνουν στην τέταρτη θέση που οδηγεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, από την άλλη η Γιουνάιτεντ για να έχει ελπίδες ότι μπορεί να κατακτήσει το τέταρτο συνεχόμενο πρωτάθλημά της.

Με άλλα λόγια, η ισοπαλία δεν βόλευε καμία από τις δύο ομάδες, σε ένα παιχνίδι που, όπως είπε και ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον στη συνέντευξη Τύπου… «Στα 23 χρόνια που βρίσκομαι στην Γιουνάιτεντ ποτέ ξανά δεν είχαμε αντιμετωπίσει μια Σίτι που να στοχεύει σε μια επιτυχία στο πρωτάθλημα»!

Ο Σκοτσέζος τεχνικός, πάντως, είδε τους Γουέιν Ρούνεϊ και Ράιαν Γκιγκς να συμμετέχουν κανονικά στο αρχικό σχήμα, σε αντίθεση με τον Ρίο Φέρντιναντ ο οποίος ταλαιπωρούνταν από ενοχλήσεις στα πλευρά. Άλλωστε, αυτή ήταν η δεύτερη φορά που ο Κάρλος Τέβεζ βρέθηκε αντιμέτωπος με την προηγούμενη ομάδα του.

‘Δυνατό’ πρώτο ημίχρονο

Το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης δεν είχε πολλές φάσεις για τις δύο ομάδες, αφού θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ‘δυνατό’ το παιχνίδι του παίχτηκε στο πρώτο 45λεπτο (0-0).

Η μεγαλύτερη ευκαιρία χάθηκε από τον Γουέιν Ρούνεϊ, ο οποίος ταλαιπωρείται ακόμα από τον τραυματισμό που αποκόμισε στο παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ εναντίον της Μπάγερν. Ο διεθνής στράικερ πήρε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι στην περιοχή του Γκίβεν, μετά από πάσα του Βαλέντσια, παρόλα αυτά η προσπάθειά του κατέληξε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του τερματοφύλακα της Σίτι.

Οι Φλέτσερ (4΄) και Σκόλους (12΄), επίσης, είχαν την ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ για τους φιλοξενούμενους, όπως και ο Κάρλος Τέβεζ με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ (9ο λεπτό), με τον Φαν Ντερ Σάαρ να αποσοβεί τον κίνδυνο.

Μίλησε ο… παππούς

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε πολύ καλό ρυθμό στη μεγαλύτερη διάρκειά του, έκρυβε όμως όλες τις συγκινήσεις στο τέλος. Πλην μερικών προσπαθειών του Γκιγκς να προωθήσει την ομάδα του, μόλις στο 81ο λεπτό οι ‘κόκκινοι διάβολοι’ έγιναν απειλητικοί για την εστία του Γκίβεν, με γυριστή κεφαλιά του Μπερμπάτοφ (είχε αντικαταστήσει νωρίτερα τον Ρούνεϊ).

Τέσσερα λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να πετύχουν γκολ, αφού παρά την ασταθή έξοδο του Φαν Ντερ Σάαρ -μετά από κόρνερ-, ούτε Φίλιπς ούτε ο Τέβεζ καταφέρνουν να σπρώξουν την μπάλα στα δίχτυα της Γιουνάιτεντ και να δώσουν σημαντικό προβάδισμα στην ομάδα τους.

Οι παίκτες του Φέργκιουσον προειδοποίησαν στο 88΄ με τη συνεργασία των Νάνι και Γκίγκς, ώσπου στο 93ο λεπτό ο Σκόουλς εκμεταλλεύτηκε την σέντρα του Εβρά από το αριστερά και με ωραία κεφαλιά έκανε το 1-0 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη! Ένα γκολ που διαμόρφωσε το τελικό σκορ της αναμέτρησης και κράτησε ‘ζωντανή’ τη Γιουνάιτεντ στον ‘μαραθώνιο’ της Πρέμιερ Λιγκ.

Οι συνθέσεις:

Mάντσεστερ Σίτι: Γκίβεν, Ονουόχα, Κομπανί, Τουρέ, Μπρίτζ, Τζόνσον (65' Βιειρά), Ντε Γιονγκ (78' Άιρλαντ), Μπάρι, Μπέλαμι, Τέβεζ, Αντεμπαγιόρ(75' Φίλιπς)
Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ: Φαν Ντερ Σααρ, Νέβιλ, Βίντιτς, Έβανς, Εβρά, Φλέτσερ, Σκόουλς, Γκίμπσον (59' Νάνι),Βαλέντσια, Ρούνι (75' Μπερμπάτοφ), Γκίγκς

Δεν υπάρχουν σχόλια: