Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Τριαντάρα παραμονής για Τρίκαλα

Η βαθμολογική θέση των δύο ομάδων προμήνυε ντέρμπι στα Τρίκαλα, ωστόσο, η τοπική ομάδα μετέτρεψε σε περίπατο την αναμέτρηση με την Καβάλα και έκανε σημαντικό βήμα για την παραμονή της στην Α1. Η ομάδα του Θανάση Γιαπλέ έκανε εκπλητικό παιχνίδι και συνέντριψε τους καβαλιώτες με 85-55, κάνοντας σημαντικό βήμα για την παραμονή της στην Α1. Η Καβάλα από την άλλη πλευρά θα δώσει μάχη στις δύο τελευταίες αγωνιστικές με τον Ηλυσιακό.

Τα Τρίκαλα ξεκίνησαν το παιχνίδι παίζοντας πολύ δυναμική άμυνα, γεγονός που έβγαλε εκτός ρυθμού την ομάδα της Καβάλας, η οποία έμεινε για πέντε λεπτά χωρίς να σημειώσει πόντο στο παιχνίδι. Το γρήγορο 7-0 ήταν ό,τι έψαχνε η ομάδα του Θανάση Γιαπλέ για να φέρει στα μέτρα της το ματς και να προηγηθεί με 18-9 στο 10`.

Ο Γιανγκ ήταν σε εξαιρετική ημέρα, η επιστροφή του Ζούπαν ανέβασε ψυχολογικά την ομάδα των Τρικάλων και η εξαιρετική της εμφάνιση συνεχίστηκε και στη δεύτερη περίοδο. Η Καβάλα αδυνατούσε να ελέγξει το ματς, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση, με αποτέλεσμα η διαφορά να έχει ανοδικές τάσεις και να καταλήγει στις 21 πόντους με τη λήξη του ημιχρόνου (39-18, 20`).

Η Καβάλα προσπάθησε με γρήγορες επιθέσεις να ρίξει τη διαφορά για να έχει ελπίδες να ανατρέψει το σκορ στην τελευταία περίοδο. Επιθετικά, βελτιώθηκε αρκετά, αλλά στην άμυνα είχε πρόβλημα και τα Τρίκαλα έβρισκαν εύκολα το δρόμο προς το καλάθι. Ετσι, αντί να μειωθεί η διαφορά, ανέβηκε στη μέγιστη τιμή της με το τέλος της τρίτης περιόδου (65-42, 30`).

Στο 32` η διαφορά ανέβηκε στους 30 πόντους (74-44) και δεν υπήρχε πια αμφισβήτηση για το ποιος θα είναι ο νικητής. Τα Τρίκαλα πήραν μια σημαντική νίκη με 85-55 κάνοντας παράλληλα και ένα αποφασιστικό βήμα για την παραμονή τους στην κατηγορία. Αντίθετα, στην Καβάλα δεν μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι, καθώς και ο Ηλυσιακός δεν έχει πει την τελευταία του λέξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: