Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Ο ...ώριμος Φρέντι Αντού

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/29c31ca20dbbbc135428d9b4a0d9a3fa_L.jpg?1271394572?1271394572?1271394572«Τρελή» …χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατεί στον Άρη ο Αμερικανός άσος των «κίτρινων», ο οποίος τόνισε ότι απολαμβάνει την κάθε στιγμή στην Θεσσαλονίκη, ενώ δεν δίστασε να κάνει και ένα …μίνι απολογισμό της μέχρι τώρα καριέρας του.Για τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα της καριέρας του, την «πτώση» του στα 18 του μόλις χρόνια και τον Άρη μίλησε ο Αμερικανός μεσοεπιθετικός των «κίτρινων» Φρέντι Αντού στο διεθνή πρακτορείο ειδήσεων «Sports Illustrated», ενώ χαρακτήρισε τους «κίτρινους», ως το «σωστό» βήμα στην καριέρα του.

«Κάποια στιγμή παρακολούθησα ένα βίντεο που αγωνιζόμουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο κάτω των 20 και είπα: "Πόσο καλά έπαιζα τότε...". Μου πήρε περίπου ενάμιση χρόνο για να αντιληφθώ την πραγματικότητα», ανέφερε ξεκινώντας την ανασκόπηση της καριέρας του ο Φρέντι Αντού, ο οποίος δείχνει πιο ώριμος από ποτέ:

«Αρχικά έκανα μια-δυο καλές ενέργειες στην προπόνηση και στο τέλος έλεγα στον εαυτό μου: "Σήμερα ήσουν καλός". Τα πράγματα, όμως, είναι πολύ διαφορετικά. Οι προπονητές πλέον βλέπουν πόσες φορές θα συγκλίνεις στον άξονα στον σωστό χρόνο ή πόσο γρήγορα επιστρέφεις πίσω από την μπάλα.
Αυτά τα στοιχεία μετράνε και μόνο τότε μπορούν να βασιστούν πάνω σου για 90'», τόνισε στη συνέχεια ο νεαρός μεσοεπιθετικός και μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Άρη:

«Είμαι μόλις 20 ετών, δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Οι άνθρωποι πολλές φορές πανικοβάλλονται όταν κάτι δεν πάει αρχικά καλά. Εγώ, πάλι, όχι. Εχω μπροστά μου ακόμα πολύ δρόμο να διανύσω μέχρι την καταξίωση, αλλά πιστεύω πως βαδίζω με σωστά βήματα στον Άρη. Επιτέλους, είμαι στον σωστό δρόμο».

Αναφερόμενος μάλιστα στην ατμόσφαιρα που επικρατεί στην Θεσσαλονίκη, ο Αντού ήταν …αποστομωτικός:

«Είναι τρελή η κατάσταση εδώ. Χωρίς πλάκα. Δεν πιστεύουμε με τον Εντι Τζόνσον τις εκδηλώσεις λατρείας του κόσμου».

Δηλώσεις για τον Αντού όμως έκανε και ο τεχνικός του Άρη Έκτορ Ραούλ Κούπερ , ο οποίος τόνισε:

«Νομίζω πως ο Φρέντι αγωνίζεται έχοντας στο μυαλό του την τεράστια απήχηση που είχε στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο όταν ξεκίνησε, κάτι που φαίνεται πως τον αγχώνει» και συνεχίζοντας ανέφερε:

«Αρχικά μπορείς να προπονείσαι πιο ελεύθερα, δίνοντας έμφαση στην τεχνική, αλλά στο ανώτερο επίπεδο πρέπει να νικάς. Οταν κάποιος πηδάει κατευθείαν στο υψηλότερο επίπεδο, τότε πρέπει να είναι φαινόμενο… και στο κεφάλι και στα πόδια για να ενσωματωθεί.
Φυσικά, εκτός από πνευματικά, πρέπει να δυναμώσει και λίγο σωματικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: