Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Κούπερ: «Μόνο η ψυχική κούραση με ανησυχεί»

Κούπερ: «Μόνο η ψυχική κούραση με ανησυχεί»

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ που δεν θέλησε πάντως να αναφερθεί καθόλου στον τελικό του κυπέλλου, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να συγκεντρώσει απόλυτα τους ποδοσφαιριστές του στον αγώνα που έρχεται με τον Ολυμπιακό. «Θέλουμε βαθμό ή βαθμούς στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, ώστε να μπούμε με καλύτερη συγκομιδή στα Play-0ff. Αναγνωρίζω πόσο δύσκολο είναι να κρατήσουμε συγκεντρωμένους τους ποδοσφαιριστές όταν μπροστά υπάρχει ο τελικός, ώστε να μπούμε με την καλύτερη δυνατή βαθμολογική διαφορά στα Play-off. Είναι όμως μία περίπλοκη διαδικασία, πόσο μάλλον αν η δική μου ομάδα ξεκ9ινήσε με τέσσερις βαθμούς διαφορά από τον πρώτο. Το δύσκολο είναι να δούμε πως η δική μας ομάδα μοιράσει με τον σωστότερο τρόπο την ενέργεια για τα σημαντικά παιχνίδια που έχει μπροστά της. Η ομάδα θα πρέπει να κοιτάει πάντα το επόμενο παιχνίδι που είναι και το σημαντικότερο. Το χρέος μας είναι να τα δώσουμε όλα στο επόμενο παιχνίδι. Από εκεί και πέρα είναι δική μου εργασία το πώς θα γίνει η καλύτερη δυνατή εξοικονόμηση ενέργειας. Εμείς θέλουμε όμως να ξεκινήσουμε την διαδικασία των play-p0ff με τη μικρότερη δυνατή διαφορά από τον πρώτο. Για να το κάνουμε αυτό πρέπει να κοιτάξουμε μόνο το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Αυτό που θέλω να ξεκαθαρίσω είναι ότι θα αναλωθώ μόνο στο παιχνίδι της Κυριακής και όχι στον τελικό».

Για τις αρκετές αλλαγές που θα γίνουν και κατά πόσο θα επηρεάσουν την ομάδα τόνισε: «Θα αναλωθώ στη δική μου την ομάδα και ελπίζω να μην αλλάξουν πολύ οι ισορροπίες. Μία ομάδα όταν έχει αγωνιστική ταυτότητα δεν πρέπει να αλλάζει όσες αλλαγές κι αν υπάρχουν. Μπορεί ένας παίκτης που θα μπει να μην έχει την κατάρτιση κάποιου άλλου όμως μπορεί να έχει άλλα πλεονεκτήματα ώστε να αποκατασταθεί η ισορροπία της ομάδας. Το μόνο που μπορεί να αλλάξει το αγωνιστικό προφίλ είναι αν γίνουν πολλές αλλαγές. Κι εκεί γιατί ίσως ο ποδοσφαιριστής που θα μπει να μην έχε την ανάλογη ένταση και τον αγωνιστικό ρυθμό».

Για το αν τον προβλημάτισε η εικόνα της Τρίπολης και του αγώνα με τον Αστέρα, ο κ. Κούπερ απάντησε: «Με απασχόλησε και με ανησύχησε μετά το τέλος του αγώνα. Κυρίως τα πρώτα 45 λεπτά που η ομάδα μου είχε μία πολύ κακή εικόνα. Το συζητήσαμε με τους ποδοσφαιριστές και είπαμε ότι το παιχνίδι που απομένει είναι υψηλού κίνητρου για εμάς καθώς υπάρχει η ειδική βαθμολογία των Play-off. Η δική μου συμβουλή είναι να είναι αφοσιωμένοι και συγκεντρωμένοι στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Να εξαντλήσουν την ενέργεια τους σε αυτό τον αγώνα ώστε να δείξουν την καλύτερη αγωνιστική εικόνα».

Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ δεν έδειξε να ανησυχεί ιδιαίτερα για την κούραση που μπορεί να βγάλουν οι παίκτες του, τονίζοντας πως: «Η κόπωση που με απασχολεί και με ανησυχεί είναι η πνευματική. Δεν ανησυχώ. Δουλέψαμε πολύ σωστούς. Εκμεταλλευτήκαμε κάποιες μέρες για να δυναμώσουμε σε κάποιους τομείς. Επομένως η ψυχική κούραση είναι μόνο αυτή που με ανησυχεί. Όταν υπάρχει στρες σαφώς και πρέπει να πάρουμε κάποιες ανάσες. Είμαστε πανέτοιμοι να αντιμετωπίσουμε όλα τα παιχνίδια μέχρι το τέλος της χρονιάς. Δεν με ανησυχεί καθόλου η κούραση. Όλοι οι παίκτες είναι πάνω – κάτω στο ίδιο επίπεδο. Παραπάνω με ανησυχούν κάποιοι άλλοι παράγοντες που μπορούν να κάνουν την ομάδα να αποσυντονιστεί. Θέλω να μείνει η ομάδα απόλυτα συγκεντρωμένη και προσηλωμένη στο στόχο που έχει

Δεν υπάρχουν σχόλια: