Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Η ώρα των αποφάσεων

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/498ed31616163c27071191833153769b_L.jpg?943912800?943912800?943912800Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ολοκληρώθηκε στον Ολυμπιακό, οπότε σειρά παίρνει τώρα το ζήτημα του προπονητή και στη συνέχεια το αντίστοιχο των μεταγραφών εν όψει της νέας περιόδου. Ο Σωκράτης Κόκκαλης είναι πολύ πιθανό την Παρασκευή (16/4) από τα γραφεία της ΠΑΕ, ωστόσο ουσιαστικές εξελίξεις αναμένονται από την επόμενη εβδομάδα. Και αυτό επειδή οι «ερυθρόλευκοι» αυτή την εποχή έχουν δώσει μεγάλο βάρος στα πλέι οφ του πρωταθλήματος και στην κατάκτηση της δεύτερης θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Όσον αφορά τον διάδοχο του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς το όνομα του Ερνέστο Βαλβέρδε εξακολουθεί να είναι ψηλά στη λίστα. Μάλιστα, πολλοί είναι αυτοί που ισχυρίζονται ότι ο Βάσκος τεχνικός είναι η μοναδική σοβαρή υποψηφιότητα παρότι καθημερινά φτάνουν στα γραφεία της ομάδας αρκετές προτάσεις.

Τις τελευταίες ώρες πάντως, ακούγεται έντονα και το όνομα του Φατίχ Τερίμ, ο οποίος φέρεται «ζεστός» στο να έρθει στην Ελλάδα, όμως από τον Ολυμπιακό δεν έχει γίνει καμία κίνηση προς το παρόν. Εκτός από τον Βαλβέρδε και τον Τερίμ το άλλο όνομα που ακούγεται είναι αυτό του Χουάντε Ράμος.


Ο Πετρόφ, ο Σκόκο και ο Μορένο

Εκτός από το θέμα του προπονητή στον Ολυμπιακό εξετάζουν και τους υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους. Μία από τις προτάσεις που μελετούν με ενδιαφέρον είναι αυτή του Μάρτιν Πετρόφ. Οι «ερυθρόλευκοι» θεωρούν ότι ο Βούλγαρος άσος της Μάντσεστερ Σίτι μπορεί να αποδειχθεί ιδανικός αντικαταστάτης του Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς για την αριστερή πτέρυγα.

Αυτό που θέλουν να τσεκάρουν πριν αποφασίσουν για τον Πετρόφ είναι ο ιατρικός φάκελος του παίκτη επειδή πληροφορήθηκαν ότι πέρυσι ταλαιπωρήθηκε από μηνίσκο. Αν βεβαιωθούν ότι είναι υγιής τότε είναι πολύ πιθανό να κινηθούν για την απόκτησή του αφού το 1,5 εκατομμύρια ευρώ που ζητά ετησίως δεν είναι απαγορευτικό ποσό.

Από εκεί πέρα οι άνθρωποι του Ολυμπιακού παρακολουθούν τις εξελίξεις στο θέμα του Νάτσο Σκόκο με την ΑΕΚ για να χτυπήσουν την κατάλληλη στιγμή. Αρχικά θέλουν να μάθουν τι χρήματα ζητά η «Ένωση» για την παραχώρηση του Αργεντινού άσου και στη συνέχεια θα ψάξουν τον τρόπο προκειμένου να φέρουν τον 25χρονο ποδοσφαιριστή στο λιμάνι.

Όσο για τον Τζιοβάνι Μορένο, ο Ολυμπιακός ξεκαθάρισε στην Ατλέτικο Νασιονάλ στην οποία ανήκει ο παίκτης ότι δεν πρόκειται να δώσει 3,4 εκατομμύρια ευρώ που αξιώνει τον Κολομβιανό επιθετικό. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν κάνει επίσημα διαπραγματεύσεις για τον νεαρό παίκτη, αλλά ανεπίσημα έχουν ξεκινήσει τα παζάρια. Πάντως δεν πρόκειται να δώσουν πάνω από 2 εκατ. ευρώ για τον Μορένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: