Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Αβαντάζ ο ΠΑΟ για Τζαβέλλα

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/95a333dda3f888e69169e82ca42851de_L.jpg?943912800?943912800?943912800Ο Γιώργος Τζαβέλλας αποτελεί μήλον την έριδος για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό αλλά σύμφωνα με τα λεγόμενα του οι πράσινοι έχουν αβαντάζ λόγω Τσάμπιονς Λιγκα και Νίκου Νιόπλια.

Αποσπάσματα από την συνέντευξη του στο MAXIM που κυκλοφορεί σήμερα:

Θεωρείς ότι, ύστερα από 2,5 χρόνια στον Πανιώνιο, ο κύκλος σου στην ομάδα έκλεισε;

«Όχι, βέβαια. Με τον Πανιώνιο έμαθα να αγωνίζομαι σε υψηλό επίπεδο και να μη φοβάμαι τους θεωρητικά μεγάλους αντιπάλους, Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και ΑΕΚ. Έχω συμβόλαιο μέχρι το 2012 και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος στη Νέα Σμύρνη, τόσο από τη διοίκηση όσο και από τον κόσμο, που με αγαπάει».

Η ρήτρα όμως που απαιτείται για να σε αποκτήσει μια ομάδα από τώρα δεν είναι μεγάλη (1,3 εκατομμύρια ευρώ για τον Πανιώνιο και 150.000 ευρώ για την Κέρκυρα, ως ποσοστό μεταπώλησης).

«Ξέρω ότι έχω κάνει μια πολύ καλή χρονιά και είναι φυσιολογικό κάποιες ομάδες να ενδιαφερθούν για μένα. Αλλά, πάνω σ’ αυτό πρέπει να ρωτήσεις τον κύριο Τσακίρη. Ειλικρινά, αυτή τη στιγμή δεν ξέρω κι εγώ ο ίδιος τι θα ήταν καλύτερο για εμένα. Το μόνο που με απασχολεί είναι το Μουντιάλ και όχι η μεταγραφή μου. Αν είμαι στα πλάνα του Κυρίου Ρεχάγκελ, θα κάνω τα πάντα να βοηθήσω τη χώρα μου».

Αν πας στον Ολυμπιακό, ονειρεύεσαι μια καριέρα ανάλογη με του Γρηγόρη Γεωργάτου, μιας και παίζετε στην ίδια θέση;

«Δεν θέλω να με συγκρίνουν με κανέναν ποδοσφαιριστή. Ο καθένας έχει τη δική του προσωπικότητα και τη δική του καριέρα. Σου ξαναλέω ότι όχι μόνο δεν έχω συμφωνήσει, αλλά ούτε και μιλήσει με κανέναν, οπότε όλα αυτά είναι υποθετικά».

Με δεδομένη την παρουσία του Σπυρόπουλου, θα πήγαινες στον ΠΑΟ, αν ήξερες ότι υπάρχει η πιθανότητα να μην παίζεις βασικός;

«Και αυτό υποθετικό είναι. Όταν κάποιος ποδοσφαιριστής πάει καλά στην Ελλάδα, σημαίνει ότι μιλάει με Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό ή ΑΕΚ. Είναι δουλειά των εφημερίδων να τα γράφουν αυτά».

Με τι κριτήριο θα διαλέξεις;

«Δεν είναι μόνο ένα, αλλά πολλά. Είναι το οικονομικό, το αγωνιστικό, το ποιοι παίκτες αγωνίζονται στη θέση μου, σε ποια ευρωπαϊκή διοργάνωση αγωνίζεται η ομάδα. Θεωρώ ότι αυτά είναι τα αυτονόητα που θα κοιτάξει κάθε ποδοσφαιριστής».

Ας μιλήσουμε υποθετικά: ο Παναθηναϊκός, ως πρωταθλητής, έχει εξασφαλισμένη την είσοδό του στους ομίλους του Champions League. Δεν είναι μεγαλύτερο το δέλεαρ για σένα σε σχέση με την κατάσταση που βρίσκεται ο Ολυμπιακός;

«Είναι ένα αβαντάζ που θα έχει ο Παναθηναϊκός σε σχέση με τον Ολυμπιακό, όπως έχει και άλλο ένα: έχει έναν πολύ καλό προπονητή, που με ξέρει πολύ καλά από την εθνική Νέων και ξέρω κι εγώ ακριβώς τι ζητάει από μένα. Αυτά τα δεδομένα τα βάζεις κάτω εκείνη τη στιγμή και αποφασίζεις».

Επειδή θα δεχτείς προτάσεις και από ομάδες του εξωτερικού -η Άιντραχτ σε παρακολουθεί ήδη- ποιο ξένο πρωτάθλημα προτιμάς;

«Δεν έχω προτίμηση. Όσα παιδιά έχουν αγωνιστεί έξω, δεν θέλουν να γυρίσουν πίσω. Αυτό κάτι δείχνει. Αν ερχόταν πρόταση από το εξωτερικό, θα ήταν καλό και για τον Πανιώνιο να ανοίξει τις σχέσεις του μ’ αυτήν την ομάδα. Αν γινόταν κάτι τέτοιο, το να φύγω έξω θα ήταν η πρώτη μου επιλογή».

Αν ο Τσακίρης αρνηθεί να συναινέσει στη μεταγραφή σου, τι θα κάνεις;

«Τίποτα. Έχω υπογράψει ένα συμβόλαιό μου που λήγει σε δύο χρόνια. Επειδή είμαστε άντρες και φοράμε παντελόνια, αν δεν προκύψει κάτι άλλο, θα είμαι επαγγελματίας παίκτης του Πανιωνίου για τα επόμενα δύο χρόνια».

Ο Παναθηναϊκός δίκαια παίρνει το πρωτάθλημα;

«Κάθε ομάδα που παίρνει το πρωτάθλημα το κατακτά δίκαια. Δεν μπορώ να μπω στη λογική κάποιων, που ασχολούνται συνέχεια με διαιτησίες και παραφιλολογίες. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, αντίθετα ο Ολυμπιακός πέρασε φέτος από πολλά κύματα, και αυτό ήταν που έκανε τη διαφορά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: