Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

24η αγωνιστική: Μια… λάιτ ημέρα, πριν το κυρίως μενού του Σαββάτου




Μονομαχίες «4αδας», «8άδας» πριν την μητέρα των μαχών και το απόλυτο μπασκετικό ντέρμπι Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, επιφυλάσσει το… λάιτ μενού της 24ης αγωνιστικής.

Όλοι οι αγώνες ξεκινούν στις  5 το απόγευμα, με τους «αιώνιους» στα συνηθισμένα… απάνεμα παιχνίδια, πριν την «θύελλα» του Φαλήρου.



Ο Ηρακλής υποδέχεται τον Πανιώνιο (13/2-17:00), στην αναμέτρηση που ανοίγει (τυπικά) την αυλαία της 24ης αγωνιστικής ημέρας της Α1 ανδρών. Ο «Γηραιός» βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας ελπίζοντας ακόμη στο… επουράνιο θαύμα που θα τον διατηρήσει στην μεγάλη κατηγορία.

Από την πλευρά τους οι Νέοσμυρνιώτες επιθυμούν διακαώς την είσοδο στην «8άδα» και για να γίνει αυτό πράξη, οφείλουν να περάσουν αλώβητοι από το Ιβανώφειο.


Ο εμφανώς πιο σοβαρός Άρης, των τελευταίων αγωνιστικών, φιλοξενεί την ΑΕΚ (13/2-17:00), σε μια αναμέτρηση δίχως αύριο για την «Ένωση». Ναι μεν η ομάδα του Άγγελου Κορωνιού βρίσκεται πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού, παρόλα αυτά τίποτα απολύτως δεν είναι δεδομένο σε ότι αφορά την παραμονή της.


Το αξιόμαχο Μαρούσι έχει χάσει  έδαφος στο… κυνήγι της 4άδας και στον αγώνα με τον Ηλυσιακό καλείται να νικήσει για να επιστρέψει σε τροχιά τέταρτης θέσης (13/2-17:00). Από την πλευρά του ο Ηλυσικακός, νιώθει τα… καλέσματα της Α2, αν ηχούν δυνατά και χρειάζεται την υπέρβαση στα Βόρεια προάστια ώστε να ελπίζει σε σωτηρία.


Πριν από το ντέρμπι κορυφής με τον Ολυμπιακό, ο Παναθηναϊκός καλείτε αν κάνει την δική του προπόνηση στο ΟΑΚΑ, απέναντι στον Iκαρο Καλλιθέας. Η ήττα, καλώς ή κακώς, φαντάζει δεδομένη για την ομάδα του Άρη Λυκογιάννη στην έδρα όπου «λύγισε» η πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπαρτσελόνα.


Το ΣΕΦ αναμένεται να είναι γεμάτο, σε μια... ανανέωση της εμπιστοσύνης του κόσμου στην ομάδα του Ολυμπιακού, στον αγώνα με τους «πράσινους», πριν από αυτό όμως υπάρχει και η… Καβάλα. Οι Πειραιώτες φιλοξενούνται στο κλειστό της Καλαμίτσας, με στόχο μια δυνατή… προπόνηση.


Ο Πανελλήνιος σώθηκε και πλέον πάει να… σώσει και την χρονιά με την είσοδο του στα πλει-οφ. Για να τα καταφέρει πρέπει να νικήσει τον έβδομο της κατάταξης Κολοσσό, στο «Νησί των Ιπποτών». Από την πλευρά της η ομάδα του Σφαιρόπουλου, θα κυνηγήσει το ροζ φύλλο αγώνα, προκειμένου να εδραιωθεί στην πρώτη «8άδα».


Το αξιομνημόνευτο εφέτος Περιστέρι υποδέχεται τον ΠΑΟΚ, των υψηλών προσδοκιών. Η ομάδα των Δυτικών προαστίων επιζητά τη νίκη που θα την εξασφαλίσει περισσότερο στις πρώτες 8 θέσεις της βαθμολογίας.

Από την πλευρά τους οι Θεσσαλονικείς, όντας τρίτοι, πίσω από τους «αιωνίους», στοχεύουν σε μια εμφάνιση αντάξια της θέσης τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: