Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Δευτέρα η αδειοδότηση!!

Αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την εξέταση των φακέλων των ΠΑΕ της Superleague από την Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ, η οποία θα ελέγξει αν πληρούν τα κριτήρια που θεσπίζει η ΟΥΕΦΑ. Οι ομάδες έχουν κληθεί να παραστούν στην αρμόδια επιτροπή από την προσεχή Δευτέρα και μετά, προκειμένου να ανοίξουν οι φάκελοι με τα παραστατικά που υπέβαλαν. Στόχος είναι μέχρι το τέλος της Μεγάλης Εβδομάδας οι υποθέσεις να κριθούν σε πρώτο βαθμό και μέχρι το τέλος του μήνα να έχουν τελεσιδικήσει.

Τα κριτήρια είναι οργανωτικά, διοικητικά, οικονομικά, φορολογικά κτλ. Η ΕΠΟ δεσμεύτηκε ήδη για την τήρηση της νομιμότητας, χωρίς να λείπουν οι φόβοι ότι κάποιες ομάδες μπορεί να υποστούν… σκοτσέζικο ντους. Η ομοσπονδία κινείται στη γραμμή της Σούπερ Λίγκας, η οποία θέλει να εφαρμοστούν στο έπακρο όλες οι διατάξεις που σημαίνει αυστηροποίηση των κριτηρίων.

Για αυτό επικεφαλής των αρμοδίων επιτροπών τοποθετήθηκαν πρώην δικαστικοί, ενώ πέρσι πρόεδροι ήταν παράγοντες της ΕΠΟ με τελευταίο τον Χρήστο Σάββα. Ο Αρεοπαγίτης Γιάννης Δαβίλλας θα είναι πρόεδρος στην Πρωτοβάθμια Επιτροπή Αδειοδότησης και ο Αρεοπαγίτης Δημήτριος Γυφτάκης, πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, στην Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης.  

Την Παρασκευή η ΕΠΟ θα αποφασίσει από ποια ομάδα θα αντικατασταθεί όποια δεν πάρει άδεια. Αν δηλαδή θα μείνει κάποια από αυτές που υποβιβάστηκαν, ξεκινώντας από τον Αστέρα Τρίπολης, ή αν θα ανέλθει ομάδα από τη Φούτμπολ Λιγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: