Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

«Μπάρτσα» και τυπικά στους «4»!

  Το καθήκον της έκανε η Μπαρτσελόνα, επικρατώντας με 1-0 της Σαχτάρ του Ντόνετσκ και βρίσκεται και τυπικά στα ημιτελικά της διοργάνωσης με δύο νίκες εις βάρος των Ουκρανών. Με αυτή τη νίκη, οι «μπλαουγκράνα» έβαλαν τέλος στο αήττητο σερί της Σαχτάρ που μετρούσε 12 εντός έδρας ευρωπαϊκούς αγώνες αήττητη.   

Στο πρώτο ημίχρονο, οι Ουκρανοί μπήκαν πιο δυνατά στο ματς και επέβαλαν τον ρυθμό τους κόντρα στους διάσημους αντιπάλους. Η υπεροχή τους λίγο έλειψε να επιφέρει κάποιο τέρμα. Αρχικά, ο Λουίς Αντριάνο μετά από εξαιρετική κάθετη πάσα του Ζάντσον δεν κατάφερε να σκοράρει απέναντι στον Βαλντές. Στη συνέχεια ο «μοχλός» της ομάδας του Λουτσέσκου απείλησε με κάποια σουτ έξω από την περιοχή. 

Οι Καταλανοί δεν άργησαν να «ξυπνήσουν». Όταν λοιπόν πήραν μπρος, ήταν όπως πάντα ισοπεδωτικοί. Έχασαν πρώτα κάποιες καλές στιγμές με τους Τσάβι και Αφελάι για να έρθει ο Μέσι να γράψει το 0-1. Στο 42΄, μετά από προσωπική ενέργεια του Ντάνι Άλβες, ο Αργεντινός πέρασε πρώτα έναν αμυντικό των γηπεδούχων και στη συνέχεια πλάσαρε από κοντά τον Πιατόφ. Έτσι έκλεισε το πρώτο μέρος.

Στο δεύτερο 45λεπτο, όπως ήταν φυσικό ο ρυθμός του αγώνα έπεσε χωρίς όμως να λείπουν οι ευκαιρίες. Η Σαχτάρ προσπάθησε να απειλήσει κυρίως με κάποια μακρινά σουτ , ενώ αντίθετα η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα, κυριάρχησε και βασίστηκε σε προσωπικές ενέργειες των «αστέρων» της. Τόσο ο Αφελάι, όσο και ο Μέσι «άγγιξαν» το 0-2, αλλά ο Ουκρανός γκολκίπερ ήταν αποφασισμένος να μην δεχτεί άλλο τέρμα.

Στα τελευταία λεπτά, οι Ουκρανοί και Ισπανοί περιορίστηκαν σε κοντινές πάσες και έδειξαν πως δεν είχαν διάθεση να αλλάξουν την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί. Το τελικό σφύριγμα της λήξης βρήκε την «Μπάρτσα» να πανηγυρίζει και τυπικά την προκρισή της στα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης όπου θα αντιμετωπίσει, πιθανότατα τη Ρεάλ Μαδρίτης.  


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Σαχτάρ Ντ.: Πιάτοφ, Χούμπσμαν (76' Φερναντίνιο), Ζάντσον, Λουίζ Αντριάνο (66' Μορένο), Ουίλιαν, Σεβτσούκ, Κόμπιν, Ντ. Κόστα (58' Εντουάρντο), Μκχιταταριάν, Ιστσένκο, Ρακίτσκι
Στον πάγκο: Κουντζάμοφ, Φερναντίνιο, Γκάι, Ά. Τεξέϊρα, Κρισφστόφ.

Μπαρτσελόνα: Βαλντές, Ντάνι Άλβες, Πικέ (70' Μιλίτο), Μπουσκέτς, Αντριάνο, Μαστσεράνο, Κεϊτά, Τσάβι (66' Πέδρο), Αφελάι, Μέσι, Βίγια (75' Ζεφρέν).
Στον πάγκο: Πίντο, Μάξουελ, Φόντας, Αλκάνταρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: