Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Κόρφας ο πρωτοπόρος "χιλιάρης"

Σαν σήμερα, 13 Απριλίου του 1999, ο Τζον Κόρφας έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος που έπιασε τις χίλιες ασίστ στην καριέρα του.
Κόρφας ο πρωτοπόρος "χιλιάρης"
Το ρεκόρ αυτό έγινε στη διάρκεια του αγώνα Ολυμπιακού- Αμαρουσίου, για τη 2η φάση των πλέι οφ και ο Κόρφας- τότε πλέι μέικερ στο Μαρούσι- με τη 2η ασίστ του στον αγώνα έγινε ο πρώτος παίκτης που έφθασε τις χίλιες τελικές πάσες.
Στην πορεία άλλοι τέσσερις παίκτες προσπέρασαν το συγκεκριμένο όριο κι αυτή τη στιγμή, στην ιστορία του πρωταθλήματος υπάρχουν πέντε παίκτες που έχουν περισσότερες από χίλιες ασίστ στην καριέρα τους.
Πρώτος των πρώτων είναι ο- εν ενεργεία- Δημήτρης Διαμαντίδης ο οποίος μετρά 1.334 ασίστ στην καριέρα του. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Άγγελος Κορωνιός- νυν προπονητής της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα της Basket League ΟΠΑΠ- ο οποίος ολοκλήρωσε την καριέρα του με 1.264 ασίστ και στη διάρκεια της φετινής σεζόν έχασε την πρωτιά από τον Διαμαντίδη.
Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Νίκος Βετούλας ο οποίος ολοκλήρωσε την καριέρα του με 1.093 ασίστ και στην τέταρτη βρίσκεται ο Τζον Κόρφας με 1.060. Η πεντάδα των "χιλιάρηδων" κλείνει με τον Γιώργο Σιγάλα ο οποίος μοίρασε 1.059 τελικές πάσες στη διάρκεια της καριέρας του στο πρωτάθλημα.
Ο επόμενος παίκτης που θα γίνει "χιλιάρης" στις ασίστ είναι ο Βασίλης Σπανούλης ο οποίος βρίσκεται στην 7η θέση της λίστας με τους κορυφαίους πασέρ στην ιστορία του πρωταθλήματος (πίσω από τον Νίκο Μπουντούρη που πλέον δεν αγωνίζεται κι έχει 979 ασίστ).
Ο γκαρντ του Ολυμπιακού έχει 946 ασίστ και σίγουρα θα γίνει ο... έκτος χιλιάρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: