Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Πασσιαλής: «Στόχο μας να καθιερώνονται οι παίκτες»

Στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Revolution» μίλησε ο τεχνικός της πρωταθλήτριας ομάδας της Κ20 του Άρη, Νίκος Πασσιαλής.
Ο Νίκος Πασσιαλής είπε για την φετινή πορεία της Κ20 του Άρη: «Δεν ξεκινήσαμε το πρωτάθλημα με πρωταρχικό στόχο τον τίτλο. Άλλωστε μην ξεχνάμε στις πέντε πρώτες αγωνιστικές είχαμε μόλις μία νίκη, όμως στην συνέχεια οι παίκτες άρχισαν να αποδίδουν καλύτερα και με την διάρκεια και την σταθερότητα που είχαμε καταφέραμε να φτάσουμε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος».
«Βέβαια καλό το πρωτάθλημα μιας και δίνει πρεστίζ στον σύλλογο αλλά και χαρά στους παίκτες, ο βασικός στόχος όμως είναι άλλος. Στόχος είναι οι παίκτες να μπορέσουν να ανεβούν στην πρώτη ομάδα και να καθιερωθούν και να μπορέσουν να αγωνίζονται. Αυτή την στιγμή έχουμε πέντε παίκτες στην πρώτη ομάδα, ενώ πέντε παίκτες αγωνίζονται και στις εθνικές. Τα περιθώρια επίσης αρχίζουν και στενεύουν μιας και η UEFA κάθε χρόνο θέλουν να παίζουν όλο και περισσότεροι γηγενείς παίκτες».
«Το ταλέντο στην Ελλάδα υπάρχει το πρόβλημα όμως είναι ότι δεν στηρίζονται οι νεαροί ποδοσφαιριστές. Το θέμα δεν είναι να παίξει ένα ματς στην Α΄ Εθνική και μετα να εξαφανιστεί. Θα πρέπει να υπάρχουν άνθρωποι που να στηρίζουν τα νέα παιδιά. Δεν πιστεύω σε καμία περίπτωση ότι δεν υπάρχουν ταλαντούχοι παίκτες πρέπει όμως να υπάρχει σωστή νοοτροπία».
«Με τον Σάκη Τσιώλη είμαστε σε συνεργασία. Αυτή την στιγμή βεβαια έχει ρίξει όλο το βάρος το πως η ομάδα θα αγωνιστεί τα πλέι-οφ και πιστεύω ότι θα καταφέρει. Ο Σάκης Τσιώλης έχει δει παίκτες από την Κ20 μιας και έχουν γίνει και τρία φιλικά παιχνίδια και το καλοκαίρι θα δούμε ποιοι παίκτες θα προωθηθούν στην πρώτη ομάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: