Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Ζαμπέτας: «Μας πίεσε ο Κόκε, οικονομικά κερδισμένος ο Άρης»

Για το ξαφνικό θέμα που προέκυψε με τον Σέρχιο Κόκε τοποθετήθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ Άρης στο «Αθλητικό Metropolis» και συγκεκριμένα στο «Τρίτο Ημίχρονο». Ο Αντώνης Ζαμπέτας τόνισε ότι απομένουν μόνο τα τυπικά για να ανακοινωθεί και επίσημα η παραχώρηση του Ισπανού επιθετικού, ενώ ξεκαθάρισε πως ο Άρης βγαίνει κερδισμένος από την όλη υπόθεση στο οικονομικό κομμάτι.
Αναλυτικά τα όσα είπε:
«Η έκπληξη είναι πολύ μεγάλη. Κανείς μας δεν περίμενε μια τέτοια εξέλιξη. Πόσο μάλλον τώρα που η ομάδα βρίσκεται στην τελική της ευθεία και την Κυριακή έχει έναν σημαντικό αγώνα μπροστά της. Δεν περιμέναμε τώρα μια πρόταση για τον Κόκε, το καλοκαίρι ίσως να το αναμέναμε», είπε στο ξεκίνημα ο κ. Ζαμπέτας, για να προσθέσει:
«Ο Κόκε ήρθε χθες στα γραφεία. Μας είπε πως ο ίδιος θεωρεί ότι ο κύκλος του στον Άρη έχει κλείσει και μας ζήτησε επιτακτικά να του δοθεί η ευκαιρία να δοκιμάσει την τύχη του στο πρωτάθλημα της Αμερικής, στο MLS. Αυτός μας ζήτησε να γίνει με την μορφή δανεισμού μέχρι της 20 Ιουλίου. Κάτι τέτοιο όμως δεν ήταν εφικτό να γίνει, γιατί αν η ομάδα με το καλό μπει στα πλέι οφ και κατ’ επέκταση βγει στην Ευρώπη δεν θα υπάρχει η δυνατότητα να τον δηλώσουμε στους πρώτους αγώνες. Ως εκ τούτου κοιτάξαμε το συμφέρον του Άρη. Του αρνηθήκαμε να πάει ως δανεικός και ήρθε έπειτα η δική του πρόταση να εξαγοράσει την ρήτρα του και να μείνει ελεύθερος. Μπήκαμε σε αυτήν τη διαπραγμάτευση και πλέον μένουν τα τυπικά για να ανακοινωθεί η παραχώρηση του παίκτη», συνέχισε.
Όσο για τη ρήτρα του παίκτη ανέφερε: » Η ρήτρα του είναι κάποια εκατομμύρια ευρώ. Ο ίδιος μας πίεσε και μας ζήτησε να φύγει. Εμείς από την πλευρά μας καλέσαμε το βράδυ όλους τους φορείς (ΑΣ και Λέσχη) στα γραφεία του συλλόγου και ομόφωνα πάρθηκε η απόφαση. Κλήθηκε και ο προπονητής μας, ο Σάκης Τσιώλης, ο οποίος κατέθεσε την άποψή του, η οποία ήταν για το καλό της ομάδας και με βάση ότι δεν θα μπορούσε να αγωνιστεί στην Ξάνθη, αλλά και στα πλέι οφ ήταν σύμφωνος σε αυτή την παραχώρηση του παίκτη».
«Ο κάθε αθλητής, ο κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να κρίνει το μέλλον του. Έχει το δικαίωμα να αποφασίσει και ο Κόκε αποφάσισε ότι ο κύκλος του στον Άρη έκλεισε. Όποιος δεν θέλει να μείνει στον Άρη ας πάει στην ευχή της Παναγίας. Εμείς θέλουμε όποιοι είναι στην ομάδα να δίνουν το 100% των δυνάμεων τους και να είναι εδώ το μυαλό τους και όχι αλλού. Όλοι συμφωνούμε ότι ήταν παίκτης βαρόμετρο. Ήταν ο αρχηγός της ομάδας. Με το ζόρι όμως δεν κρατάμε κανέναν και όταν ο σημερινός προπονητής συμφωνεί για την αποχώρηση ενός παίκτη και η διοίκηση βγαίνει κερδισμένη οικονομικά τότε τα πράγματα είναι απλά».
Ο κ. Ζαμπέτας μίλησε και για το αγωνιστικό: «Ο Άρης δεν τελειώνει σε κανέναν Κόκε. Ο Άρης συνεχίζει. Προσωπικά μετά το παιχνίδι με τον Ηρακλή δεν έχασα την πίστη μου για το θετικό της υπόθεσης. Ο κ. Τσιώλης συνέβαλε στην αγωνιστική ανάταση της ομάδας και στην αλλαγή φιλοσοφίας. Ελπίζουμε η ομάδα την Κυριακή να πανηγυρίσει την είσοδό της στα πλέι οφ, γιατί σαν Άρης αξίζει μια θέση στην Ευρώπη», είπε και πρόθεσε αναφορικά με τα εισιτήρια: «Η συμπεριφορά της ΠΑΕ Ξάνθη προς εμάς είναι πολύ καλή. Μας έδωσε 1250 εισιτήρια, δηλαδή πάνω από το 25% της χωριτικότητας του γηπέδου της και την ευχαριστούμε για αυτό. Η ίδια η ΠΑΕ Ξάνθη δεν εκδίδει εισιτήρια. Έχει μόνο διαρκείας και προσκλήσεις. Το αν ο κόσμος του Άρη κατάφερε και εξασφάλισε προσκλήσεις ή διαρκείας είναι θέμα του καθενός και όχι της ΠΑΕ Άρης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: