Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Μπρος γκρεμός και πίσω…χρέη!!

Όσο το διοικητικό τοπίο στην ΑΕΚ βυθίζεται όλο και περισσότερο σε πυκνή ομίχλη, τόσο τα σενάρια περί των εξελίξεων θα φουντώνουν. Η επόμενη μέρα της ενεργοποίησης Νικολαΐδη σε επιχείρηση εξεύρεσης λύσης, έφερε τον Πόλυ Χατζηιωάννου στο προσκήνιο. Έστω και αν ο πρώην μέτοχος είναι ο μόνος που (μαζί με τον Γκούμα) πλήρωσε από την τσέπη του προκειμένου να ξεφορτωθεί το μετοχικό ποσοστό του και να αποχωρήσει. Έστω και αν επιμένει ακόμα και τώρα να χαρακτηρίζει στο περιβάλλον του ως μάλλον υπερβολική σπατάλη την μέχρι τότε ενασχόληση του με την ΑΕΚ. Βεβαίως στην κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα, τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί. 

Παρόλα αυτά το μόνο σίγουρο, είναι πως το διοικητικό ζήτημα στην ΑΕΚ μοιάζει σχεδόν εγκλωβισμένο. Η λύση εκ των… έξω (ου μη του Μελισσανίδη εξαιρερουμένου), έχει ως αυστηρή προϋπόθεση οι μέτοχοι να καλύψουν την οικονομική ζημιά που παρουσιάζει η ομάδα από το 2004 μέχρι και τώρα. Αν ωστόσο πειστούν να προχωρήσουν σε κάτι τέτοιο, προφανώς και δεν έχουν λόγο να στηριχθούν σε μια εκ των… έξω λύση, καθώς θα έχουν στα χέρια τους μια ομάδα καθαρή. Έτσι κι αλλιώς όμως, ούτε ο Παππάς, ούτε ο Νοτιάς, ούτε πολύ περισσότερο οι ανενεργοί μέτοχοι, δείχνουν διατεθειμένοι να βγάλουν από την τσέπη ένα ποσό που προχείρως αγγίζει τα 40 εκατομμύρια για να κλείσει η εκτός ρυθμισμένων από 44 χρεών ζημιά. 

Από την άλλη μεριά, αν δεν βρεθεί λύση εκ των… έξω, τότε οι μεγαλομέτοχοι θα πρέπει και πάλι να βάλουν το χέρι στην τσέπη. Για να καλύψουν μέχρι και τις 30 Ιουνίου τις υποχρεώσεις ύψους περίπου οκτώ εκατομμυρίων Ευρώ. Με λίγα λόγια, ισχύει το μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα, καθώς Νοτιάς και Παππάς κατά πρώτο λόγο αλλά και ανενεργοί μέτοχοι δείχνουν εγκλωβισμένοι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: