Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

«Διαβολεμένη» στα ημιτελικά!

Αποδίδοντας ως επί το πλείστον υπομονετικό ποδόσφαιρο, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εκμεταλλεύτηκε την αστοχία και το αριθμητικό μειονέκτημα της Τσέλσι και επικράτησε με 2-1 για να βρεθεί στα ημιτελικά του θεσμού.

  Στο πρώτο ημίχρονο οι «μπλε» ήταν ανώτεροι, δημιούργησαν ευκαιρίες και θα μπορούσαν να σκοράρουν, αλλά οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με… κόκκινη απόχρωση. Από το 11ο έως το 23ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν τρεις πολύ καλές ευκαιρίες με δύο σουτ του Λάμπαρντ και ένα του Ανελκά, με τον Φαν ντερ Σαρ να επεμβαίνει στη μία και να είναι… «άγαλμα» στις άλλες δύο.

Ο «άγραφος νόμος» του ποδοσφαίρου ίσχυσε και πάλι. Ο Ρούνεϊ έκανε μια κούρσα από τα δεξιά, ο Ερνάντεζ πετάχτηκε και με κεφαλιά νίκησε στον Τσεχ, αλλά ο βοηθός ακύρωσε το γκολ ως οφσάιντ, μια απόφαση που δεν τον δικαιώνει βάσει του βίντεο. 

Αυτό που δεν κατάφερε ο Τσικαρίτο στο 27’, το υλοποίησε στο 43ο λεπτό, όταν εκμεταλλεύτηκε την πονηρή παράλληλη μπαλιά του Ο’Σέι έπειτα από λάθος διώξιμο των αμυντικών και με προβολή έδωσε στην ομάδα του βραχεία κεφαλή στην ανάπαυλα. Αυτό ήταν και το γκολ Νο500 για τους «κόκκινους διαβόλους» στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Στην επανάληψη, η Τσέλσι ήταν και πάλι ανώτερη, αλλά «φλύαρη». Ο Ντρογκμπά που είχε αντικαταστήσει τον Τόρες στην ανάπαυλα έδωσε επιθετική πνοή αλλά ήταν αποκομμένος από τους δημιουργικούς μέσους του Αντσελότι.

Στο 70ο λεπτό όλα έδειξαν να τελειώνουν για τους Λονδρέζους, όταν και ο Ραμίρες αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια, αφήνοντας την ομάδα του με αριθμητικό μειονέκτιμα.

Στο 77’ η κλάση του Ντιντιέ Ντρογκμπά μίλησε. Ο Ιβοριανός «έσπασε» το τεχνικό οφσάιντ, βγήκε τετ-α-τετ από πλάγια θέση με τον Ολλανδό τερματοφύλακα και με διαγώνιο σουτ ισοφάρισε δίνοντας ελπίδες στην Τσέλσι για ένα δεύτερο γκολ και πρόκριση. Οι ελπίδες αυτές δεν κράτησαν παρά μερικά δευτερόλεπτα όμως, καθώς με τη σέντρα οι γηπεδούχοι βγήκαν στην επίθεση, ο σκόρερ του πρώτου γκολ, Τσικαρίτο, έγινε δημιουργός και βρήκε τον Παρκ γι Σουνγκ εντός περιοχής, με τον Κορεάτη να «πυροβολεί» τον Τσεχ.

Στα εναπομείναντα λεπτά, οι «μπλε» δεν είχαν ψυχολογία και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των Ντρογκμπά και Μαλουντά δεν κατάφεραν να σκοράρουν εκ νέου (δοκίμαζαν… σουτ απελπισίας), με αποτέλεσμα το τελικό σφύριγμα να τους βρει με τα εισιτήρια για... το Λονδίνο στο χέρι.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Μάντσεστερ Γ.: Φαν ντερ Σαρ, Φέρντιναντ, Βίντιτς, Ο’ Σέι, Εβρά, Κάρικ, Παρκ Γι Σουνγκ, Νάνι (75' Βαλένσια), Γκιγκς, Ρούνεϊ, Ερνάντες
Στον πάγκο: Κούστσιακ, Μπράουν, Σμόλινγκ, Σκόουλς, Γκίμπσον, Μπερμπάτοφ.
Τσέλσι: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Τέρι, Άλεξ (82' Φερέιρα), Κόουλ, Εσιέν, Λάμπαρντ, Ραμίρες, Μαλουντά, Ανελκά (61' Καλού), Τόρες (46' Ντρογκμπά)
Στον πάγκο: Τέρνμπουλ, Ζιρκόφ, Μίκελ, Μπεναγιούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: