Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Champions League Pre-Game!!

Τα δύο εναπομείναντα εισιτήρια για τα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης κρίνονται σε Βεστφαλία και Λονδίνο, με τα φαβορί να είναι ξεκάθαρα. Οι Αθλητικοί Ψίθυροι σας βάζουν από νωρίς στο κλίμα των αναμετρήσεων Σάλκε-Ίντερ και Τότεναμ-Ρεάλ Μαδρίτης.



Η Ίντερ, κάτοχος του τίτλου, είχε γνωρίσει ήττα-σοκ από τη Σάλκε με 2-5 στο «Τζουζέπε Μεάτσα» και πλέον πρέπει να κάνει την υπέρβαση για να προκριθεί και να συνεχίσει την προσπάθεια υπεράσπισης του. Παράλληλα, η Τότεναμ μετά την ήττα με 4-0 στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» έχει ελάχιστες ελπίδες πρόκρισης, αλλά θέλει να αποχωρήσει από τη διοργάνωση με ψηλά το κεφάλι.

Pre-Game

ΣΑΛΚΕ-ΊΝΤΕΡ

Η Ίντερ θέλει να γίνει η πρώτη ομάδα από καταβολής Champions League, που υπερασπίζεται τον τίτλο. Στις 11 φορές που έχει βρεθεί στα προημιτελικά, έχει προκριθεί τις οκτώ.

Η Σάλκε στον αντίποδα, ευελπιστεί να μην… αυτοκτονήσει και να προκριθεί για πρώτη φορά στα ημιτελικά έπειτα από δύο αποτυχημένες προσπάθειες.

Η γερμανική ομάδα είναι αήττητη στο Γκέλσενκιρχεν κόντρα σε ιταλικές, μετρώντας 3 νίκες και 2 ισοπαλίες, ενώ στα τελευταία τρία εντός στην Ευρώπη μετράει ισάριθμες νίκες και μάλιστα με μέσο όρο τρία γκολ.

Η Ίντερ φέτος έχει επισκεφθεί ήδη δύο φορές τη Γερμανία. Ο απολογισμός είναι μία νίκη (2-3 τη Μπάγερν) και μία ήττα (3-0 από τη Βέρντερ).

Η νίκη των «νερατζούρι» στο Μόναχο ήταν η πρώτη εκτός έδρας ευρωπαϊκή για φέτος, και πρώτη μετά από πέντε επισκέψεις στη Γερμανία!

Το ρεκόρ της Ίντερ με γερμανικές ομάδες είναι 5 νίκες, 7 ισοπαλίες και 4 ήττες.

Η Ίντερ έχει προκριθεί τρεις φορές σε νοκ-άουτ παιχνίδια από τις επτά συνολικά που έχει γνωρίσει την ήττα στο πρώτο παιχνίδι.

Η Σάλκε έχει προκριθεί και στα 10 ευρωπαϊκά παιχνίδια που επικράτησε στο πρώτο παιχνίδι!

Το 2-5 του πρώτου ματς δεν αφήνει πολλά περιθώρια πρόκρισης στην Ίντερ. Ωστόσο, μία φορά έχει ξαναγίνει ομάδα να ανατρέψει σκορ με ντισαβαντάζ τριών εντός έδρας τερμάτων.  Η Δυναμό Βουκουρεστίου είχε χάσει εντός έδρας με 3-0 από τη Σλόβαν Λίμπερετς στο UEFA Cup του 2009/10, αλλά στον επαναληπτικό επικράτησε με το ίδιο σκορ και τελικά προκρίθηκε στα πέναλτι.

ΤΟΤΕΝΑΜ-ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Γίνονται θαύματα; Στο ποδόσφαιρο ναι! Εκεί ελπίζει μόνο η Τότεναμ κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης μετά το 4-0 του πρώτου σκέλους. Αλλά πρέπει να κάνει και την υπέρβαση…

Ο Ζοσέ Μουρίνιο και τις τέσσερις φορές έχει βρεθεί στα προημιτελικά έχει πάρει την πρόκριση, ενώ άξιο αναφοράς είναι πως ως προπονητής της Τσέλσι, μετράει τρεις νίκες σε τέσσερα ματς στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν»!

Η Τότεναμ θα επιχειρήσει να επικρατήσει για πρώτη φορά εντός έδρας κόντρα σε ισπανική ομάδα. Σε τέσσερις αναμετρήσεις μετράει δύο ήττες και δύο ισοπαλίες.

Τα «σπιρούνια» στη φετινή σεζόν μετράνε τέσσερις νίκες σε πέντε εντός έδρας. Στο μόνο ματς που δεν επικράτησε ήταν στο 0-0 με τη Μίλαν. Άξιο αναφοράς είναι πως σε αυτά τα παιχνίδια έχει πετύχει 14 γκολ και έχει δεχθεί μόλις δύο.

Η Ρεάλ φέτος έχει δύο νίκες και δύο ισοπαλίες στις εξορμήσεις της. Ένα πολύ ενδιαφέρον στατιστικό είναι πως η Ρεάλ έχει να επικρατήσει σε ξένη χώρα στο πλαίσιο των νοκ-άουτ παιχνιδιών από τη σεζόν 1999/2000! Τότε σε ένα αξέχαστο παιχνίδι είχε νικήσει μέσα στο «Όλντ Τράφορντ» με 3-2. Δύο χρόνια αργότερα επικράτησε και στην έδρα της Μπαρτσελόνα, αλλά είναι ομάδα από την ίδια χώρα.

Τελευταία φορά που η «βασίλισσα» επισκέφθηκε το Νησί, υπέστη συντριβή από τη Λίβερπουλ (4-0) τη σεζόν 2008/09. Τελευταία της νίκη στην Αγγλία ήταν το 2000/01 κόντρα στη Λιντς (2-0) αλλά σε επίπεδο ομίλων.

Η Τότεναμ μόλις μία φορά ακόμα έχει βρεθεί σε ευρωπαϊκά προημιτελικά, τη στιγμή που η Ρεάλ έχει δώσει το «παρών» σε 27, έχοντας πάρει την πρόκριση στα 21 απ’ αυτά!

Τα «σπιρούνια» σε 13 ευρωπαϊκά ματς που έχουν χάσει το πρώτο ματς έχουν προκριθεί στα οκτώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: