Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

ΟΣΦΠ: Το πλάνο για τις ακαδημίες!

Η φιλοσοφία του Βαγγέλη Μαρινάκη για έναν Ολυμπιακό με εντονότερο ελληνικό στοιχείο, βασιζόμενο σε ποδοσφαιριστές που θα «βγαίνουν» από τα τμήματα Ακαδημιών της ομάδας, αρχίζει να γίνεται πράξη.

Σήμερα οι υπεύθυνοι Ακαδημιών της ομάδας έκαναν γνωστές τις πρώτες κινήσεις για την πλήρη αναδιοργάνωση των τμημάτων και την ενοποίηση των αγωνιστικών τμημάτων με τις σχολές ποδοσφαίρου.

Ημερομηνίες «ορόσημο»;

1. Από τις 15 μέχρι τις 18 Ιουνίου, στο Σοφικό Κορινθίας θα διεξαχθεί το Grand Meeting των Σχολών Ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού. Σε αυτό θα δώσουν οι υπεύθυνοι των σχολών από Ελλάδα και Κύπρο και ομάδες από κάθε σχολή. Στο διάστημα αυτό θα υπάρξουν ομιλίες, διαλέξεις και σεμινάρια, με στόχο –αρχικά- την γνωριμία των υπευθύνων αλλά και την χάραξη της κοινής πορείας που θα υπάρξει.

2. 20-24 Ιουνίου και 27 Ιουνίου – 01 Ιουλίου: Τα δύο τριήμερα καμπ στα οποία αναμένεται να υπάρξουν αγώνες μεταξύ των ομάδων και άλλα ‘’event’’.
Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Ρέντη έδωσαν το «παρών» οι: Γιώργος Παύλου (Διευθυντής Εγκαταστάσεων του Ρέντη), Χαράλαμπος Ζελενίτσας (διευθυντής Ακαδημιών) και Γιώργος Αμανατίδης (τεχνικός σύμβουλος των Σχολών Ποδοσφαίρου).

Και οι τρεις στάθηκαν στην προσπάθεια και στην ανάγκη ανάπτυξης του ελληνικού στοιχείου στον Ολυμπιακό στις δηλώσεις τους σήμερα το μεσημέρι στο προπονητήριο του Ρέντη.

Μέλμπεργκ: «Μεγάλη ευκαιρία»
Για την ανάγκη ανάπτυξης των τμημάτων Υποδομής του Ολυμπιακού μίλησε και ο Όλοφ Μέλμπεργκ… «Είναι σημαντικά βήματα αυτά που γίνονται. Μπορούν να βοηθήσουν τον σύλλογο να βγάλει τους δικούς του παίκτες. Πολύ κόσμος στο εξωτερικό έχει στραμμένο το βλέμμα στην Ελλάδα λόγω της οικονομικής κρίσης και αυτό αποτελεί ευκαιρία -μέσω της ανάπτυξης τέτοιων προγραμμάτων - να δείξει ο Ολυμπιακός τη δουλειά που κάνει ως σύλλογος», τόνισε ο Σουηδός αμυντικός.

Αμανατίδης: «Ξεκουραστήκαμε για έναν χρόνο»
Εκτός από τις αμαδημίες ο Γιώργος Αμανατίδης μίλησε και για την επιτυχημένη χρονιά του Ολυμπιακού, λέγοντας χαρακτηριστικά… «Συγχαρητήρια στην πρώτη ομάδα που μετά από έναν χρόνο ξεκούρασης επέστρεψε στους τίτλους»…

Δεν υπάρχουν σχόλια: