Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Γίνεται... αστεράτη και ισχυρή!

Την Τρίτη κρίνονται τα… πάντα στο Βέλγιο με την ΑΕΚ να θέλει πρωταθλήτρια την Σταντάρ Λιέγης για να είναι στους ισχυρούς, εφόσον πάρει το εισιτήριο για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League στην κλήρωση του Ιουλίου – Τι περιμένει από Τουρκία και Ελβετία.
Γίνεται... αστεράτη και ισχυρή!
Η νίκη της Γκενκ μέσα στην έδρα της Γάνδης (2-3) δεν ήταν καλό μαντάτο για την ΑΕΚ. Η Ενωση δεν θέλει η Γκενκ να πάρει το πρωτάθλημα, αλλά να βγει δεύτερη μέσω των πλέι οφ του πρωταθλήματος Βελγίου. Μόνο έτσι η ΑΕΚ αν βρίσκεται στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, θα είναι στους ισχυρούς στον τρίτο προκριματικό γύρο που θα συμμετάσχει τον Ιούλιο. Αυτό για να συμβεί πρέπει η Γκενκ να χάσει στην έδρα της από την Σταντάρ Λιέγης στον τελικό του πρωταθλήματος και να πάρει η ομάδα της Λιέγης τον τίτλο. Οι δύο ομάδες ισοβαθμούν στους 50 βαθμούς και η Γκενκ πάει για δύο αποτελέσματα αύριο για να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Την ίδια ώρα, η ΑΕΚ θέλει το τρίτο αποτέλεσμα (διπλό της Σταντάρ) για να είναι αυτή στους ισχυρούς…
Απαραίτητη προϋπόθεση επίσης είναι για να είναι όλα υπέρ την ΑΕΚ, είναι να στεφθούν πρωταθλήτριες η Φενέρμπαχτσε και η Βασιλεία (σχεδόν δεδομένο ότι η Οντένσε θα είναι δεύτερη στη Δανία και η Τιμισοάρα στη Ρουμανία). Η πρώτη είναι ισόβαθμη στους 79 βαθμούς με την Τράμπζονσπορ (πρώτη η Φενέρ) και η Βασιλεία είναι τρεις βαθμούς μπροστά από την Ζυρίχη. Αν μείνουν ως έχουν τα πράγματα στα δύο πρωταθλήματα και η Γκενκ χάσει αύριο, η ΑΕΚ θα είναι στους ισχυρούς μαζί με Mπενφίκα, Nτιναμό Kιέβου, Pούμπιν Kαζάν και τη δεύτερη ομάδα του ολλανδικού πρωταθλήματος (έχουν πλέι οφ) και η αντίπαλός της θα είναι μία εκ των Γκενκ, Tράμπζονσπορ, Zυρίχη, Mπρόντμπι και Tιμισοάρα από τη Pουμανία.
Η ΑΕΚ σε περίπτωση που περάσει στον τρίτο προκριματικό και προκριθεί στα πλέι οφ του Αυγούστου στο Τσάμπιονς Λιγκ, θα είναι στους ανίσχυρους δεδομένα. Και εκεί θα έχει να αντιμετωπίσει πολύ δυνατές ομάδες (π.χ. Μπάγερν, Μπενφίκα, Βιγιαρεάλ, Λιόν ή Παρί, Αρσεναλ ή Σίτι κ.α.) λίγο πριν τους «χρυσοφόρους» ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ… Μέχρι τότε όμως έχουμε πολύ δρόμο.
ΠΗΓΗ: aek365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: