Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Τα καλά του Fair Play!!

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της ΟΥΕΦΑ, η Αγγλία, η Νορβηγία και η Σουηδία είναι οι χώρες που δικαιούνται να βγάλουν μια επιπλέον ομάδα στο Γιουρόπα Λιγκ μέσω της βαθμολογίας του Fair Play. Στις σκανδιναβικές χώρες όπου τα πρωταθλήματα μόλις ξεκίνησαν δεν μπορεί να υπάρξει ακόμη σαφή εικόνα για το ποια ομάδα θα πάρει την έξτρα θέση. Στην Αγγλία όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά μια αγωνιστική πριν από το τέλος της Πρέμιερ Λιγκ. Με τα δεδομένα που υπήρχαν μέχρι την Κυριακή, η Στόουκ ήταν η μία ομάδα που θα εκπροσωπούσε την Αγγλία στο Γιουρόπα Λιγκ και η άλλη, αυτή που θα τερμάτιζε στην 5η θέση με την Τότεναμ να έχει το προβάδισμα απέναντι στη Λίβερπουλ.

Ωστόσο, η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, ότι η Αγγλία βρίσκεται ανάμεσα στις τρεις χώρες που κερδίζουν έξτρα θέση μέσω της βαθμολογίας του Fair Play, σημαίνει ότι την επόμενη περίοδο, η χώρα θα εκπροσωπηθεί με τρεις ομάδες στη διοργάνωση.

Στην ειδική βαθμολογία -για την ώρα- η πρώτη θέση ανήκει στην Φούλαμ, η δεύτερη στην Μπλάκπουλ και η τρίτη στην Τότεναμ. Αν οι «Κότατζερς» καταφέρουν να μείνουν στην κορυφή μέχρι τις 31 Μαϊου, τότε θα είναι η 3η ομάδα που θα αγωνιστεί του χρόνου στο Γιουρόπα Λιγκ, μέσω του Fair Play.

Δεν υπάρχουν σχόλια: