Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Εμπορικό Κέντρο στον Βοτανικό μόνο αν γκρεμιστεί η Λεωφόρος!!

Aπαραίτητη προϋπόθεση για την έκδοση της άδειας οικοδομής ώστε να χτιστεί το όμορο στο γήπεδο ποδοσφαίρου εμπορικό κέντρο, αποτελεί η έκδοση άδειας κατεδάφισης των υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων στη Λεωφόρο.
Εμπορικό Κέντρο στον Βοτανικό μόνο αν γκρεμιστεί η Λεωφόρος
Επιπλέον η έκδοση άδειας λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων (πλην του γηπέδου ποδοσφαίρου) στον Βοτανικό αποτελεί προϋπόθεση για την έκδοση άδειας λειτουργίας και του κτηρίου Βωβού. Για να πάρουν άδεια λειτουργίας οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη στον Βοτανικό θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η κατεδάφιση στην Αλεξάνδρας.
Επίσης στην αιτιολογική έκθεση προστίθεται αναφορά - η οποία υπήρχε στο σχέδιο του Νοεμβρίου αλλά αφαιρέθηκε στην τροπολογία της περασμένης εβδομάδας - για την ενσωμάτωση εμπορικών χρήσεων του Παναθηναϊκού στο εμπορικό κέντρο (3.000 τ.μ.) και όχι μόνο στο κτήριο του νέου γηπέδου ποδοσφαίρου. Οι χρήσεις αυτές χάθηκαν διότι καταργήθηκε το κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Παναθηναϊκού.
Μετά την ψήφιση του νόμου το πρόγραμμα για τη διπλή ανάπλαση θα εξειδικευθεί σε Προεδρικό Διάταγμα (ΠΔ) του οποίου η νομιμότητα θα ελεγχθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Η έκδοση οικοδομικών αδειών προϋποθέτει τη θέσπιση του ΠΔ.
Επίσης, με τις αλλαγές που κατατέθηκαν από τον κ. Σηφουνάκη, υποβολή της αίτησης άδειας κατεδάφισης δεν θα μπορεί να αναλάβει οποιοσδήποτε εκ των φορέων υλοποίησης του προγράμματος, ανεξαρτήτως του ιδιοκτησιακού καθεστώτος όπως προέβλεπε η τροπολογία της περασμένης Πέμπτης.
Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: