Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Αυτή κι αν είναι είδηση: Κέρδισε και άνετα!!

Πρώτη νίκη στα πλέι-οφ, πρώτη επί του Ολυμπιακού Βόλου φέτος και πρώτη μετά 38 μέρες για τον Παναθηναϊκό. Κέρδισε 3-0 με Γκαρσία, Σισέ, Κατσού και όλοι αγκαλιάστηκαν μένοντας ζωντανοί στα πλέι-οφ.
Αυτή κι αν είναι είδηση: Κέρδισε και άνετα! (ΒΙΝΤΕΟ)
Με τη νίκη αυτή, η οποία ήταν η πρώτη μετά τις 10 Απριλίου (τότε είχε κερδίσει 1-0 τον Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ για την 29η αγωνιστική της κανονικής περιόδου) και η πρώτη μετά από τρεις ήττες στη σεζόν από τον Ολυμπιακό Βόλου, το τριφύλλι έφτασε στους 7 βαθμούς στα πλέι-οφ και συνεχίζει να ελπίζει στην κατάκτηση της πρώτης θέσης που μεταφράζεται σε εισιτήριο για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League.Οι συνθέσεις των ομάδων:
Νωχελικός εμφανίστηκε ο Παναθηναϊκός στην έναρξη του αγώνα. Οι «πράσινοι» έψαχναν διαρκώς να βρούνε τα πατήματά τους μέσα στο γήπεδο, αλλά οι Βολιώτες ήταν αυτοί που πραγματοποίησαν την πρώτη ευκαιρία στο παιχνίδι με τον Μαρτίν στο 11’. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Τζόρβας είπε όχι σε φοβερό σουτ του Μπρέσκα (το οποίο στη συνέχεια βρήκε στο δοκάρι) και κάπου σε εκείνο το σημείο ο Παναθηναϊκός άρχισε να ξυπνά από τον λήθαργο, πραγματοποιώντας 3 ευκαιρίες, με πρωταγωνιστή τον Λέτο (20’, 24’, 25’).
Στο 27’, οι «πράσινοι» κατάφεραν να προηγηθούν στο σκορ με σκόρερ να χρίζεται ο Λουίς Γκαρσία. Ύστερα από μπαλιά του Ζιλμπέρτο Σίλβα από δεξιά, ο Ισπανός έκανε κοντρόλ με το στήθος μέσα στην περιοχή ανάμεσα σε 2 αμυντικούς του Βόλου, πλάσαρε και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.
Οι παίκτες του Παναθηναϊκού πραγματοποίησαν άλλη μία καλή φάση με τον Λέτο στο 30’ και την σκυτάλη στις ευκαιρίες πήρε ο Βόλος αλλά σε καμία από αυτές (33’,35’) δεν κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια…
Στην επανάληψη οι παίκτες του Ζεσουάλδο Φερέιρα εδραίωσαν την κυριαρχία τους στον αγωνιστικό χώρο με τους «ερυθρόλευκους» να φαίνονται κουρασμένοι. Ο Παναθηναϊκός είχε πλέον τον λόγο πρωτοβουλίας. Ο Σισέ είχε δύο χαμένες ευκαιρίες στο 49’ και το 53’, τέσσερα λεπτά αργότερα όμως, ο Γάλλος κατάφερε να βρει δίχτυα για το 2-0 , εδραιώνοντας τη νίκη του Παναθηναϊκού.
Από εκεί και πέρα, ο Βόλος προσπάθησε να αντιδράσει παρά τις λιγοστές του δυνάμεις. Είχε δύο πολύ καλές στιγμές με τον Σολάκη και μία με τον Νέμεθ, δεν ήταν όμως αρκετές για να μειώσει το σκορ και να διεκδικήσει κάτι καλύτερο. Και αφού δεν μπορούσε με τίποτα να βάλει γκολ, το πέτυχε ξανά ο Παναθηναϊκός με τον Κώστα Κατσουράνη να σημειώνει το τελικό 3-0 στο 84’!

Παρακολουθείστετο LIVE της αναμέτρησης
93' ΛΗΞΗ ΑΓΩΝΑ
92' Κόκκινη κάρτα στον Σολάκη! Όπως και ο Κατσουράνης έτσι και ο Σολάκης δέχθηκε επίτηδες κόκκινη για να χάσει ένα και όχι δύο ματς.

91' Ο Σισέ δίνει την θέση του στον Σιμάο και αποθεώνεται!
90' Κόκκινη κάρτα στον Κατσουράνη με δεύτερη κίτρινη. Ο Έλληνας μέσος επιδίωξε εσκεμμένα την κάρτα του Μήτσιου για να προλάβει το ντέρμπι με την ΑΕΚ την τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ.
86' Εντυπωσιακή απόκρουση του Τζόρβα σε σουτ του Νέμεθ από τη μικρή περιοχή!
84' Γκολ για τον Παναθηναϊκό: Ο Σισέ πάσαρε στον Κατσουράνη και ο τελευταίος με ωραίο πλασέ έκανε τρία τα τέρματα της ομάδας του.

84' Τελευταία αλλαγή για τον ΠΑΟ: Ο Καραγκούνης μέσα, έξω ο Νίνης, ο οποίος σήμερα δεν φάνηκε καθόλου.
80' Αντεπίθεση για τον  Βόλο, με τον Νέμεθ να κάνει το 1-2 με τον Σολάκη, όμως το συρτό σουτ του Ούγγρου εντός περιοχής δεν ήταν καλό και κατέληξε άουτ.
78' Τελευταία αλλαγή του Βόλου: Ο Ψυχογιός αντί του Μπρέσκα
77' Σουτ του Σισέ εκτός περιοχής, η μπάλα πέρασε λίγα εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Γιακούποβιτς και πέρασε άουτ.
72' Προσφέρει και θέαμα ο Σολάκης. Παρά τα 36 χρόνια έκανε και ψαλιδάκι το οποίο κατέληξε άουτ. Αν έμπαινε όμως θα ήταν σίγουρα από τα ομρφότερα της χρονιάς...
72' Αλλαγή για τον Βόλο: Ο Μητρόπουλος στη θέση του Μαρτίν
69' Καλό σουτ από τον Μαρίνο, ο τερματοφύλακας του Βόλου όμως είχε σωστή τοποθέτηση και μπλόκαρε τη μπάλα.
68' Ωραίο σουτ του Σολάκη εκτός περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ!
66' Καλή εκτέλεση φάουλ από τον Σισέ, η μπάλα πήρε φάλτσα και έφυγε άουτ λίγα εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι.
62' Αλλαγή για τον Βόλο: Ο Νέμεθ στη θέση του Ντολεζάι.
61' Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό: Ο Μαρίνος αντί του Λ. Γκαρσία που είχε ανοίξει το σκορ για τον Παναθηναϊκό στο 27'.
57' Γκολ για τον ΠΑΟ: Μετά από σέντρα του Λέτο, ο Νίνης δεν μπόρεσε να βρει τη μπάλα, ο Σισέ όμως ήταν εκεί και με πλασέ αρκιβείας έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Γιακούποβιτς, γράφοντας το 2-0.

53' Σουτ του Σισέ η μπάλα κόντραρε στον Άλβαρες και κατέληξε κόρνερ
49' Πολύ καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό να κάνει το 2-0. Ο Λούις Γκαρθία έβγαλε εξαιρετική πάσα στον Σισέ, ο Γάλλος πέρασε τον Γιακούποβιτς, ωστόσο, κλείστηκε από δεξιά με αποτέλεσμα η πάσα να κοπεί από τον Τομάς.
46' Έναρξη δευτέρου μέρους
45' ΛΗΞΗ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ
35' Καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους, ύστερα από κεφαλιά πάσα του Σανκαρέ, ο Σολάκης, πήρε την κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι επέστρεψε στον επιθετικό του Βόλου αλλά ο διαιτητής έδειξε οφσάιντ. Το ριπλέι δείχνει ότι η φάση είναι οριακή, αλλά ο Σολάκης στο... ριμπάουντ έκανε χέρι.
33' Ευκαιρία για τον Βόλο, ο Μπρέσκα, καλυπτόμενος από τον Βύντρα, βγήκε από τα δεξιά, σέντραρε αλλά ο Τζόρβας πρόλαβε τον Ακόστα.
30' Δυνατό σουτ στην κίνηση του Λέτο, στη γραμμή της περιοχής, ο Γιακούποβιτς είχε καλή τοποθέτηση και μπλόκαρε τη μπάλα.
27' Γκολ για τον Παναθηναϊκό: Ύστερα από μπαλιά του Ζιλμπέρτο Σίλβα από δεξιά, ο Λουίς Γκαρσία έκανε κοντρόλ με το στήθος μέσα στην περιοχή ανάμεσα σε 2 αμυντικούς του Βόλου, πλάσαρε  και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

25' Ωραία ατομική ενέργεια του Σισέ που ξέφυγε του Σανκαρέ από δεξιά, ο Γάλλος βρήκε τον Λέτο, ο οποίος έπιασε απεθείας το σουτ με το αριστερό, με τη μπάλα να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Γιακούποβιτς.
24' Ωραίο δυνατό σουτ του Λέτο εκτός περιοχής, ο Γιακούποβιτς απέκρουσε με γροθιές και στην εξέλιξη της φάσης ο Γκαρσία σημάδεψε τα... περιστέρια.
20' Απευεθείας εκτέλεση φάουλ από τον Λέτο, η μπάλα κόντραρε στο τοίχος και άλλαξε τροχιά, αλλά ο Γιαπούκοβιτς δεν αιφνιδιάστηκε και μπλόκαρε τη μπαλα.
16' Ο Μπρέσκα έπιασε καλό σουτ εντός περιοχής με τον Τζόρβα να αποκρούει και στη συνέχεια η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι. Δύο καλές στιγμές έχουν πραγματοποιηθεί στο παιχνίδι και οι δύο από τον Βόλο...
-Άδειο το ΟΑΚΑ, σε λίγο θα ακουστούν οι φωνές του Φερέιρα στους παίκτες...
11' Πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι από τον Βόλο: Ο Μαρτίν σούταρε από καλή θέση αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
10' ΣΧΟΛΙΟ: Συμπληρώθηκαν 10 λεπτά στο παιχνίδι και δεν έχουμε δει απολύτως τίποτα... Καμία φάση της προκοπής, καμία ενέργεια.
1' Έναρξη αγώνα
Παναθηναϊκός: Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κατσουράνης, Νίνης, Λουίς Γκαρθία (62' Μαρίνος), Λέτο, Σισέ (Σιμάο).
Ολυμπιακός Βόλου: Γιακούποβιτς, Ντολεζάι (62' Νέμεθ), Τόμας, Μαρτίν (72' Μητρόπουλος), Μπρέσκα (Ψυχογιός), Αλβαρέζ, Σανκαρέ, Ακόστα, Ζεσεσί, Ζαραδούκας, Σολάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: