Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

O ΠΑΟΚ νίκησε με 2-1 την ΑΕΚ

Σε ένα γεμάτο ματς με ένταση, ανατροπές, αποβολές, γκολ και κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο, ο ΠΑΟΚ νίκησε με 2-1 την ΑΕΚ και ανέβηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.
Με τον ΠΑΟΚ να παρουσιάζει αλλαγμένο πρόσωπο σε σχέση με αυτό του ΟΑΚΑ, κατάφερε να νικήσει την ΑΕΚ και να δώσει νέο ενδιαφέρον στα πλέι οφ. Από την άλλη μεριά, η ΑΕΚ ήταν μέτρια, προσπάθησε να φέρει το ματς στα ίσα, αλλά έμεινε από δυνάμεις και... παίκτη καθώς αγωνίστηκε στα τελευταία 20 λεπτά με 10 παίκτες.

Πλέον στην βαθμολογία ο ΠΑΟΚ είναι στην κορυφή με 9 βαθμούς, η ΑΕΚ δεύτερη με 8, ο Παναθηναϊκός με 7 και ο Ολυμπιακός Βόλου με 3. Την Κυριακή (22/5) ο ΠΑΟΚ παίζει στο ΟΑΚΑ με τους πράσινους και η Ένωση στον Βόλο.ο πρώτο ημίχρονο...

Η ΑΕΚ ξεκίνησε με 4-4-2 και ρόμβο, με τον Μίτσελ στην κορυφή και επιθετικό δίδυμο τους Σκόκο και Μπλάνκο, ενώ από την άλλη μεριά ο Χάβος επέλεξε να κατεβάσει την ομάδα του με το 4-3-3 και με επιθετική τριάδα του Βιειρίνια, Αθανασιάδη, Σαλπιγγίδη.

Στα πρώτα λεπτά η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι προκειμένου να πιέσει από την αρχή και να πάρει τον έλεγχο του ματς και τα κατάφερε. Ως αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ έδειχνε μουδιασμένος με αρκετά λάθη στο χώρο του κέντρου αλλά και στην άμυνα.

Αιφνιδιασμός από 37 μέτρα

Τελικά την αδράνεια που έδειχνε ο ΠΑΟΚ στις φάσεις την εκμεταλλεύτηκε ο Νάτσο Σκόκο στο 14ο λεπτό πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ του αγώνα. Μετά από ένα αδιάφορο φάουλ που κέρδισε η Ένωσης κοντά στο χώρο του κέντρου, ο Σκόκο πήρε τη μπάλα μπροστά του και με ένα σουτ από τα 37 μέτρα αιφνιδίασε τον Χαλκιά ανοίγοντας το σκορ, 0-1.

Η αμέσως επόμενη φάση ήταν και πάλι για τους φιλοξενούμενους, αλλά ο Μπλάνκο στην αντεπίθεση επέλεξε την λάθος επιλογή και έπιασε ένα σουτ από πολύ πλάγια θέση, στέλνοντας τη μπάλα στην 4.

Στο 19' ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να απαντήσει όταν με μια πολύ καλή συνεργασία μεταξύ του Έτο και του Σαλπιγγίδη από τα δεξιά, ο Αθανασιάδης ήταν ο τελικός αποδέκτης μέσα στην καρδιά της άμυνας της ΑΕΚ, αλλά το πλασέ που επιχείρησε έδιωξε με τα δάχτυλα του ο Σάχα και στη συνέχεια ο Γεωργέας σε πλάγιο.

Ο δικέφαλος του Βορρά πήρε κουράγιο από την πολύ μεγάλη ευκαιρία και συνέχισε να πιέζει. Στο 23' υπήρξε φάση διαμαρτυρίας για τους γηπεδούχους, όταν ο Λίνο έκανε την κούρσα από τα αριστερά, αλλά μόλις πλησίασε την μεγάλη περιοχή ο Μανωλάς τον ανέτρεψε με το σώμα.

Από το ριπλέι φαίνεται ξεκάθαρα πως ο νεαρός αμυντικός έκανε φάουλ, αλλά το θέμα είναι αν ήταν έξω η μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ. Ο διαιτητής πάντως δεν έδωσε τίποτα.

Ανύπαρκτο φάουλ, μαέστρος Γκαρσία

Έξι λεπτά αργότερα, ο ΠΑΟΚ είδε την πίεση που ασκούσε στην ΑΕΚ να φέρνει αποτέλεσμα. Ο Σαλπιγγίδης στην επίθεση προσπάθησε να βγάλει κρυφή μπαλιά στην πλάτη της άμυνας της Ένωσης, αλλά ο Ντιόπ έδιωξε καθαρά με τον ώμο, όπως έδειξε το ριπλέι.

Ο διαιτητής της αναμέτρησης είδε χέρι και έδωσε και κίτρινη κάρτα στον Σενεγαλέζο. Ο Γκαρσία εκτέλεσε με μαεστρικό τρόπο το φάουλ, περνώντας της μπάλα κάτω από τα πόδια του τοίχους και ο δικέφαλος τους Βορρά και έφερε το ματς στα ίσα, 1-1.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να αντιδράσει με τον γνώριμο τρόπο της, τα στημένα, αλλά στο 33' η κεφαλιά που έπιασε ο Δέλλας μετά από εκτέλεση κόρνερ του Λαγού, ο Χαλκιάς μπλόκαρε τη μπάλα.

Ανατροπή... και 2-1 ο ΠΑΟΚ

Στο 36' ο ΠΑΟΚ έβγαλε την αντεπίθεση ο Φωτάκης πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή, ο Σάχα βγήκε να καλύψει τον παίκτη, αλλά τον ανέτρεψε με το σώμα, (έτσι έδειξε και στο ριπλέι) με τους γηπεδούχους να κερδίζουν το πέναλτι. Ο Βιτόλο ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε τη μπάλα στην δεξιά γωνία του Σάχα, κάνοντας την ανατροπή στον αγώνα και 2-1.

Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου η ΑΕΚ προσπάθησε να απαντήσει, κυρίως με κάποια φάουλ που πήρε έξω από την περιοχή, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Καλύτερη ευκαιρία ήταν στο 44' όταν ο Σκόκο με απευθείας φάουλ ανάγκασε τον Χαλκιά να διώξει σε κόρνερ.

Το δεύτερο ημίχρονο...

Στην επανάληψη η ΑΕΚ έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία στο 47' με το σουτ του Μίτσελ να περνάει άουτ, μετά από στρώσιμο του Μπλάνκο έξω από την περιοχή του Χαλκιά.

Στο 55' ο Μανόλο Χιμένεθ πέρασε τον Μπαχά στη θέση του Λαγού, προκειμένου να γίνει πιο επιθετικός και να πιέσει περισσότερο με τον Σκόκο να περνάει στα αριστερά.

Παρόλα αυτά το δεύτερο μέρος δεν είχε καμία σχέση με τα λεπτά να περνούν και να μην γίνεται απολύτως καμία σημαντική φάση.

Τα έκανε θάλασσα ο Σιδηρόπουλος

Και φτάσαμε στο 73ο λεπτό όταν η ΑΕΚ κέρδισε ένα πλάγιο και ο Λίνο με τον Μάκο είχαν ένα έντονο διάλογο. Σε εκείνο το σημείο ο Λίνο γύρισε την πλάτη να φύγει και από πίσω του ήρθε ο Γεωργέας και τον έσπρωξε στην πλάτη. Ο Πορτογάλος έκανε θέατρο και έπεσε στο έδαφος, υπήρξε σύρραξη με τους πάγκους και του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ να μπαίνουν μέσα και με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να παίρνει το φάουλ.

Μέχρι εκείνο το σημείο ο Σιδηρόπουλος παρατηρούσε και στη συνέχεια μετά και την συνεννόηση με τον τέταρτο διαιτητή, έδειξε δεύτερη κίτρινη στον Μάκο(!) και μια κίτρινη στον Λίνο. Πάντως, αν έπρεπε να πάρει κάποιος παίκτης της ΑΕΚ δεύτερη κίτρινη αυτός θα ήταν ο Γεωργεας.

Η απάντηση του Χιμένεθ ήταν η αλλαγή του Γκερέιρο στη θέση του Σκόκο προκειμένου να προσπαθήσει να κυνηγήσει την ισοφάριση μέχρι το τέλος του ματς.

Κάκιστη αντίδραση Γκαρσία

Τα λεπτά περνούσαν, μπάλα δεν είδαμε, αλλά είχαμε μια ακόμα αποβολή αυτή την φορά από τη μεριά του ΠΑΟΚ. Ο Γκαρσία έδωσε χτύπημα στον Μίτσελ σε φάουλ που έκανε στον Ισπανό και αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη.

Στη συνέχεια ο Γκαρσία είχε τραγική αντίδραση που σηκώνει τιμωρία και για του χρόνου, ρίχνοντας μπουνιές σε Μίτσελ, Ντιόπ πιάνοντας τον Σενεγαλέζο από τον λαιμό και σίγουρα θα παίξει ξανά του χρόνου. Μέχρι το σφύριγμα της λήξης δεν άλλαξε τίποτα από αγωνιστικής άποψης και ο ΠΑΟΚ νίκησε την ΑΕΚ με 2-1 και ανέβηκε μόνος πρώτος στην κορυφή των πλέι οφ.
Γήπεδο: ΟΑΚΑ
Διαιτητής: A. Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Βοηθοί: Γ. Πάνου (Αιτώλ/νιας), Μ. Καρσιώτης (Κορινθίας)
4ος: Θ. Δημητρίου (Γρεβενών)
Παρατηρητής: Χ. Ζωγράφος (Αθηνών)

ΠΑΟΚ (Χάβος): Χαλκιάς, Έτο, Λίνο, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Βιτόλο, Γκαρσία, Φωτάκης (1η στο 80'), Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης (2η στο 87'), Αθανασιάδης

Στον πάγκο: Κρέσιτς, Μπαλάφας, Ελ Ζαρ (2η στο 87'), Κουτσιανικούλης, Σνάουτσνερ, Κουτσιανικούλης, Τσουκαλάς (1η στο 80') , Σαβίνι

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Σάχα, Καράμπελας, Γεωργέας, Μανωλάς, Δέλλας, Μάκος, Ντιόπ, Μίτσελ, Λαγός (1η στο 56'), Σκόκο (3η στο 76'), Μπλάνκο (2η στο 62')

Στον πάγκο: Αραμπατζής, Νασούτι, Ματέος, Γκερέιρο (3η στο 76'), Λεονάρντο (2η στο 62'), Ντανόμο, Μπαχά (1η στο 56')

Σκορερ: Σκόκο 14' (0-1), Γκαρσία 29' (1-1), Βιτόλο 36' πεν (2-1)

Καρτες: Έττο 67', Μαλεζάς 70', Λίνο 73', Γκαρσία 93' κοκ. - Ντιόπ 27', Σάχα 36', Μάκος 45+1' (73' δευ. κίτρινη)

Δεν υπάρχουν σχόλια: