Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Ομάδα ειδικών… αποστολών της FIFA στη Σιγκαπούρη!!

Στην οργάνωση και στελέχωση μία ειδικής ομάδας με έδρα την Σιγκαπούρη, η οποία θα έχει ως στόχο να συμβάλει στην καταπολέμηση των κυκλωμάτων στημένων αγώνων μέσω σωστής ενημέρωσης των ποδοσφαιριστών, προχωράει η FIFA.

Η συγκεκριμένη ομάδα, σε συνεργασία με την Ιντερπόλ, θα έχει ως στόχο να εκπαιδεύει ουσιαστικά παίκτες αλλά και όλους τους εμπλεκόμενους στον χώρο του ποδοσφαίρου για τους κινδύνους που κρύβουν για τις καριέρες τους τέτοια κυκλώματα και η συμμετοχή τους σε αυτά.

Με την βοήθεια της τεχνολογίας και τον πολυμέσων, η Ιντερπόλ θα οργανώνει συνεδριάσεις με την συμμετοχή ποδοσφαιριστών πριν και μετά από μεγάλες διοργανώσεις ώστε να βεβαιωθεί ότι γνωρίζουν το πόσο μεγάλη… ζημιά μπορεί να προκαλέσει κάτι τέτοιο στην καριέρα τους.

«Το οργανωμένο έγκλημα στο οποίο περιλαμβάνονται και τα στημένα παιχνίδια στο ποδόσφαιρο είναι παγκόσμιο και οργανωμένο. Το ποδόσφαιρο έχει τον σεβασμό όλων παγκοσμίως και είναι ευρέως διαδομένο για να μην το προστατεύουμε», τόνισε ο επικεφαλής ασφαλείας της FIFA, Κρις Ίτον στο περιθώριο της παρουσίασης του συγκεκριμένου εγχειρήματος.

Αυτό που ξεκαθαρίστηκε από τους ιθύνοντες, ήταν ότι δεν πρόκειται για ομάδα… καταστολής ή έρευνας αλλά ουσιαστικά πρόληψης μέσω της ενημέρωσης και της παροχής σωστής αθλητικής παιδείας στους νέους παίκτες. «Η FIFA είναι ποδοσφαιρικός οργανισμός…», πρόσθεσε ο Ίτον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: