Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Στις 18 Μαΐου (Σαν σήμερα)

1999 Πεθαίνει σε ηλικία 64 ετών ο πρωτοπόρος της ελληνικής γυμναστικής Ηλίας Ταπραντζής. Διετέλεσε προπονητής του Ιορδάνου (που κατέκτησε το πρώτο βαλκανικό μετάλλιο για την Ελλάδα) και των εθνικών ομάδων, τεχνικός σύμβουλος του ΣΕΓΑΣ, επιστημονικός συνεργάτης της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας και καθηγητής του ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης.

1994 Τελικός Κυπέλλου Πρωταθλητριών Μίλαν-Μπαρτσελόνα 4-0 στο ΟΑΚΑ με γκολ των Massaro (2), Savisevic και Desailly. Με τη Μίλαν, εκτός των σκόρερ, παίζουν οι Boban και Maldini ενώ με την Μπαρτσελόνα οι Stojckov, Romario και Coeman, που είναι πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης. Η ΕΡΤ καλύπτει τον αγώνα και στη σκηνοθεσία είναι ο Κώστας Περπερίδης και ο Γιάννης Ντατσόπουλος ενώ στο μικρόφωνο ο Μανώλης Μαυρομμάτης. Θα χρειαστεί να περάσουν 9 ολόκληρα χρόνια για να ξανακερδίσει η Μίλαν τον τίτλο (Μίλαν-Γιουβέντους 2-1 στα πέναλτι στον ''ιταλικό'' τελικό του Ολντ Τράφορντ).

1962 Ο Αμερικανός Al Oerter γίνεται ο πρώτος δισκοβόλος που σπάει το φράγμα των 61μ.

1960 Μπροστά σε 127.621 θεατές, η Ρεάλ Μαδρίτης νικά την Άιντραχτ Φραγκφούρτης 7-3 στη Γλασκώβη, στον πιο θεαματικό ίσως τελικό Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Η Ρεάλ θα κάνει 38 χρόνια να ξαναπάρει Κύπελλο Πρωταθλητριών.

1950 Ο Jimmy Mullen γίνεται ο πρώτος παίκτης της Εθνικής Αγγλίας που μπαίνει αλλαγή στη θέση του Jackie Milburn και ο πρώτος παίκτης αλλαγή που σκοράρει σε διεθνές παιχνίδι στον αγώνα με το Βέλγιο στις Βρυξέλλες.

1931 Ο τζόκεϊ Eddie Arcaro τρέχει στην πρώτη του κούρσα όπου τερματίζει έκτος. Στην καριέρα του θα κερδίσει 4.779 από τις 24.092 κούρσες που θα πάρει μέρος συμπεριλαμβανομένων 17 Triple Crowns και 549 Stakes.

1929 Η FIFA αποφασίζει, σε συνέδριο στην Βαρκελώνη, να αναθέσει την διοργάνωση του 1ου Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου στην Ουρουγουάη.

Από: galanissports data

Δεν υπάρχουν σχόλια: