Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Όταν έπαιξε, κέρδισε!!

Ο Παναθηναϊκός «ξύπνησε» στην επανάληψη και με μαέστρο τον Λέτο πέρασε από την Κέρκυρα (2-0). «Μηχανάκι» ο Ζεκά, αλάνθαστος ο Βιτόλο.
Ενδεκαδάτα μηνύματα
Ο Φερέιρα δεν είχε δοκιμάσει απολύτως τίποτα στην Παιανία για το αποψινό παιχνίδι, ωστόσο οι επιλογές του είχαν ξεκάθαρα μηνύματα προς τους θεωρητικά βασικούς, οι οποίοι απογοήτευσαν στα προκριματικά του Τσάμπιονς και του Γιουρόπα Λιγκ. Ο Πορτογάλος τεχνικός άφησε στον πάγκο τους Σεμπάστιαν Λέτο, Κώστα Κατσουράνη και Σωτήρη Νίνη, δείχνοντας ότι για κανέναν η θέση στο βασικό σχήμα δεν είναι σίγουρη.
Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Κοτσόλης, αριστερά ο Ιωαννίδης, δεξιά ο Βύντρα και ο Καντέ με τον Μπουμσόνγκ στο κέντρο της άμυνας. Βιτόλο, Ζέκα και Καραγκούνης στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Δεξί εξτρέμ ο Κουίνσι, αριστερό ο Κλέιτον και στην κορυφή του 4-3-3 ο Τοτσέ.
Ανάπτυξη... slow motion!
Αν για την Κέρκυρα έφτανε η ισοπαλία, οπότε είχε λογική το συγκρατημένο παιχνίδι της ομάδας του Μπάντοβιτς και το... 11 πίσω από την μπάλα, ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που «καιγόταν» για το τρίποντο και αυτό θα έπρεπε να δείχνει μέσα στο γήπεδο. Οι «πράσινοι» όμως δεν βρήκαν ρυθμό, έκαναν αρκετά λάθη στη μεσαία γραμμή, ενώ δεν υπήρχε κίνηση στην επίθεση, με αποτέλεσμα η ανάπτυξη της ομάδας του Φερέιρα να είναι προβλέψιμη και να... σκοντάφτει πάνω στην εξαιρετική αμυντική λειτουργία των Φαιάκων!
Επί της ουσίας, μιλάμε για παιχνίδι κέντρου, το οποίο δεν προσέφερε απολύτως τίποτα. Ο Παναθηναϊκός είχε όλη και όλη μια προσπάθεια του Κουίνσι που «έβγαλε» ο Αναστασόπουλος, ενώ η Κέρκυρα ένα καλό φάουλ του Λόβιν. Ο Φερέιρα, βλέποντας τα... δύσκολα, έδωσε εντολή να αλλάξουν πλευρές οι δύο εξτρέμ, ζητούσε συνεχώς αλλαγή θέσεων, αλλά αυτό περισσότερο φάνηκε να μπερδεύει παρά να βοηθά το «τριφύλλι». Αν προσθέσουμε και τον Τοτσέ που δεν βλεπόταν στην κορυφή της επίθεσης, έχουμε την εικόνα ενός ανήμπορου να δημιουργήσει Παναθηναϊκού.
Ανέβηκε με Λέτο και «καθάρισε»!
Δεν ήθελε πολλή σκέψη. Ο Φερέιρα, βλέποντας την ομάδα του να μην μπορεί να απειλήσει, έριξε με το... καλησπέρα της επανάληψης τον Λέτο στο παιχνίδι αντί του ανύπαρκτου Κλέιτον. Τοποθέτησε τον Αργεντινό δεξιά και τον Κουίνσι αριστερά. Με την είσοδο του «Σέμπα», την καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας και το ανέβασμα του Βιτόλο και του Ζέκα στον άξονα, ο Παναθηναϊκός απέκτησε περισσότερη ενέργεια στο παιχνίδι του και δεν άργησε να χτυπήσει... καμπανάκια στην εστία του Αναστασόπουλου, ο οποίος όσες φορές χρειάστηκε φώναξε «παρών».
Η υπεροχή των «πρασίνων» καρποφόρησε τελικά στο 62'. Ο Ζέκα ανατράπηκε από τον Ουσμάν, ο Λέτο έστησε την μπάλα στα έντεκα μέτρα και την έστειλε στο πλεκτό, βάζοντας μπροστά στο σκορ τον Παναθηναϊκό.
Από εκείνο το σημείο και μετά, οι φιλοξενούμενοι έγιναν το απόλυτο αφεντικό. Ο Φερέιρα φρέσκαρε την ομάδα με την είσοδο του Νίνη, οι «πράσινοι» θα μπορούσαν να τελειώσουν το παιχνίδι πιο νωρίς, κάτι που τελικά έκαναν στο 93' με το... μπιλιάρδο και την κόντρα που κέρδισε ο «Ελ Νίνιο».
ΜAN OF THE MATCH: Καθοριστικός για την κυριαρχία του Παναθηναϊκού στη μεσαία γραμμή στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Βιτόλο ήταν αλάνθαστος στις μεταβιβάσεις του (ενδεικτικό το 27/28 πάσες λίγα λεπτά πριν από το φινάλε), έκοβε τα πάντα στο κέντρο και έδινε την απαιτούμενη ηρεμία στην ομάδα του.
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Σεμπάστιαν Λέτο. Ο Παναθηναϊκός είναι άλλη ομάδα με τον Αργεντινό στο δημιουργικό κομμάτι και αυτό φάνηκε ακόμη μια φορά, με την είσοδό του στην επανάληψη. Ο «Σέμπα» βοήθησε το «τριφύλλι» να ανεβάσει ταχύτητα, πέτυχε το γκολ της νίκης και ήταν από τους κορυφαίους της ομάδας του.
Για την ομάδα του Φερέιρα, εξαιρετικό παιχνίδι από τον Ζέκα. Ο πιτσιρικάς από την Πορτογαλία κέρδισε το πέναλτι, βοήθησε σημαντικά στο δημιουργικό κομμάτι και έδειξε πολύ καλά στοιχεία. Δεν σταμάτησε να... καταπίνει χιλιόμετρα. Απροσπέλαστος ο Μπουμσόνγκ.
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Τοτσέ. Εντάξει, δεν μπορεί να τον κρίνει κανείς με αντίβαρο τον Σισέ, αλλά ο Ισπανός απόψε στην Κερκύρα ήταν τραγικός. Δεν έκανε μισή θετική προσπάθεια, μπορούσε να τελειώσει καλύτερα τις φάσεις που είχε. Ειδικά τη μεγάλη ευκαιρία στην αρχή του παιχνιδιού. Πολύ αργός στις κινήσεις του με και χωρίς την μπάλα.
Η ΓΚΑΦΑ: Η Κέρκυρα δεν δημιούργησε παρά ελάχιστες ευκαιρίες. Μία από αυτές τη σπατάλησε ο Τουμέρ Μετίν στο 83'. Για την κλάση του, ο Τούρκος χαφ έκανε πολύ κακό τελείωμα, όντας τελείως μόνος του από το ύψος της μεγάλης περιοχής.
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Σιδηρόπουλος έκανε άριστη διαιτησία. Υπέδειξε σωστά το πέναλτι, έπειτα από υπόδειξη του δεύτερου επόπτη στη φάση του Ζέκα, ενώ δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα στον πειθαρχικό έλεγχο. Χωρίς λάθος οι βοηθοί του.
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Όταν αποφάσισε να σοβαρευτεί και με την είσοδο του Λέτο στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα να πάρει αυτό που ήθελε. Ξεκίνημα με το δεξί για την ομάδα του Φερέιρα, που «αγοράζει» χρόνο και ηρεμία ενόψει της διακοπής του πρωταθλήματος.
πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: