Απίστευτο κι όμως πραγματικό! Ο ανίκητος Τζαμαϊκανός σπρίντερ Γιουσέιν Μπολτ ακυρώθηκε με λάθος εκκίνηση στον τελικό των 100μ του Παγκοσμίου και ο συμπατριώτης του,, Γιόχαν Μπλέικ, κατέκτησε το χρυσό με 9.92!
Έμοιαζε ανίκητος αλλά δεν ήταν! Ο Γιουσέιν Μπολτ, με τεράστια δόση αυτοπεποίθησης πριν από την έναρξη της κούρσας των 100μ, έκανε το λάθος να βιαστεί στην εκκίνηση και η απευθείας κόκκινη κάρτα τον έθεσε εκτός αγώνα.
Αυτή είναι η μοίρα του αθλητισμού. Το απρόβλεπτο των αγώνων. Ο παγκόσμιος ρέκορντμαν έμοιαζε ανίκητος από οποιονδήποτε σπρίντερ στον τελικό των 100μ, αλλά ο... βατήρας και η προσπάθειά του να κάνει γρήγορη εκκίνηση του στοίχισαν.
Στην κούρσα που πραγματοποιήθηκε λίγα λεπτά αργότερα δίχως τον Μπολτ, την πρώτη θέση κατέκτησε ο Γιόχαν Μπλέικ με 9.92 και ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ πήρα τα σκήπτρα του παγκόσμιου πρωταθλητή από τον συμπατριώτη του. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Αμερικανός Ντιξ (10.08) και τρίτος ο Κόλινς με 10.09. Εκτός μεταλλίων έμεινε ο 4ος Γάλλος Κριστόφ Λεμέτρ.
Η απάντηση του Μπολτ αναμένεται να δοθεί στα 200μ...
πηγή: gazzetta.gr