Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Αν έχεις Βιεϊρίνια διάβαινε!!

Ο ΠΑΟΚ με τη δύναμη της Τούμπας και την γκολάρα του ηγέτη Βιεϊρίνια κέρδισε 1-0 την εκπληκτική Ξάνθη. Σωτήρας Φωτάκης στις καθυστερήσεις!
Σε ένα παιχνίδι όπου το θέαμα που προσέφεραν και οι δύο ομάδες, σε καμία περίπτωση δεν αντικατοπτρίζεται στον φωτεινό πίνακα, ο ΠΑΟΚ επικράτησε της Ξάνθης με 1-0, πετυχαίνοντας με τον Βιεϊρίνια γρήγορο γκολ (6'). Οι Ξανθιώτες προσπάθησαν και έχασαν σημαντικές ευκαιρίες, αλλά οι τρεις βαθμοί πήγαν στην ομάδα του Μπόλονι, ο οποίος στα πέντε επίσημα παιχνίδια στον πάγκο της ομάδας έχει τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία.
Αξίζει να αναφέρουμε πως υπήρξε και διακοπή τριών λεπτών, λόγω υβριστικών συνθημάτων κατά του προέδρου της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο.
Πώς κατέβηκαν
Ο Λάζλο Μπόλονι επέλεξε να ξεκινήσει το παιχνίδι με τους Κρέσιτς, Έτο, Μπαλάφα, Μαλεζά και Λίνο στην άμυνα. Στα χαφ οι Φωτάκης και Αρίας, ενώ πιο μπροστά τους ο Σαλπιγγίδης. Στις πτέρυγες, δεξιά ο Γεωργιάδης, αριστερά ο Βιεϊρίνια και στην κορυφή ο Αθανασιάδης.
Ο Μαρίνος Ουζουνίδης ξεκίνησε με τον Βιβιανί κάτω από τα δοκάρια. Ο Μπέρτος στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Εντιμάρ στο αριστερό. Στο κέντρο της άμυνας οι Βάλλας, Στάσιακ. Οι Ντάνι και Βασιλακάκης τα δύο αμυντικά χαφ, ο Βλαχοδήμος δεξιά και Μαρσελίνιο αριστερά. Ο Πόι στον άξονα και ο Σοάνης στην κορυφή της επίθεσης.
Γκολ με το... καλησπέρα
Στην πρώτη επίσκεψή του ο ΠΑΟΚ στα καρέ της Ξάνθης, ευτύχησε να ανοίξει το σκορ με τον συνήθη ύποπτο Αντρέ Βιεϊρίνια. Στο 6ο λεπτό ο Πορτογάλος πήρε την μπάλα στον άξονα και αφού απέφυγε τον Ντάνι με προσποίηση, έπιασε το δυνατό σουτ στέλνοντας την μπάλα να χτυπήσει στο δεξί κάθετο δοκάρι του Βιβιανί και να καταλήξει στα δίχτυα. Ο 26χρονος μεσοεπιθετικός αφιέρωσε το γκολ στην σύντροφό του που είναι έγκυος στον έκτο μήνα.
«Περιορίστε τον Βιεϊρίνια»
Η δεξιά πλευρά της Ξάνθης αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα, καθώς ο Μπέρτος δεν μπορούσε να περιορίσει τον Βιεϊρίνια. Έτσι λοιπόν ο Ουζουνίδης έδωσε εντολή στον Πόι να γυρίζει και να βοηθάει, αλλά και στον Ντάνι όταν ο Πορτογάλος συγκλίνει προς τον άξονα.
Οι ευκαιρίες του Καζάκη
Η ακριτική ομάδα πάντως μπορεί να βρισκόταν πίσω στο σκορ, όμως δεν το έβαζε κάτω. Με γρήγορες αντεπιθέσεις κυρίως από τα αριστερά, δημιούργησε αρκετά προβλήματα στην άμυνα του Δικεφάλου. Στο 15ο λεπτό ο Καζάκης έπιασε το δυνατό σουτ με τον Κρέσιτς να πέφτει και να διώχνει. Δύο λεπτά αργότερα με πρωταγωνιστή και πάλι τον νεαρό επιθετικό της Ξάνθης, έφτασε κοντά στην ισοφάριση με τον Μαλεζά να διώχνει πάνω στη γραμμή.
Οι ακρίτες την κατοχή, ο ΠΑΟΚ τις ευκαιρίες
Η Ξάνθη έδειχνε να πατά καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και να έχει κατοχή της μπάλας, όμως ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που είχε δύο καλές ευκαιρίες για να διπλασιάσει τα τέρματά του. Στο 27΄ο Σαλπιγγίδης από τα δεξιά έβγαλε τη σέντρα, με τον Αθανασιάδη να πιάνει το σουτ και να στέλνει την μπάλα άουτ. Στο 33’ ο Αθανασιάδης έβγαλε ωραία τον Γεωργιάδη στα δεξιά και στην πλάτη της άμυνας, αυτός πήρε τα βήματα, έκοψε στο ύψος της μικρής περιοχής στον επερχόμενο Σαλπιγγίδη, αλλά την τελευταία στιγμή ο Ντάνι τσίμπησε την μπάλα κι αποσόβησε το 2-0.
Δοκάρι η Ξάνθη
Η απάντηση της Ξάνθης ήταν και πάλι με τον Καζάκη. Στο 36ο λεπτό ο Μπέρτος έβγαλε τη σέντρα, ο επιθετικός πήδηξε πιο ψηλά από τον Μπαλάφα, έπιασε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα να χτυπήσει στο δεξί κάθετο δοκάρι του Κρέσιτς. Το συγκρότημα του Μαρίνου Ουζουνίδη είχε ουσιαστικά αναλάβει τα ηνία του αγώνα, περιορίζοντας τον ΠΑΟΚ σε παθητικό ρόλο. Μαρσελίνιο και Πόι έχουν δημιουργήσει πολλά προβλήματα στον Δικέφαλο που δεν μπορεί να κόψει τις οργανωμένες επιθέσεις της Ξάνθης.
Αξιόπιστος επιθετικά
Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο ζεστά θέλοντας να «τελειώσει» το παιχνίδι, πριν η ομάδα λόγω και της κούρασης μπει σε περιπέτειες. Στο 55’ είχαμε εξαιρετική προσπάθεια για τον ΠΑΟΚ, με τον Έτο να μπαίνει από δεξιά να γυρίζει στον Γεωργιάδη, τον οποίο νίκησε ο τερματοφύλακας της Ξάνθης από πολύ κοντά. Στο 69’ο Βιεϊρίνια βρήκε εξαιρετικά τον Αθανασιάδη, ο οποίος σε τετ α τετ με τον Βινιανί νικήθηκε, κρατώντας ο τερματοφύλακας της Ξάνθης το ρευστό 1-0.
Προβλήματα στο κέντρο
Τα προβλήματα για τον Δικέφαλο στον χώρο του κέντρου συνεχίστηκαν, δείχνοντας πως οι απουσίες των Γκαρσία και Λαζάρ είναι σημαντικές για την ομάδα του Μπόλονι, ο οποίος δεν είχε εναλλακτικές επιλογές. Ωστόσο επιθετικά βάδιζε καλύτερα με τους Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδη και Αθανασιάδη να συνεργάζονται άψογα.
Ακυρώθηκε κανονικό γκολ
Ο ΠΑΟΚ φωνάζει για τη φάση στο 83ο λεπτό με τη λανθασμένη υπόδειξη του βοηθού σηκώνοντας το σημαιάκι για οφσάιντ του Αθανασιάδη, παράβαση που δεν υπήρχε και στη συνέχεια της φάσης ο Βιεϊρίνια με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, με τον διαιτητή να ακυρώνει λανθασμένα το γκολ.
Έσωσε ο Φωτάκης
Στην Τούμπα λίγο ήθελε να έρθουν τα πάνω-κάτω, όταν στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Φωτάκης πάνω στη γραμμή έδιωξε το εξαιρετικό σουτ του Μαρσελίνιο.
MAN OF THE MATCH: Ήταν όλος ο ΠΑΟΚ σήμερα ο Αντρέ Βιεϊρίνια. Ο Πορτογάλος πέτυχε το νικητήριο γκολ, δημιούργησε ευκαιρίες για γκολ, έτρεχε ακατάπαυστα και δικαίως παίρνει τον τίτλο του καλύτερου παίκτη.
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Ντιέγκο Αρίας για ένα ακόμα παιχνίδι ήταν κακός. Πολλά λάθη, δεν βοήθησε στην ανάπτυξη του παιχνιδιού του ΠΑΟΚ, ενώ έδειξε πως όταν δεν έχει κοντά του τον Γκαρσία δεν μπορεί μόνος του.
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Βλάσης Καζάκης ήταν ο παίκτης που ξεχώρισε περισσότερο από κάθε άλλον της Ξάνθης. Αν συνεχίσει έτσι, το μέλλον είναι σίγουρα δικό του.
Η ΓΚΑΦΑ: Ο δεύτερος επόπτης της αναμέτρησης, Ιορδάνης Δημητριάδης, σήκωσε τη σημαία του ακυρώνοντας το γκολ-ποίημα του Βιεϊρίνια, γιατί ο Αθανασιάδης ήταν οφσάιντ σε μια φάση που δεν επηρέαζε την εξέλιξη της φάσης.
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Θάνος ήταν αρκετά κάλος στις υποδείξεις, ενώ προσπάθησε να τηρήσει κατά γράμμα τον νέο πειθαρχικό κώδικα της ΕΠΟ.
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο ΠΑΟΚ χωρίς να πιάσει σούπερ απόδοση και με αρκετά προβλήματα στο κέντρο, μπήκε με το δεξί στο πρωτάθλημα κερδίζοντας την Ξάνθη με 1-0. Οι ακρίτες έδειξαν πως είναι καλοδουλεμένη ομάδα, ωστόσο υστερεί στο τελείωμα των φάσεων.

ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Μπαλάφας, Μαλεζας, Έτο, Λίνο, Φωτάκης, Αρίας (86’ Τσουκαλάς), Γεωργιαδης (83’ Ρομπέρ) Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης
Ξάνθη: Βιβιάνι, Μπέρτος, Εντιμάρ, Πόι, Σουάνης (57’ Βλαχοδήμος), Μαρσελίνιο, Βασιλακάκης (69’ Μαρκόφσκι), Βάλλας, Καζάκης, Στάσιακ, Ντάνι.
πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: