Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Ασταμάτητοι Σίτι και Τζέκο!!

Με τον Εντίν Τζέκο να σκοράρει τέσσερις φορές (!) και τον Σαμίρ Νασρί να μοιράζει τρεις ασίστ στο ντεμπούτο του, η Μάντσεστερ Σίτι διέλυσε με 5-1 την Τότεναμ στο Λονδίνο και δείχνει... ασταμάτητη!
Με τον Νασρί, που ήταν... εξαφανισμένος στην τελευταία του εμφάνιση με την Άρσεναλ την περασμένη αγωνιστική στο παιχνίδι με τη Λίβερπουλ, να πραγματοποιεί εντυπωσιακή εμφάνιση και να μοιράζει τρεις ασίστ στους συμπαίκτες του, η Σίτι διέλυσε την Τότεναμ με 5-1 στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» για την 3η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ! Οι παίκτες του Μαντσίνι ήταν εντυπωσιακοί· Με τον Τζέκο να κάνει χατ τρικ και τον Αγουέρο να φτάνει τα τρία γκολ στο πρωτάθλημα, δεν άφησαν κανένα περιθώριο στα «σπιρούνια» και έκαναν το τρία στα τρία.
Με Κράουτς και Μόντριτς η Τότεναμ
Ο Χάρι Ρέντναπ επέλεξε να αγωνιστεί με τον Πίτερ Κράουτς, για τον οποίο έχει καταθέσει πρόταση η Στόουκ, στην κορυφή της επίθεσης, καθώς ο Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ δεν είχε δικαίωμα να αγωνιστεί απέναντι στην ομάδα όπου ανήκει. Από εκεί και πέρα, έκπληξη προκάλεσε η παρουσία του Μόντριτς στην αρχική ενδεκάδα, με τη μεταγραφή του στην Τσέλσι να... παίζει ακόμη, ενώ ξεκίνησε και ο Κράνιτσαρ. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Φρίντελ, στα δεξιά της άμυνας βρέθηκε ο Τσόρλουκα, αριστερά ο Εκοτό, ενώ στο κέντρο της άμυνας αγωνίστηκαν οι Καμπούλ και Ντόσον. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής βρέθηκαν οι Κροάτες Μόντριτς και Κράνιτσαρ, δεξιά ο Λένον, αριστερά ο Μπέιλ, ενώ πίσω από τον μοναδικό φορ Κράουτς έπαιξε ο Ράφαελ Φαν ντερ Φάαρτ.
Εντυπωσιακό ξεκίνημα
Το παιχνίδι ξεκίνησε εντυπωσιακά, με τις δύο ομάδες να έχουν κάνει από δύο καλά σουτ στα πρώτα 7' και τον ρυθμό πολύ υψηλό. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία χάθηκε στο 8', όταν ο Σίλβα έκανε το σουτ λίγο έξω από την περιοχή, ο Φρίντελ απέκρουσε και στη συνέχεια της φάσης ούτε ο Αγουέρο ούτε ο Τζέκο μπόρεσαν να πιάσουν καλά τα σουτ, με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει άουτ.

Στο 26' ήταν η σειρά της Τότεναμ να φτάσει κοντά στο γκολ, όταν ο Μπέιλ έκανε το σουτ πάνω στην κίνηση από τη γωνία της μικρής περιοχής, όμως έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ. Στο 18' ο Σίλβα απείλησε ξανά τον Φρίντελ, όμως ο Αμερικανός τού είπε «όχι» για δεύτερη φορά, ενώ στο 34' ο Τζέκο άνοιξε το σκορ. Νασρί και Αγουέρο έπαιξαν το ένα-δύο, ο Γάλλος γύρισε ωραία την μπάλα και ο Βόσνιος επιθετικός έκανε το 1-0 με κοντινή προβολή!
Κοντά στην ισοφάριση
Στο 39' ο Φαν ντερ Φάαρτ βρέθηκε μέσα στην περιοχή, έκανε το σουτ με πολύ καλές προϋποθέσεις, όμως η μπάλα κότραρε στους αντίπαλους αμυντικούς, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Ασού Εκοτό έβγαλε τη σέντρα πάνω στην κίνηση, ο Κράουτς έκανε την κεφαλιά, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα εκατοστά μακριά από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Χαρτ!
Νασρί κερνούσε, Τζέκο... έπινε!
Αφού η Τότεναμ δεν μπόρεσε να φτάσει στην ισοφάριση, οι «πολίτες» έδειξαν την ποιότητά τους και έφτασαν και σε δεύτερο τέρμα. Στο 41' ο Νασρί έκανε τη σέντρα και ο Τζέκο με κεφαλιά νίκησε τον Φρίντελ δεύτερη φορά για το 2-0. Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου οι παίκτες της Σίτι έφυγαν και πάλι στην αντεπίθεση, ο Τζέκο επιχείρησε το σουτ έξω από την περιοχή, όμως ο Φρίντελ ήταν σε ετοιμότητα και απομάκρυνε. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή για το πρώτο ημίχρονο.
Απόλυτοι κυρίαρχοι οι «πολίτες», απίστευτος Τζέκο!
Στο δεύτερο ημίχρονο η κυριαρχία των παικτών του Μαντσίνι ήταν καθολική... Η κεφαλιά του Τζέκο μπορεί να πέρασε μόλις άουτ στο 54', όμως ένα λεπτό αργότερα ο Νασρί πάσαρε στον Τουρέ, ο Ιβοριανός γύρισε παράλληλα στην εστία και ο Τζέκο από κοντά έκανε χατ τρικ και έγινε ο πρώτος παίκτης που το καταφέρνει στις αναμετρήσεις ανάμεσα στις δύο ομάδες μετά το 1962! Οι φιλοξενούμενοι δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς στο 60' Νασρί και Αγουέρο έφυγαν στην αντεπίθεση, ο Γάλλος έβγαλε την μπαλιά στον κενό χώρο στον Αργεντινό, ο οποίος αφού... χόρεψε τον Ντόσον, έκανε το σουτ από δύσκολη γωνία και έκανε το 4-0!
Το γκολ της τιμής ο Καμπούλ
Στο 65' ο Ρέντναπ ολοκλήρωσε τις αλλαγές του βάζοντας τον Λίβερμορ στη θέση του Μόντριτς και... αποδοκιμάστηκε για την επιλογή του, ενώ λίγο αργότερα η Τότεναμ έδειξε σημάδια ζωής, με τον Ντεφόε, ο οποίος είχε περάσει στη θέση του Λένον στο 53', να κάνει το μακρινό σουτ και να αναγκάζει τον Χαρτ να βγάλει δύσκολα σε κόρνερ. Από την εκτέλεση του κόρνερ προήλθε και το γκολ των γηπεδούχων, με τον Καμπούλ να παίρνει μόνος την κεφαλιά και να μειώνει σε 4-1.
Το... κερασάκι ο Τζέκο!
Οι παίκτες της Τότεναμ ανέβασαν την απόδοσή τους στα επόμενα λεπτά, όμως δεν κατάφεραν να κοντράρουν τους αντιπάλους τους... Οι επόμενες καλές ευκαιρίες στο παιχνίδι ανήκαν στη Σίτι, με τον Νασρί να βγάζει εξαιρετική πάσα στο 80' στον Σίλβα, όμως ο Ισπανός δεν κατάφερε να πιάσει καλά το σουτ υπό πίεση και η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 83' ο Τζέκο έφτασε πολύ κοντά στο τέταρτο προσωπικό του γκολ, όμως ο Φρίντελ έκανε ακόμη μια δύσκολη απόκρουση στο πλασέ του Βόσνιου από πολύ κοντά... Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, ο Τζέκο πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ για να ολοκληρώσει τον θρίαμβο των «πολιτών», πετυχαίνοντας το τέταρτο προσωπικό του τέρμα στο παιχνίδι!

Έτσι, η Σίτι έφτασε στη νίκη με εμφατικό τρόπο, έκανε το τρία στα τρία, ενώ από την άλλη η Τότεναμ προβλημάτισε και πάλι, δεχόμενη συνολικά οκτώ γκολ από τις δύο ομάδες του Μάντσεστερ και έμεινε χωρίς βαθμό ύστερα από δύο παιχνίδια...
πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: