Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Ας τελειώσει και με... 9 ομάδες!!

Ποιο είναι αξιόπιστο πρωτάθλημα: αυτό που αρχίζει με 13 και 14 ομάδες και τελειώνει με 16 ή αυτό που μπορεί να τελειώσει με 10 ομάδες ακόμη και με 9 αλλά να μην έχει κάνει… εκπτώσεις στις ποινές των υποβιβασμών;
Γράφει ο Θανάσης Λιοντζόπουλος...
Ασφαλώς το δεύτερο! Οι φωνές πληθαίνουν τον τελευταίο καιρό ότι το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας δεν έπρεπε να είχε αρχίσει. Σωστό. Από τη στιγμή όμως που άρχισε δεν πρέπει να μας ενδιαφέρει το να τελειώσει πλήρης ομάδων, αλλά να ολοκληρωθεί με όσες ομάδες δεν έχουν αναμειχθεί σε σκάνδαλα, σε δωροδοκίες και σε βρώμικες υποθέσεις! Θα ήταν παράλληλα «εγκληματικό» να αρχίσουν τα πρωταθλήματα Β’ και Γ’ Εθνικής κατηγορίας (ναι με τις παλιές ονομασίες τα αναφέρουμε) δίχως να έχουν ολοκληρωθεί οι διώξεις και να έχουν υποβληθεί οι ποινές.
Αν συμβεί αυτό, θα έχει αποτέλεσμα οι ποινές ενδεχομένως να είναι πιο μαλακές και ίσως να μην είναι αυτές που πρέπει, ακόμη και για παραδειγματισμό. Γιατί, μπορεί μεν κανείς να μην είναι σίγουρος για το μέλλον και φυσικά τέτοια φαινόμενα μπορεί να επαναληφθούν, όμως ο πέλεκυς θα πρέπει να είναι βαρύς, ώστε να προβληματιστούν αυτοί που στο μέλλον θα προσπαθήσουν να ξανακυλήσουν στα ίδια παραπτώματα!
Διαβάστε ολόκληρο το θέμα στο gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: