Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

"H ΕΠΟ πολεμάει με λέιζερ και ο Ηρακλής με τόξα"

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στον FM 100, o Γρηγόρης Ιωαννίδης αναφέρθηκε και στο θέμα του ξένου επενδυτή, ο οποίος -όπως υποστηρίζει ο Έλληνας δικηγόρος- ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με τον Ηρακλή.
"H ΕΠΟ πολεμάει με λέιζερ και ο Ηρακλής με τόξα"
"Ζήτημα επενδυτή υπάρχει αλλά ποτέ δεν είπαμε αν είναι Αγγλος, Ρώσος, Αμερικανός ή οτιδήποτε άλλο. Το ζήτημα υπάρχει εδώ και 18 μήνες. Είναι πολύ δυνατός οικονομικά, αλλά δεν θα πούμε κάτι, αν δεν πέσουν υπογραφές".
Σε ερώτηση που αφορούσε το γιατί ενώ το ενδιαφέρον υπάρχει εδώ και 18 μήνες δεν εμφανίστηκε νωρίτερα, ο Ιωαννίδης είπε: «Μια σειρά από ανοικτά ζητήματα, όπως η αδειοδότηση, οι προσφυγές των παικτών, η προσπάθεια της ομάδας να παραμείνει στην κατηγορία δεν επέτρεπαν να μπούμε σε συγκεκριμένες συζητήσεις. Είναι η τελευταία φορά που θα με ακούσετε να λέω για αυτό το θέμα αν δεν πέσουν οι υπογραφές γιατί μια σειρά από νομικά, οικονομικά ζητήματα είναι ανοικτά δεν θα πω ούτε ποιος είναι ο επενδυτής ούτε ποιες είναι οι εταιρείες που εκπροσωπεί Αν θα έρθει αυτός ο άνθρωπος στο ποδόσφαιρο θα προσφέρει πολλά και στον τόπο και στην Θεσσαλονίκη.».
Πάνω σε αυτό ρωτηθηκε αν θα μπορούσε να το ενδιαφέρον του να είναι και για τον ΠΑΟΚ και τον Αρη: «Ναι θα μπορούσε να είναι και για αυτές τις ομάδες»
Στη συνέχεια, όμως όταν ο Ιωαννίδης ρωτήθηκε για το γεγονός ότι ο Ηρακλής έχει εκτάσεις γης και περιουσιακά στοιχεία, απομόνωσε το ενδιαφέρον, μόνο στον Ηρακλή και είπε... «Ο Ηρακλής περα από όλα τα άλλα έχει μια συγκεκριμένη ιστορία στην περιοχή και εκπροσωπεί ένα συγκεκριμένο κομμάτι της Θεσσαλονίκης και αυτά είναι πράγματα που επίσης ενδιαφέρουν τον επενδυτή. Πάντως, δεν θα γίνει καμία δημοσίευση, αν δεν πέσουν υπογραφές», τόνισε.
Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο θέμα του CAS, υποστήριξε οτι ο Ηρακλής πρέπει άμεσα να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα και στο CAS, ενώ τόνισε πως το υπόμνημα που κατέθεσε στο CAS περιέχει στοιχεία που αποδεικνύουν πως κάποια πρόσωπα (δεν κατανόμασε ποια) έχουν κάνει τρομερές παρεμβάσεις κατά του Ηρακλή. Αρχικά, τόνισε: « Είμαι λιγάκι απογοητευμένος γιατί το γραφείο μας ασχολήθηκε πολλές ώρες με αυτή την υπόθεση και πιστεύαμε ότι με την έφεση στο CAS θα καθαρίζαμε το ελληνικό ποδόσφαιρο, με την δικαίωση του Ηρακλή. Είχαμε βάσιμους λογους να πιστεύουμε πως θα δικαιωθούμε. Η ΕΠΟ έχει αναιρέσει το διαιτητικό και δίνει στον Ηρακλή ακόμα ένα επιπλέον κίνητρο. Πιστεύω πως αν γινόμασταν δεκτοί από το CAS, ο Ηρακλής θα κέρδιζε την υπόθεση».
Σε ερώτημα για το αν έχει αποσύρει την προσφυγή από το CAS, απάντησε: «Εγώ δεν απέσυρα την έφεση από το CAS, αλλά δεν γνωρίζω αν αυτό το έχει κάνει ο Ηρακλής. Η ΠΑΕ όφειλε εδώ και μέρες να τρέξει την υπόθεση της στο CAS για να ξεκινήσει άμεσα η εξέταση της υπόθεσης».
Είπε ακόμα: «Η κίνηση να πάει στα πολιτικά δικαστήρια ήταν σωστή. Επρεπε να το κάνει αυτό ο Ηρακλής. Η ΕΠΟ έχει ξεπεράσει το δίκαιο των κανόνων της. Από την στιγμή που η ΕΠΟ έπεσε στο ατόπημα να δηλώσει ως αναρμόδιο το Διαιτητικό, τότε μόνος δρόμος ήταν το CAS. Ο Ηρακλής είχε καταθέσει και ασφαλιστικά μέτρα στο CAS. Υπάρχει ακόμα δυναντότητα να γίνει αυτό και να σταματήσει το πρωτάθλημα, ως άκυρο. Και μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση, δηλαδή περίπου μέχρι τέλος Νοέμβρη να μην συνεχίζεται το πρωτάθλημα. Είναι πλέον σοβαρό το ενδεχόμενο να υπάρξει ανακατάταξη σε κάθε κατηγορία, μετά τις τελευταίες εξελίξεις.
Σε ερώτηση για το αν μπορεί ο Ηρακλής να τρέξει παράλληλα, με τα πολιτικά δικαστήρια και τα ασφαλιστικά μέτρα στο CAS, είπε: «Ναι μπορούν τα ασφαλιστικά μέτρα να τρέξουν στο CAS, παράλληλα και με τα πολιτικά δικαστήρια. Δεν μπορώ να σας απαντήσω στο ερώτημα γιατί δεν το έκανε αυτό μέχρι τώρα η ΠΑΕ, θα πρέπει να ρωτήσετε την ίδια.
Στην συνέχεια, για τα στοιχεία που περιέχει ο φάκελος που κατατέθηκε στο CAS: «Ο Ηρακλής πρέπει να πάρει μαι γενναία απόφαση και να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα στο CAS. Ο φάκελος περιέχει έγκαιρα και αληθινά στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν πως κάποιοι έχουν κάνει τρομερές παρεμβάσεις και παραξενεύομαι πως ο εισαγγελέας δεν μας έχει ζητήει τον φάκελο που καταθέσαμε στο CAS. Αυτά που έχουμε γράψει μέσα ο καθένας τα εκλαμβάνει όπως θέλει. Οτι αναφέρεται μέσα είναι αληθινό, υποστηρίζεται με στοιχεία και με μαρτυρικές καταθέσεις. Εγκριτοι επιστήμονες έχουν καταθέσει υπέρ του Ηρακλή και κανείς δεν μπορεί να τα αντικρούσει. Ο Ηρακλής δεν ζητάει χάρη, αυτό που έγινε ήταν άδικο και άνισο. Για να το πω λαϊκά η ΕΠΟ και η Σούπερ Λιγκ πολεμάνε με λέιζερ και ο Ηρακλής με τόξα».
Σε ερώτηση ακροατή που είχε να κάνει με το αν τα στοιχεία που έχει ο φάκελος του Ηρακλή αποδεικνύουν ακόμα και ποινικές ευθύνες του Πιλάβιου, ο Ιωαννίδης απάντησε καταφατικά λέγοντας: «Υπάρχουν ποινικές ευθύνες».
Σε ερώτηση για το αν ο Πιλάβιος δυσφημίζεται από το υπόμνημα του CAS, είπε: «Από όσο ξέρω η συκοφαντική δυσφήμιση είναι ποινικό αδίκημα στην Ελλάδα και κάποιος μπορεί να κινηθεί και νομικά. Για να το κάνει όμως αυτό θα πρέπει να αποδείξει ότι τα στοιχεία που υπάρχουν μέσα δεν είναι αληθινά και τα δικά μας είναι αληθινά και πραγματικά».
Πηγή: dikisports.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: