Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Αρχίζει, αλλά είναι άγνωστο αν θα τελειώσει...!!

Το πρωτάθλημα της Α1 χάντμπολ των Ανδρών αρχίζει αύριο Σάββατο με πέντε συναντήσεις, δηλαδή δέκα ομάδες αλλά και μία επιπλέον ως μπαλαντέρ.
Αρχίζει, αλλά είναι άγνωστο αν θα τελειώσει...
Γράφει ο Τάσος Παπαχρήστου.
Σε τέσσερις πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά και Βέροια) και με σούπερ ντέρμπι ΑΕΚ - ΠΑΟΚ.
Αυτό το γνωρίζουν όλοι οι άμεσα ενδιαφερόμενοι αλλά και αρκετοί από τους φιλάθλους.
Εκείνο που δεν γνωρίζει κανείς, ούτε οι μεν ούτε οι δε και πολύ περισσότερο η ίδια η ομοσπονδία του αθλήματος, είναι αν θα τελειώσει.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα της ΟΧΕ, το φινάλε του προβλέπεται στα μέσα Μαΐου.
Δεν αποκλείεται όμως να μείνει λειψό, ημιτελές, ατελείωτο, «κουτσό», με λίγα λόγια, όπως και ο αριθμός των ομάδων που μετέχουν στη διοργάνωση.
Αντί για 12 παίρνουν μέρος 11 ομάδες μετά την απουσία των Βριλησσίων.
Βλέπετε, το κόστος του πρωταθλήματος σε ετήσια βάση έχει καταστεί απαγορευτικό με τις τελευταίες περικοπές των προϋπολογισμών των αθλητικών ομοσπονδιών, που στην περίπτωση της χειροσφαίρισης φτάνει μέχρι και το 45%.
Η διεξαγωγή του συνόλου των πρωταθλημάτων, δηλαδή όλων των κατηγοριών, κοστίζει ούτε λίγο ούτε πολύ περίπου 1.100.000 ευρώ το χρόνο.
Μετακινήσεις, διαιτητές, γραμματειακή υποστήριξη, μεταφορά υλικών, προετοιμασία αγώνων έχουν αναμφίβολα κάποιο κόστος.
Η προοπτική για τη νέα χρονιά δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, άλλωστε είναι νωρίς, αλλά όμως πώς θα δαπανήσει χρήματα -που ούτως ή άλλως σήμερα δεν υπάρχουν- σε ένα τόσο ασταθές οικονομικά περιβάλλον στον τόπο μας;
Αρα, λοιπόν, η βιτρίνα του αθλήματος, την οποία αποτελεί η Α1 Ανδρών, θα κάνει εγκαίνια αύριο με το φόβο επί μήνες για πιθανό, ένα πολύ πιθανό λουκέτο.
Η διακοπή των πρωταθλημάτων δεν είναι ένα απίθανο σενάριο. Κάθε άλλο μάλιστα και την άσχημη αυτή προοπτική δεν την κρύβουν ούτε την αρνούνται οι άνθρωποι της ομοσπονδίας.
Και για να έχετε ολοκληρωμένη την εικόνα της κατάστασης, από τις 30 Ιουνίου δεν υφίστανται προπονητές υπεύθυνοι της ανάπτυξης και από τις 31 Αυγούστου ούτε τεχνικός σύμβουλος στην ομοσπονδία.
Ωστόσο, παιδιά -και εννοούμε κυρίως τους παίκτες- μην το βάλετε κάτω.
Προσφέρετε για όσο καιρό μπορείτε πλούσιο θέαμα στους φιλάθλους, σαν μια φτηνή διέξοδο ψυχαγωγίας τους, ξεχάστε τη βία, απολαύστε το παιχνίδι.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: