Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

«Θα δώσουμε μεγάλη μάχη για τα στημένα»

Αποφασισμένοι να δώσουν όλοι μεγάλη μάχη προκειμένου να αντιμετωπίσουν τους στημένους αγώνες που ταλαιπωρούν το ποδόσφαιρο είναι άπαντες στην UEFA. Αυτό αποκάλυψε με δηλώσεις του ο Μισέλ Πλατινί, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά το τέλος του συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο. «Βρίσκεται στις προτεραιότητες μας και θα δώσουμε μεγάλη μάχη», τόνισε σχετικά ο πρόεδρος της UEFA για τα στημένα.

Μεταξύ άλλων ο Πλατινί μίλησε… 

Για τους στημένους αγώνες και την αντιμετώπισή τους 

«Βρίσκεται στις προτεραιότητες μας και θα δώσουμε μεγάλη μάχη. Τα πράγματα έγιναν πιο σοβαρά όταν εισήχθηκε το στοίχημα στο ποδόσφαιρο. Η UEFΑ έχει επενδύσει πολλά χρήματα στο σύστημα παρακολούθησης του στοιχήματος αγώνων και μπορούμε να ξέρουμε πλέον πως διακινούνται τα χρήματα μέσα από το στοίχημα πριν αλλά και κατά τη διάρκεια των αγώνων. Γίνεται έγκαιρη προειδοποίηση, όμως δεν σημαίνει ότι κάθε ύποπτο παιχνίδι είναι και στημένο. Στο σύστημα παρακολούθησης έχουν ενταχθεί όλα τα επαγγελματικά Πρωταθλήματα Α’ και Β’ Κατηγορίας».

Για το συγκεκριμένο θέμα σε Ελλάδα και Κύπρο 

«Σε όλες τις Ομοσπονδίες-μέλη της UEFA υπάρχει υπεύθυνο άτομο, το οποίο αποτελεί τον σύνδεσμο με την UEFA και υποβάλει τις εκθέσεις του ανά τακτά διαστήματα ή όποτε υπάρχει κάποια σημαντική εξέλιξη. Δεν είμαστε, όμως, ούτε εισαγγελείς ούτε αστυνομία. Έχουμε στη διάθεση μας το σύστημα του εντοπισμού και συνεργαζόμαστε με τις κρατικές υπηρεσίες κάθε χώρας. Η αποστολή της κάθε Ομοσπονδίας σταματά μέχρι τις πειθαρχικές κυρώσεις».

Για το ημερολογιακό πρόγραμμα των αγώνων 

«Υπάρχουν πολλοί εμπλεκόμενοι και πρέπει να ξέρετε ότι την τελική απόφαση θα πάρει η FIFA. Μέχρι την επόμενη συνεδρία της Εκτελεστικής Επιτροπής της FIFA θα γνωρίζουμε περισσότερα πράγματα».

Για το θέμα που υπάρχει με τους γηγενείς ποδοσφαιριστές 

«Υποστηρίζουμε τον εθνικό χαρακτήρα των Πρωταθλημάτων όμως υπάρχουν ευρωπαϊκοί κανόνες και όλοι τους γνωρίζουν και τους ακολουθούν. Οι πολιτικοί δεν είναι αρνητικοί στο να προσφέρουν τη βοήθεια τους, όμως για να το κάνουν πρέπει να τους προτείνουμε το σωστό σχέδιο. Πάντως δεν μπορούμε να πάμε πίσω, κι εγώ θα ήθελα να παίζει π.χ η Κυπριακή ομάδα με 5-6 Κύπριους στην εντεκάδα της , όμως αυτό έχει να κάνει και με την πολιτική… Ρωτήστε την κα Βασιλείου που είναι η καθ’ ύλην αρμόδια επιτροπής της Ε.Ε.»

Για τη διοργάνωση του Euro 2012 σε Πολωνία και Ουκρανία 

«Είναι πάντα μια πρόκληση, δεν θα είναι εύκολη η διεξαγωγή χωρίς τον απόλυτο συντονισμό, αεροδρόμια και πόλεις θα πρέπει να είναι πανέτοιμα ώστε να μπορούν να φιλοξενήσουν τόσο κόσμο».







Πηγή: theplayer.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: