Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Απειλεί με πόλεμο ο Ερντογάν

Το ζοφερό ενδεχόμενο μιας πολεμικής σύρραξης Τουρκίας - Ισραήλ άφησε ανοικτό ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Απειλεί με πόλεμο ο Ερντογάν
«Αν χρειαστεί θα πάμε σε πόλεμο με το Ισραήλ», δήλωσε ορθά κοφτά ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου Τσάρλι Ρόουζ στην εκπομπή του, στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο PBS.
Μιλώντας μόλις λίγες ώρες μετά την κρίσιμη συνάντησή του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, ο κ. Ερντογάν κατηγόρησε ταυτόχρονα τη διεθνή κοινότητα και κυρίως τη Δύση και τις ΗΠΑ ότι κανακεύουν το Ισραήλ.
«Δίχως την άδεια του Ισραήλ δεν μπορείτε να εισαγάγετε στην Παλαιστίνη ούτε ένα τελάρο με ντομάτες. Οι Παλαιστίνιοι βιώνουν με μια τέτοιου είδους πολιορκία. Είναι δυνατόν να συμβαδίζει αυτή η πολιορκία με τη Διεθνή Συνθήκη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων; Γιατί σιωπά η ανθρωπότητα; Γιατί σιωπά ο κόσμος; Γιατί δεν δείχνουν ενδιαφέρον για τους Παλαιστίνιους; Το Ισραήλ έχει καταντήσει το κακομαθημένο παιδί της Δύσης», τόνισε ο τούρκος πρωθυπουργός.
Πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι «η δολοφονία εννέα ατόμων είναι αιτία πολέμου. Αλλά δεν το κάναμε», αναφερόμενος στην περσινή επίθεση των ισραηλινών κομάντος στο τούρκικο πλοίο Μαβί Μάρμαρα. «Τι θα έκαναν οι ΗΠΑ κάποιο κράτος σκότωνε εννέα πολίτες τους στα διεθνή χωρικά ύδατα;», κατέληξε ο κ. Ερντογάν, που επανέλαβε ότι σε περίπτωση που το Ισραήλ δεν απολογηθεί για την περσινή επίθεση, δεν άρει το εμπάργκο στη Γάζα και δεν πληρώσει αποζημίωση στην Τουρκία, η χώρα του δεν πρόκειται να ομαλοποιήσει τις σχέσεις της με το Τελ Αβίβ.
Πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: