Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Έχουν την απαίτηση να αυτοκτονήσει ο λαός!!

ΣΤΗΝ αρχή τα γιαούρτια τους ενοχλούσαν. Μεγάλη προσβολή. Οχι µόνο σε προσωπικό επίπεδο. Στο πρόσωπο του κάθε γιαουρτωµένου βουλευτή επλήγετο η Δηµοκρατία και το Κοινοβούλιο. Γράφει ο Κώστας Καίσαρης.
Έχουν την απαίτηση να αυτοκτονήσει ο λαός
Απ' ό,τι φαίνεται, όµως, σιγά σιγά το συνηθίσανε.
Χωρίς να έχει διευκρινιστεί ποιο από τα δύο τινά συµβαίνει: ή διαπίστωσαν ότι κάνει καλό η πέτσα στην επιδερµίδα ή είναι χοντρόπετσοι. Ή και τα δύο µαζί. Ας προχωρήσουµε, όµως, στο διά ταύτα µε τις σχετικές δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης Ξυνίδη: «Είµαι διατεθειµένος κι εγώ ως µέρος του πολιτικού συστήµατος να δεχθώ και τον θυµό και τη λοιδορία και το γιαούρτωµα». Κανένα πρόβληµα. Ας στηθεί έξω από τη Βουλή να περνάνε ένας ένας οι αγανακτισµένοι να τον γιαουρτώνουνε. Αλλωστε, οι περισσότεροι απ' αυτούς ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ είναι. Που λατρεύουνε τον µεγάλο Αντρέα που τους διόρισε και βρίζουνε τον µικρό Γιωργάκη που τους απολύει. Που πιστεύανε ότι όλοι οι υπουργοί Οικονοµικών θα είναι σαν τον Τσοβόλα και τώρα µε Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλο τους έχει φύγει ο τάκος. Αντε, όµως, και τον γιαουρτώσανε αύριο τον Ξυνίδη στην πραγµατικότητα. Αλλάζει τίποτα; Θα πάρει πίσω ο Βενιζέλος το µείον 20% στις συντάξεις; Θα γλιτώσουνε την εργασιακή εφεδρεία αυτοί που είναι υπό απόλυση; Τίποτα δεν βγαίνει µε το γιαούρτι. Κι αν ο κάθε Ξυνίδης ήθελε να δείξει ότι αναλαµβάνει τις ευθύνες του, δεν λέει «δέχοµαι τον θυµό και τη λοιδορία».
Οποιος έχει ευαισθησίες και φιλότιµο, φεύγει. Οχι µόνο από το κόµµα του, όπως κάνανε Δηµαράς και Σακοράφα. Εκεί που έχουν φτάσει τα πράµατα σήµερα, φεύγει από τη Βουλή. Πάει σπίτι του. Αν αυτή η καταστροφή που έχει συντελεστεί στην Ελλάδα είχε γίνει στην Ιαπωνία, οι µισοί της Βουλής θα είχανε κάνει χαρακίρι. Δεν θα λέγανε γιαουρτώστε µε, όπως ο Ξυνίδης. Τι είπε στο τέλος ο εν λόγω Ξυνίδης; «Από τη στιγµή όµως που η Ελλάδα έχει φτάσει στο ζει - δεν ζει, πτωχεύει - δεν πτωχεύει, είµαστε υποχρεωµένοι να κάνουµε το καθήκον µας. Και οι εργάτες στη Φουκοσίµα (φωτό) ξέρουν ότι εκτίθενται στην ακτινοβολία που κατά 99% θα τους δηµιουργήσει καρκίνο, αλλά κάνουν το καθήκον τους». Μάλιστα. Αντί να αυτοκτονήσουν πρώτοι και καλύτεροι ο Ξυνίδης και οι λοιποί, που δεν έχουν κάνει το καθήκον τους, έχουν την απαίτηση να αυτοκτονήσει ο ελληνικός λαός.
Κάπου τους έχουν παραπέσει
ΣΤΗΝ κυβέρνηση, όµως, υπάρχουν και κάποιοι που κρατάνε τα γκέµια και κάνουν το καθήκον τους. Οπως ο ωραίος Μπρούµελ του Υπουργικού Συµβουλίου, Ανδρέας Λοβέρδος. Με το που διαπίστωσε το πάρτι που γινόταν µε τα επιδόµατα των τρίτεκνων, πήρε αυστηρά µέτρα. Οσοι έχουν οικογενειακό εισόδηµα πλέον των 55.000 ευρώ, δεν θα το λαµβάνουν στο εξής. Τέρµα, λοιπόν, το επίδοµα της τρίτεκνης µητέρας για την Ελένη Μενεγάκη που λέει τον πρωινό καφέ. Οπως και για την κ. Χριστοφάκη-Πάγκαλου, ατυχήσασα στις πρόσφατες δηµοτικές εκλογές, που ψήνει σαν καλή νοικοκυρά τον καφέ του Θόδωρου (φωτό). Η εν λόγω Χριστοφάκη, όµως, διευκρίνισε ότι ναι µεν λαµβάνει το επίδοµα της τρίτεκνης µητέρας, αλλά προσφέρει τα χρήµατα σε ευαγή και φιλανθρωπικά ιδρύµατα. Και βέβαια µένει να το αποδείξει εγγράφως.
Με τα σχετικά παραστατικά. Πεντακόσια ευρώ, δηλαδή, στα Σιλουέτ Ελευσίνας για την τεράστια προσπάθειά τους να αδυνατίσουν τον Θόδωρο Πάγκαλο έστω και αν αυτή δεν τελεσφόρησε και απέβη άκαρπη. Πεντακόσια ευρώ στον Σύλλογο Καλοφαγάδων Χασιάς «Το σπληνάντερο» που έχει σαν επίτιµο πρόεδρο τον Θόδωρο. Πεντακόσια ευρώ στον Σύλλογο Βαρελόφρονων Σουνίου «Το γιοµατάρι», που επίσης έχει επίτιµο πρόεδρο τον Θόδωρο. Ετσι πάει. Δεν είναι δυνατόν µια αγωνίστρια του σοσιαλισµού όπως η κ. Χριστοφάκη-Πάγκαλου να ενθυλακώνει το ευτελές επίδοµα της τρίτεκνης µητέρας. Και να το διαθέτει για µανικιούρ-πεντικιούρ. Δεν της το επιτρέπουν οι αρχές και οι ιδέες της. Απλά, τρεις µέρες τώρα ψάχνει να βρει τις αποδείξεις που λέγαµε και οι οποίες κάπου έχουν παραπέσει. Αυτό το κακό έχουν τα µεγάλα σπίτια και το ξέρουνε όλες οι νοικοκυρές. Και πολλή λάντζα έχει για σφουγγάρισµα και ξεσκόνισµα κι αν παραπέσει κάτι κάπου, ψάχνεις και δεν µπορείς να το βρεις. Χαίρετε.
Δηµιουργεί υποψίες
ΕΔΩ παπάς, εκεί παπάς, πού είναι ο παπάς; Ο ένας παπάς ονόµατι Τσάκας πήρε το αεροπλάνο για την Τζέντα. Οι παπάδες της ΑΕΚ είναι πολλοί. Αυτοί της Petit Chateau είναι σαν τις φυλές του Ισραήλ: Ρώσοι, Ελβετοί, Σέρβοι, Ιταλοί και Ουρουγουανοί. Και δεν είναι τα λεφτά τους τόσο παχιά σαν τον πρίγκιπα στον Παναθηναϊκό που φτάνουνε σούµα όλα µαζί τα 220 εκατοµµύρια γιούρο. Αν κι αυτό από µόνο του δηµιουργεί υποψίες. Στις χώρες δηλαδή που ουσιαστική µονάδα µέτρησης είναι το πετρέλαιο, οι δουλειές γίνονται µε δολάρια. Είτε στο µιλητό είτε στην πράξη. Οχι σε ευρώ. Αυτοί της ΑΕΚ µιλάνε σε πρώτη φάση για δύο εκατοµµύρια κι άλλα οκτώ στην πορεία, για να φτάσουνε όλα µαζί τα δέκα. Ο νταραβερτζής, λοιπόν, που µιλάει για λογαριασµό τους ήταν απέναντι στον Αδαµίδη ρητός και κατηγορηµατικός.
Μόνο φωτογραφίες έβγαλε µε το µπαγιασόν
«ΥΠΟΜΟΝΗ µέχρι την Τρίτη 27 του µήνα. Μην έχετε κανένα άγχος. Τα λεφτά τα έχουµε». Οψόµεθα. Αν και σε τέτοιου είδους νταραβέρια αν λένε δέκα «την Τρίτη έρχονται τα λεφτά» και οι δέκα, όταν φτάνει Τρίτη, ισχυρίζονται ότι τελικά θα έρθουν την Παρασκευή. Ο Φλωρίδης (φωτό), πάντως, µέχρι τώρα στον ΠΑΟΚ δεν έχει βάλει φράγκο. Μόνο φωτογραφίες έβγαλε µε το µπαγιασόν. Ο µέχρι προχθές δικός του Σαχπατζίδης τον έσφαξε µε το γάντι: «Δεν υπήρξε εκ µέρους του κ. Φλωρίδη καµία ουσιαστική πρόοδος στη συλλογή των στοιχείων που θα επέτρεπαν την τεκµηρίωση της φερεγγυότητάς του ενώπιον της Επιτροπής Επαγγελµατικού Αθλητισµού». Σότο, λοιπόν, ο Φλωρίδης. Μέχρι και το Σίβας στη σουίτα του Σαχπατζίδη τζάµπα το έπινε. Τράκα έκανε. Ούτε για τα ξηροκάρπια δεν έβαζε το χέρι στην τσέπη. Και στην Επιτροπή Επαγγελµατικού Αθλητισµού το πάει από σήµερα σε αύριο. Πριν, λοιπόν, από τον πρίγκιπα και την Petit Chateau έκοψε πρώτος ρόδα µυρωµένα ο Φλωρίδης. Από βδοµάδα έχει σειρά ο επόµενος.
Αφού κλήθηκαν σε απολογία ο Αετός Σκύδρας και η Δόξα Κρανούλας, η εξυγίανση ολοκληρώθηκε.
-Observer.
Ματς τοπικού πρωταθλήµατος
ΔΥΟ λόγια για το Skoda - ΑΕΚ που είδα αποσπασµατικά. Το δεύτερο ηµίχρονο δηλαδή, µέχρι που έγινε το 3-1. Απ' όσο είδα, λοιπόν, το µατς ήταν για τοπικό πρωτάθληµα. Αλφα Αθηνών. Βαριά βαριά Δέλτα Εθνική. Μόνο σ' αυτές τις κατηγορίες ο επιθετικός όπως ο Μπέλεκ πετάει την µπάλα από αριστεράν φεύγει από δεξιάν περνάει τον αντίπαλο και την προλαβαίνει. Μόνο σ' αυτές τις κατηγορίες ο επιθετικός σαν τον Σουάνη κάνει κούρσα «µόνος µου κι όλοι σας», περνάει δυο τρεις και κάποιος τον προλαβαίνει πριν από τον Αραµπατζή να µη σκοράρει. Σε πρωτάθληµα Super League αυτά δεν γίνονται.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Ο Τσάκας είναι σε διακοπές µε τον πρίγκιπα, όπως λέει, ή σε τίποτα Τρίκαλα Κορινθίας ή σε καµιά Αγουλινίτσα;
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: