Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Η προχειρότητα με Φλωρίδη και το μέλλον!!

Διδακτική για τους παράγοντες του ΠΑΟΚ είναι η εξέλιξη του επενδυτικού ενδιαφέροντος του Κωνσταντινουπολίτη για την ΠΑΕ. Γράφει ο Κώστας Πετρωτός.

Η προχειρότητα με Φλωρίδη και το μέλλον
Ήταν 7 του περασμένου Ιουνίου όταν ο Ζήσης Βρύζας έλεγε "όχι" στην πρόταση του Παναθηναϊκού να αναλάβει θέση τεχνικού διευθυντή, προτάσσοντας το δέσιμό του με τον ΠΑΟΚ. Περίπου δύο εβδομάδες μετά, ερχόταν για πρώτη φορά στη δημοσιότητα το όνομα του Βασίλη Φλωρίδη, ο οποίος, μέσω του Ζήση Βρύζα, εκδήλωσε το ενδιαφέρον του να επενδύσει στην ΠΑΕ έχοντας και τη στήριξη της οικογένειας Σαχπατζίδη. Το μικρό χρονικό διάστημα που μεσολάβησε μεταξύ των δύο γεγονότων, αν μη τι άλλο φανερώνει ότι η προοπτική επένδυσης του Κωνσταντινουπολίτη στην "ασπρόμαυρη" ΠΑΕ προέκυψε ξαφνικά, χωρίς να έχουν μελετηθεί επαρκώς όλες οι πτυχές της.
Το παραπάνω συμπέρασμα δεν είναι αυθαίρετο και προκύπτει από τα όσα συνέβησαν μέσα στους επόμενους τρεις μήνες. Και δεν μιλάω, βέβαια, μόνο για την τελευταίο επεισόδιο του σίριαλ που, ουσιαστικά, ο Γιώργος Σαχπατζίδης "ξεγύμνωσε" τον Βασίλη Φλωρίδη λέγοντας πως δεν έχει βάλει κανένα ποσό στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και ακόμη ότι δεν έχει κάνει καμία πρόοδο στην προσπάθεια να συλλέξει τα έγγραφα που ζητά η ΕΕΑ. Αναφέρομαι και σ' αυτή καθαυτή την προταση για σχηματισμό διοίκησης που έθεσε ως προϋπόθεση για να καταβάλει τα 6 εκ. ευρώ ο Φλωρίδης και ο Γιώργος Σαχπατζίδης διαφώνησε κάθετα.
Πρόκειται για πρόταση στην οποία ο Κωνσταντινουπολίτης δεν μιλά καθόλου για τον Ζήση Βρύζα που ουσιαστικά είναι ο άνθρωπος που τον έμπασε στον ΠΑΟΚ! Μιλά για τέσσερα άτομα της επιλογής του, τον Ζαγοράκη ως προσωρινό πρόεδρο, ένα μέλος της επιλογής του ΑΣ, όχι όμως και για τον Βρύζα. Κι όμως, αρχικά ο Φλωρίδης τον συμπεριελάμβανε στα σχέδια του... δίνοντάς του, μαζί με τον Ζαγοράκη, ρόλο αντιπροέδρου.
Το τι συνέβη και το πλάνο διοίκησης Φλωρίδη άλλαξε δεν το γνωρίζω, σίγουρα, όμως, το γεγονός αυτό δεν φανερώνει σωστό επενδυτικό σχεδιασμό. Βέβαια, τα πρώτα σημάδια... κακού επενδυτικού πλάνου είχαν φανεί εδώ και εβδομάδες, όταν ο Φλωρίδης δήλωνε σε εφημερίδα ότι "θα βάλω χρήματα, μόλις μας κάνουν διοίκηση" και ο Γιώργος Σαχπατζίδης συναντιόταν με τον Ζαγοράκη και τον Κατσαρή για να... σβήσει την φωτιά που πήγαινε να ανάψει. Κάπως έτσι, ο Κατερινιώτης επιχειρηματίας έφθασε στο τέλος να ζητά από τον Φλωρίδη επιτακτικά τις 500.000 ευρώ που έβαλε, για λογαριασμό του, στην αύξηση να μετοχοποιηθούν στο όνομα του γιου του Δημήτρη.
Για να μην σας κουράζω άλλο με το... φλας μπακ στα γεγονότα, ας καταλήξω στο συμπέρασμά μου που δεν είναι άλλο ότι, παρά τις αγνές προθέσεις του Βρύζα και του Σαχπατζίδη (που πολλές φορές στο παρελθόν έχει δείξει έμπρακτα την αγάπη του για τον ΠΑΟΚ), δεν είχαν ξεκάθαρη εικόνα για το αν ο Φλωρίδης είχε τη δυνατότητα να γίνει ο μεγαοεπενδυτής του ΠΑΟΚ. Το όλο project στήθηκε με προχειρότητα και γι' αυτό είχε αρνητική κατάληξη στο φινάλε.
Ο ΠΑΟΚ όμως δεν πρέπει να μείνει εκεί. Σε λίγες μέρες θα συγκροτηθεί μία νέα διοίκηση Πρωτοδικείου, στην οποία, όλα δείχνουν, ότι θα συμμετάσχουν ο Ζήσης Βρύζας και οι γιοι του Γιώργου Σαχπατζίδη. Ευθύνη όλων και κυρίως του Ζαγοράκη, το νέο σχήμα να αποκτήσει το συντομότερο δυνατό χημεία και διακριτούς ρόλους που θα το βοηθήσουν να γίνει παραγωγικό. Και αφού ο καθένας βρει το πόστο του, να μπει και ένα πλάνο διετίας ή τριετίας για την περαιτέρω εξέλιξη της ομάδας, πάνω στο οποίο θα συστρατευθεί ο κόσμος του ΠΑΟΚ.
Πηγή: olapaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: