Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Μαχλάς: «Σιχάθηκα!»

«Μόλις άκουσα την κλήση αναρωτήθηκα «τι θέλω εγώ εδώ;». Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στον Νίκο Μαχλά, σε τοποθέτησή του για την κλήση του από τους ποδοσφαιρικούς Εισαγγελείς της ΕΠΟ.



Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ, μίλησε στον «NovaΣπορ FM» τονίζοντας πως του προκάλεσε εντύπωση η άσκηση πειθαρχικής δίωξης εναντίον του και της ομάδας του Ηρακλείου, υποστηρίζοντας πως ποτέ δεν είχε καμία ανάμειξη με την υπόθεση με τους φερόμενους ως στημένους αγώνες.
«Εννοείται πως μας προκαλεί εντύπωση και μάλιστα, μόλις το είδα δεν πίστευα στα μάτια μου. Δεν γνωρίζω αυτούς τους ανθρώπους και δεν μπορεί να τους βάλουμε όλους σε ένα τσουβάλι και να τους διαχειρίζονται με αυτό τον τρόπο», ανέφερε αρχικά ο Νίκος Μαχλάς.
Και συνέχισε: «Ειδικά όταν δεν έχουν στείλει ένα χαρτί. Είναι άσχημο. Έχουμε όλοι εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Δεν μπορεί εμένα ή κάποιους άλλους παράγοντες, που δεν ακουγόμαστε στις συνομιλίες, αλλά αναφέρουν τρίτοι να καλούν σε μία δίωξη. Είμαι ένα άτομο που θέλει να γίνει κάθαρση. Δεν έχουμε μπλεχθεί ποτέ σε τέτοια πράγματα. Να είχαν μια απόδειξη να πω πως σωστά με καλέσατε. Από την στιγμή που δεν έχουμε καμία ανάμειξη για ποιο λόγο μας καλούν».
Ερωτηθείς για το κατηγορητήριο, δήλωσε: «Δεν υπάρχουν νέα κατηγορητήρια. Είναι το ίδιο κατηγορητήριο με πριν. Πως μπορείς να κατηγορείς ένα άτομο; Με στεναχώρησε πάρα πολύ αυτό το γεγονός. Μπορεί να με καλεί γιατί είμαι πρόεδρος του ΟΦΗ. Δεν μπορείς όμως να τα βάλεις στο ίδιο τσουβάλι».
Σε ερώτηση πως φήμες αναφέρουν πως η παραίτησή του από την προεδρία του ΟΦΗ είχε να κάνει με την συγκεκριμένη απόφαση, απάντησε: «Δεν έχει καμία σχέση αυτό το πράγμα. Αν ήταν έτσι έπρεπε να είχα φύγει την ίδια μέρα. Και μόνο που το λέτε είναι ντροπή για μένα. Το «ακούγεται» να μου πείτε ποιος το λέει για να σας απαντήσω. Το «ακούγεται» δεν είναι ερώτηση να σας απαντήσω. Είναι ντροπή για το πρόσωπό μου. Δεν έχω δώσει σε κανένα ούτε ένα δικαίωμα. Είχαμε την ατυχία να παίξουμε με αυτή την ομάδα. Δεν μπορούν να μας βάλουν στο ίδιο τσουβάλι.
Σαν ποδοσφαιριστής και σαν πρόεδρος δίνω την ψυχή μου. Δεν έχω κάποιο κέρδος. Φτάνουμε στο σημείο να τους βάλουμε στο ίδιο τσουβάλι. Σιχάθηκα τα πάντα. Η πρώτη εντύπωση που μου ήρθε μόλις έμαθα την κλήση ήταν «τι δουλειά έχω εδώ;» και «γιατί ασχολούμαι;». Αντί να πιάσουν τους ένοχους, καλούν ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση. Είναι λάθος προσέγγιση του προβλήματος. Και το ποδόσφαιρο κάνουμε άνω κάτω και την κοινωνία. Λένε πολλοί ξεκίνησε το πρωτάθλημα και θα έχουν προβλήματα να έχουν άλλες ομάδες. Πως γίνεται αυτό;».
Για το αν υπάρχει επιχειρηματίας που ενεργεί ως αφανής πρόεδρος της ομάδας, τόνισε: «Μπορώ να σας απαντήσω πολύ εύκολα. Πως γίνεται να είναι κάποιος μεγαλομέτοχος και να λειτουργεί ως αφανής πρόεδρος; Υπάρχουν εμφανείς άνθρωποι στη διοίκηση του ΟΦΗ. Επειδή το έψαξα γνωρίζω πως ο συγκεκριμένος κύριος δεν έχει ούτε μια μετοχή στο όνομά του. Είναι να τρελαίνεσαι και να γελάς.
Να είχαμε δεδικασμένο, κάποιες ενδείξεις από προηγούμενα χρόνια και σε άλλο ματς να πω εντάξει το καταλαβαίνω. Αν δείτε την συνομιλία να το χάσει ο ΟΦΗ και πετάγεται να κάνω αυτό. Μιλάμε για γελοία πράγματα».
Για το αν τον έχει πλησιάσει κάποιος παράγοντας για κάποιο παιχνίδι, ανέφερε: Ποτέ δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο. Ούτε σαν ποδοσφαιριστής μου έχει συμβεί. Ουδέποτε παράγοντας με έχει πάρει τηλέφωνο. Δεν είχα σχέση και με κανένα πρόεδρο. Είχα άλλα τρεξίματα. Κανένας άλλος παράγοντας έχει τέτοια ανάμειξη. Δεν αναμειγνύεται πουθενά. Τα βάζουμε σε ένα τσουβάλι. Δεν έχουμε τίποτα σαν ομάδα. Δεν έχουν παιχθεί ποσά για να προκαλέσει το ενδιαφέρον της ΟΥΕΦΑ και της ελληνικής δικαιοσύνης».
Για τον λόγο που παραιτήθηκε από την προεδρία της ΠΑΕ, απάντησε: «Για την παραίτηση πριν την Γ.Σ. έχω μιλήσει χίλιες φορές. Η παραίτησή μου ήταν για να μπουν άνθρωποι στην ομάδα και να βοηθήσουν. Στην Super League μπαίνεις σε μεγάλο ωκεανό και πρέπει να μπουν άνθρωποι να έχουν οικονομική δυνατότητα καθώς το μπάτζετ ανεβαίνει. Για να μπορέσει μια ομάδα να αντέξει την οικονομική κρίση πρέπει να βοηθήσουν όλοι. Ήταν ένα μέτρο πίεσης να μπει και άλλος κόσμος και να βοηθήσει τον σύλλογο. Είμαι δύο χρόνια και δεν έχω πάει ούτε μια μέρα για διακοπές. Δουλεύω για αυτή την ομάδα, ευτυχώς δεν έχω άλλη απασχόληση για να ξαναγίνει μεγάλη δύναμη».
Όσον αφορά στη συμφωνία με την πλευρά των αδερφών Βατσινά, τόνισε: «Είναι μια σύμβαση που είχε γίνει με τον κ. Κουράκη και ήταν κάποια χρήματα που έπρεπε να πάρει ο κ. Βατσινάς από την παραχώρηση της ΠΑΕ. Έπρεπε να πληρωθούν. Στην Β’ Εθνική δεν μπορέσαμε να ανταποκριθούμε. Επειδή φτάσαμε σε αυτό σημείο, έγινε μια καλή κουβέντα. Ευχαριστώ και τους δύο αδερφούς. Δεν δημιούργησαν πρόβλημα στην ΠΑΕ. Καταφέραμε να έρθουμε σε συμφωνία μέχρι το 2014 και κάποια εκχώρηση για να μην επιβαρυνθούμε περισσότερο από το μπάτζετ».
Τέλος για το αν είναι ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας, ανέφερε: «Το σημαντικό για μένα είναι να έρθουν παίκτες με ποιότητα. Παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά και μπορεί να κερδίσει τον οποιοδήποτε. Πρέπει να γίνει μια καλή δουλειά. Να υπάρξει χρόνος και σιγά σιγά τα αποτελέσματα να βγουν στο γήπεδο. Το καλό είναι ότι φαίνεται η δουλειά που κάνουμε. Ο προπονητής κάνει καλή δουλειά. Αν έρθουν αποτελέσματα, θα παίξουμε καλό ποδόσφαιρο. Κοιτάμε στους στόχους και σε τρία χρόνια να έχουμε φτιάξει μια δυνατή ομάδα».

Πηγή: onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: