Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Όταν μπλέκουν οι παίκτες στη διαφθορά του στοιχήματος!!

Πέρασε στα ψιλά η απόφαση του Ολυμπιακού ν' απαγορεύσει με τον εσωτερικό του κανονισμό στους ποδοσφαιριστές της ομάδας να παίζουν στοίχημα. Γράφει ο Νίκος Ασημακόπουλος.
Όταν μπλέκουν οι παίκτες στη διαφθορά του στοιχήματος
Από την ώρα που κάηκε στο χυλό με την ιστορία του Αβραάμ Παπαδόπουλου, λογικό να φυσάει και το γιαούρτι.
ΟΤΑΝ ο κοσμάκης πληρώνει από λεφτά που δεν του περισσεύουν για να πηγαίνει στο γήπεδο, σηκώνει τα χέρια ψηλά, βλέποντας παίκτες της Εθνικής μας ομάδας, με κασέ που ξεκινάει από τα 500 χιλιάρικα το χρόνο και πολλές φορές ξεπερνάει τα 1 εκατομμύριο ευρώ, να προσπαθούν μέσα από το στοίχημα να βγάλουν κι άλλα εκατομμύρια, είτε παίζοντας οι ίδιοι στα ματς είτε όχι. Το να καταφεύγει στο στοίχημα εκείνος που ψάχνει ένα χαρτζιλικάκι για να περάσει καλύτερα σε εποχές οικονομικής κρίσης, ή να θέλει να οικονομήσει ο άνθρωπος που δεν ασχολείται επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο παίζοντας τα κουπόνια του, δεν είναι πρόβλημα. Το να παίζει, όμως, ο κάθε παικταράς για να βάλει στην τσέπη ακόμη περισσότερα απ' όσα παίρνει με το συμβόλαιό του, και μάλιστα μέσα από μια διαδικασία που δεν φημίζεται για τη διαφάνειά της, αυτό λέγεται στα απλά ελληνικά διαφθορά, είτε ενοχλεί κάποιους είτε όχι.
Ο ΙΔΙΟΣ ο Πλατινί, όταν είχε έρθει πρόσφατα στην Αθήνα για ν' ασχοληθεί (τάχα μου) με το θέμα των στημένων (αλήθεια, πού είναι ο... Κολίνα που μας έλεγε ότι θα τον στείλει τον περασμένο Αύγουστο για να ερευνήσει τον τρόπο λειτουργίας της διαιτησίας μας;) είχε πει κατηγορηματικότατα ότι «κάθε παίκτης που θα πιάνεται, δίνω το λόγο μου ότι δεν θα ξαναπαίξει ποδόσφαιρο»!
ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ του, όπως κάθε τι το θεωρητικό, ήταν σωστό: «Αν εσείς πηγαίνετε στον αγώνα γνωρίζοντας το αποτέλεσμα, δεν χρειάζεται να πάτε», είχε πει επί λέξει.
ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ, λοιπόν, η ίδια η ΟΥΕΦΑ, αν ήθελε, να απαγορεύσει στους ποδοσφαιριστές να ασχολούνται με το στοίχημα, με ποινή ισόβιας διαγραφής έτσι και πιάσουν κάποιον. Οχι πως δεν θα μπορούν και τότε να ποντάρουν, αλλά θα έμπαινε κατά κάποιο τρόπο ένας φραγμός.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ, αυτή τη στιγμή υπάρχουν σε πολλές ομάδες παίκτες που... επιβάλλεται να παίζουν στοίχημα, με την ελπίδα ότι θα κερδίζουν και θα ζουν με μια άλφα αξιοπρέπεια, για τον απλούστατο λόγο ότι οι ομάδες τους τούς κρατάνε απλήρωτους μήνες και μήνες.
ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ η κατάσταση έχει ξεφύγει, φτάνει στο σημείο ο ίδιος ο πρόεδρος των Ελλήνων επαγγελματιών ποδοσφαιριστών, του ΠΣΑΠ, ο Στέλιος Γιαννακόπουλος, να δικαιολογεί όσους παίζουν. Δεν έχει περάσει καιρός από τότε που έβγαινε και δήλωνε... «κάνω έκκληση, όποιος μπορεί να βοηθήσει το ταμείο του συνδέσμου, γιατί πολλοί ποδοσφαιριστές δεν παίρνουν καν το μισθό τους», κι «έτσι αναγκάζεται ο ποδοσφαιριστής, μην έχοντας έσοδα, να μπει αναγκαστικά στη διαφθορά και στα στημένα παιχνίδια»! Και δεν βγήκε κανένας να του πει... τι είναι αυτά που λες.
ΑΛΛΑ ΤΙ να πει κι ο Στέλιος, όταν ο Αβράαμ, που είναι κατηγορούμενος στην ιστορία, παίζει κανονικά στην εθνική ομάδα σαν να μην τρέχει τίποτα και χωρίς να ενοχλείται κανένας...
Πηγή: Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια: