Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Νέο σίριαλ προσφυγών και ενστάσεων!!

Το δεύτερο κύμα διώξεων παραγόντων, ΠΑΕ και διαιτητών ήρθε και, όπως φαίνεται, θα έχουμε νέο σίριαλ προσφυγών, ενστάσεων, αντιδράσεων ακόμα και λαϊκών κινητοποιήσεων. Γράφει ο Νίκος Κατσαρός.
Νέο σίριαλ προσφυγών και ενστάσεων
Η επιθυμία της πλειοψηφίας των φίλων του ποδοσφαίρου και γενικά της κοινής γνώμης είναι αναμφισβήτητα το να εξυγιανθεί επιτέλους ο χώρος του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Συνεπώς η έρευνα της εισαγγελέως Π. Παπανδρέου δεν θα μπορούσε και δεν θα έπρεπε να καταλήξει σε κάποιο συρτάρι. Από τη στιγμή όμως που, καλώς ή κακώς, αποφασίστηκε να αρχίσει το πρωτάθλημα της Super League χωρίς δύο ομάδες και με σοβαρή πιθανότητα τιμωρίας και άλλων, τα αρμόδια δικαστικά όργανα όφειλαν να κινηθούν πιο γρήγορα. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι καλοκαιρινές διακοπές έρχονται σε δεύτερη μοίρα επειδή προέχει η απρόσκοπτη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το έργο των ποδοσφαιρικών εισαγγελέων είναι τεράστιο, καθώς ο όγκος του προς εξέταση υλικού είναι πολύ μεγάλος. Από την άλλη πλευρά όμως ο στόχος υποθέτω ότι είναι η ομαλή διεκπεραίωση των ποδοσφαιρικών διοργανώσεων και όχι το να οδηγηθούμε σε νέο αδιέξοδο. Απ' ό,τι αντιλαμβάνομαι, αυτή η δεύτερη παραπομπή παραγόντων και ΠΑΕ έγινε με βάση το υλικό των μαγνητοφωνημένων συνομιλιών και των στοιχείων που έχει στείλει η UEFA.
Οι ποινές που επιβλήθηκαν σε όσους περιλαμβάνονται στην πρώτη «φουρνιά» προκάλεσαν πολλές και ποικίλες αντιδράσεις. Λογικά είναι πιθανόν να αποτελέσουν δεδικασμένο για τους επόμενους, αν και οι δικαστές είναι αυτοί που θα κρίνουν αν και κατά πόσο τα παραπτώματα είναι ίδια. Οπωσδήποτε μοιάζει αναπόφευκτο το να έχουμε αντιδράσεις του τύπου «γιατί ο τάδε τιμωρήθηκε με αφαίρεση βαθμών ή υποβιβασμό και ο άλλος με ελαφρύτερη ή βαρύτερη ποινή». Οπως ανέφερα και στην αρχή, λοιπόν, πάμε για έναν νέο κύκλο αντιδράσεων, που θα δημιουργήσει πάλι αναταραχή στο ποδόσφαιρο.
Συμπέρασμα: Δεν αρκεί να θέλουν την κάθαρση και την εξυγίανση του χώρου αλλά πρέπει και να μπορούμε να την κάνουμε δίκαια προς κάθε κατεύθυνση και χωρίς να δημιουργούμε μεγαλύτερα προβλήματα από αυτά που πάμε να λύσουμε.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: