Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Γκέκας: «Έκανα λάθος, επιστρέφω»

Επιστροφή Φάνη Γκέκα στην εθνική! Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Φερνάντο Σάντος, ανακοίνωσε την προεπιλογή της εθνικής Ελλάδος – όσον αφορά τους παίκτες που αγωνίζονται στο εξωτερικό – και σε αυτήν βρίσκεται το όνομα του επιθετικού της Άιντραχτ Φρανκφούρτης.  Στις εκλεκτούς  του Σάντος και ο Σάκης Χιώτης του ΑΠΟΕΛ!


Συγκεκριμένα, ο Σάντος ανακοίνωσε τους διεθνής, για τα ματς με την Κροατία και την Γεωργία για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2012, που αγωνίζονται σε ομάδες του εξωτερικού και η μεγάλη έκπληξη είναι ο Φάνης Γκέκας.

Να θυμίσουμε  πως ο φορ της Άιντραχτ Φρανκφούρτης είχε ανακοινώσει ότι δεν θα ξαναφορέσει το εθνόσημο το 2010 καθώς δεν του άρεσαν ορισμένα πράγματα στην ομάδα. Τελικά ο 31χρονος άσος το ξανασκέφτηκε καλύτερα και πλέον επιστρέφει στα πλάνα του ομοσπονδιακού προπονητή, για τους αγώνες που έρχονται.

Μάλιστα ο διεθνής επιθετικός της Άιντραχτ Φρανκφούρτης έκανε και δήλωση στην  ιστοσελίδα της ΕΠΟ και τόνισε πως  θέλει να επιστρέψει στην οικογένεια της Εθνικής ομάδα: 


«Πριν από έναν χρόνο περίπου ανακοίνωσα ότι αποχωρώ από την Εθνική Ομάδα. Πιστεύω ότι τα λάθη είναι ανθρώπινα και είναι γενναίο να τα αναγνωρίζεις. Ήρθε ο καιρός να αναγνωρίσω το δικό μου και να ζητήσω συγνώμη πριν απ΄ όλους από τον προπονητή μου και την Ομοσπονδία, μα πάνω απ΄ όλους από τους συμπαίκτες μου. Σήμερα θέλω να απευθυνθώ ειδικά σε αυτούς και να τους πω με ειλικρίνεια ότι δεν έχουν καταφέρει απλώς να φτιάξουν μια καλή και ανταγωνιστική ομάδα. Κυρίως έχουν καταφέρει να φτιάξουν μια οικογένεια. Εγώ, λοιπόν, επιθυμώ να επιστρέψω σε αυτή την οικογένεια, αφήνοντας πίσω τα λάθη που έκανα. Έχω υπηρετήσει την Εθνική Ομάδα με όλες τις δυνάμεις μου και το ίδιο σκοπεύω να κάνω σε περίπτωση που κριθώ αναγκαίος από τον προπονητή μου στο αμέσως προσεχές ή στο απώτερο μέλλον».

Η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΠΟ αναφέρει: 

«Ο κ. Φερνάντο Σάντος ανακοίνωσε την προεπιλογή ποδοσφαιριστών, που ανήκουν σε ομάδες του εξωτερικού, ενόψει των αγώνων της Εθνικής Ανδρών με την Κροατία (7/10) και τη Γεωργία (11/10) για τα προκριματικά του EURO 2012. Πρόκειται για τους Τζόρβα, Τζαβέλλα, Παπασταθόπουλο, Κ. Παπαδόπουλο, Πέτσο, Τζιόλη, Κονέ, Πλιάτσικα, Σαμαρά, Γκέκα, Χιώτη».

Από εκεί και πέρα ο ομοσπονδιακός προπονητής,  Φερνάντο Σάντος, στις δηλώσεις του για την προεπιλογή των διεθνών αναφέρθηκε στην επιστροφή του Φάνη Γκέκα και τόνισε ότι αυτό που έχει σημασία είναι να μην σταθεί κανείς στο παρελθόν αλλά να καλωσορίσουν όλοι και πάλι τον άσο της Άιντραχτ στην Εθνική.

Για  θέμα της ανανέωσης συμβολαίου του που έθιξε ο Σοφοκλής Πιλάβιος, ο Πορτογάλος είπε: «Αφού ο πρόεδρος το είπε δημόσια, εγώ θέλω να συνεχίσω το πρότζεκτ που έχουμε με την Εθνική και θα μιλήσουμε για να δούμε τι θα γίνει».

Για το γεγονός ότι οι Έλληνες επιθετικοί είναι φορμαρισμένοι, σχολίασε: «Είναι πολύ θετικό οι Έλληνες παίκτες να είναι σε καλό επίπεδο. Παραμένει το πρόβλημα που έχουμε στους ακραίους μέσους. Όσοι κάνουν καλές εμφανίσεις αγωνίζονται στην ίδια θέση κι αυτό είναι πρόβλημα αλλά είναι θετικό που είναι σε καλή κατάσταση. Κάθε Έλληνας παίκτης είναι στα πλάνα μου. Δεν με απασχολεί αν παίζει στην πρώτη ή στη δεύτερη εθνική κατηγορία. Όλοι εξετάζονται».

Τέλος, στάθηκε και στο θέμα που προέκυψε από την κίνηση του Ολυμπιακού Βόλου να κοινοποιήσει την καταγγελία που έκανε στην FIFA στις ομοσπονδίες του Ισραήλ και της Κροατίας... «Συμπαθώ πολύ και την ομάδα αλλά και την πόλη του Βόλου, όμως η Εθνική ομάδα αντιπροσωπεύει το ελληνικό ποδόσφαιρο και θα είναι ντροπή αν γίνει κάτι τέτοιο».



Πηγή: theplayer.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: