Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Μαρκόφσκι: «Τα καλύτερα έρχονται»


images

Στο «Αθλητικό Μetropolis» και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» μίλησε ο Σέρβος επιθετικός της Ξάνθης, Μάρκο Μαρκόφσκι, που με δικό του γκολ χάρισε τους τρεις βαθμούς στην ακριτική ομάδα.Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής της Ξάνθης Μάρκο Μαρκόφσκι έκανε λόγο για βαθιά βαθμολογική ανάσα και νίκη ψυχολογίας καθώς τόνισε:» Ήταν ένα καθοριστικό ματς για εμάς γιατί για πολλές αγωνιστικές δεν είχαμε κάνει νίκη. Το ξέραμε όλοι οι παίκτες και στο μυαλό μας ήταν μόνο πως θα πάρουμε τη νίκη με οποιοδήποτε σκορ για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς.Τα καταφέραμε και είμαι πολύ χαρούμενος που με δικό μου γκολ πήραμε τη νίκη. Το είχα ανάγκη. Το πρώτο γκολ που έβαλα με την ΑΕΚ δεν έφθανε για να πάρουμε βαθμούς γιατί χάσαμε εκείνο το ματς και περίμενα να βάλω ένα γκολ που θα μας χάριζε βαθμούς. Ήταν πολύ σημαντικό και για τη ψυχολογία μου να βάλω ένα γκολ έτσι ώστε να συνεχίσω με περισσότερη δύναμη στη συνέχεια».
Σε ερώτηση γιατί ακόμα οι καλές εμφανίσεις της Ξάνθης δεν έχουν συνδυαστεί με ανάλογα αποτέλεσματα ο Μάρκο Μαρκόφσκι τόνισε:
«Η αλήθεια είναι ότι είχαμε δύσκολο πρόγραμμα στην αρχή του πρωταθκλήματος αλλά παρά και τις δυσκολίες μπορούσαμε να πάρουμε περισσότερους βαθμούς.Δυστυχώς όμως έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Αλλά το πρωτάθκλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα και στη συνέχεια θα είμαστε καλύτεροι.Η νίκη με τη Κέρκυρα ήταν πολύ σημαντική και θα μας βοηθήσει πολύ στη συνέχεια του πρωταθλήματος».
Για το αν η ομάδα έχει δέσει περισσότερο ο Σέρβος επιθετικός είπε: «Βρισκόμαστε καλύτερα τώρα στο γήπεδο. Όσο περνάει ο καιρός γινόμαστε πιο δεμένη ομάδα. Σκοπός μας είναι να γίνουμε καλύτερη ομάδα στο προσεχές μέλλον».
Για το πως θα επηρρεάσει η διακοπή ο έμπειρος ποδοσφαιριστής είπε: «Η διακοπή θα επηρρεάσει αρνητικά γιατί εμείς θα θέλαμε να παίζαμε και αυτή την Κυριακή τώρα που το κλίμα είναι καλό. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να εκμεταλλευτούμε τη διακοπή και να προετοιμαστούμε όσο το δυνατό καλύτερα για το εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΣ.
θέλουμε να είμαστε έτοιμοι έτσι ώστε να πετύχουμε την πρώτη μας εκτός έδρας νίκη».
Για το πως βλέπει το επόμενο εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα ο Μάρκο Μαρκόφσκι είπε: «Περιμένω ένα δύσκολο παιχνίδι. Ο ΠΑΣ είναι μια καλή ομάδα με καλούς ποδοσφαιριστές τους οποίους γνωρίζω από πέρυσι και με δυνατή έδρα. Θα γίνει μεγάλη μάχη αλλά πιστεύω ότι η Ξάνθη και ατομικά και ομαδικά θα είναι καλύτερη. Έπρεπε τουλάχιστον να είχαμε μία νίκη εκτός έδρας ειδικά στην Τρίπολη ή στον ‘Άρη. Αλλά δεν πειράζει γιατί πραγματικά πιστεύω στη συνέχεια θα είμαστε πολύ καλύτεροι».
Για το πολύ δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί με ομάδες που είναι στα μέτρα της Ξάνθης ο Μαρκόφσκι είπε: «Στις επόμενες πέντε αγωνιστικές θα μαζέψουμε πολλούς βαθμούς και θα σκαρφαλώσουμε πολύ ψηλότερα στη βαθμολογία. Εάν εμείς κάνουμε αυτό που πρέπει με τις ομάδες που θα παίξουμε τους επόμενους δύο μήνες τότε έχουμε πολλές πιθανότητες να βρεθούμε πολύ ψηλά. Τα πάντα θα εξαρτηθούν ωστόσο από τη δική μας απόδοση».
Για τους στόχους της Ξάνθης ο Σέρβος επιθετικός : «Είναι νωρίς να μιλάμε για στόχους αυτή τη στιγμή. Με μία νίκη βλέπουμε ότι είμαστε κοντά στα πλέι οφ με μία ήττα κοντά στη ζώνη υποβιβασμού. Κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και μετά θα κάνουμε ταμείο. Θέλω να πιστέυω όμως ότι θα πάμε ψηλά».
Όσο για το τι τον εντυπωσιάσε στο φετινό πρωτάθλημα είπε: «Ο ΟΦΗ είναι μεγάλη έκπληξη για μένα. Επίσης βλέπω και τον Παναθηναικό πιο καλό πέρυσι και θα γίνει μεγάλη μάχη με τον Ολυμπιακό για τον τίτλο». Για τον ΠΑΟΚ και τον Άρη που αντιμετώπισε πρόσφατα είπε: «Παρακολουθώ ότι ο ΠΑΟΚ στα τελευταία μάτς έχει πολλά προβλήματα αλλά στην Ευρώπη πάει πολύ καλά.Εχει πολύ καλό υλικό και πιστέυω ότι στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ θα επιστρέψει στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Για τον Άρη δεν ξέρω πραγματικά τι να πω γιατί όλα τα χρόνια ήταν ψηλά. Ο Άρης όμως είναι Άρης και πιστεύω ότι πολύ γρήγορα θα βρει το δρόμο του και θα εμφανιστεί καλύτερος».


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: