Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Θύμα των οπαδών του ο Ηρακλής

Η πρώτη εμφάνιση του Ηρακλή στη Δ' Εθνική είναι ένα γεγονός που κατά τη γνώμη μου δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο. Γράφει ο Νίκος Κατσαρός.
Θύμα των οπαδών του ο Ηρακλής
Σηματοδοτεί μια μαύρη σελίδα στη μεγάλη ιστορία του «γηραιού», ένα κεφάλαιο της οποίας καλύπτει την ιστορία του ελληνικού αθλητισμού στο σύνολό του.
Η ποδοσφαιρική ομάδα του Ηρακλή κατέβηκε προχθές να παίξει στη Ν. Καλλικράτεια, μια κωμόπολη της Χαλκιδικής, ξεκινώντας την πορεία της στην τελευταία εθνική κατηγορία. Και το γεγονός ότι κατάφερε να παρουσιάσει κανονική ομάδα στο γήπεδο, με παιδιά των ακαδημιών του ηλικίας 15-18 ετών, θεωρήθηκε άθλος.
Κατά γενική ομολογία ο Ηρακλής θεωρήθηκε εξιλαστήριο θύμα στην όλη επιχείρηση δήθεν κάθαρσης του ποδοσφαίρου, που κατέληξε σε φιάσκο. Ανεξάρτητα από το αν οι ποινές που του επιβλήθηκαν ήταν δίκαιες ή όχι, στο εδώλιο του κατηγορουμένου βρέθηκε με ευθύνη των δικών του ανθρώπων. Ο σύλλογος εγκαταλείφθηκε στη μοίρα του, κατέφυγε σε «σωτήρες» που από ανικανότητα ή αδιαφορία τον έσπρωξαν στην πλήρη απαξίωση, μέχρι που δέχθηκε τη χαριστική βολή από τη λεγόμενη αθλητική Δικαιοσύνη.
Σε όλη αυτή την κατηφορική του πορεία οι οπαδοί του έπαιξαν σημαντικό ρόλο, δυστυχώς όχι θετικό. Στα παιχνίδια του στο Καυτανζόγλειο η παρουσία τους ήταν περιορισμένη. Τα προβλήματα που δημιουργούσαν αντίθετα ήταν συνεχόμενα και του στοίχισαν πολλαπλές τιμωρίες. Προχθές τον ακολούθησαν στη Ν. Καλλικράτεια πιο πολλοί απ' όσους παρακολουθούσαν τους αγώνες του στην Α' Εθνική.
Δυστυχώς όμως για μια ακόμη φορά αντί να τον στηρίξουν δημιούργησαν τεράστια προβλήματα δείχνοντας ότι δεν έχουν συναίσθηση της ζημιάς που του προκαλούν, βάζοντας τη δική τους εκτόνωση με τσαμπουκάδες και βιαιότητες πάνω από το καλό της ομάδας τους, λες και δεν θέλουν να τον ξαναδούν κάποια στιγμή στη μεγάλη κατηγορία.
Στον αντίποδα είχαμε τη συμπεριφορά των οπαδών του Ιωνικού, που συσπειρώθηκαν και ανέλαβαν οι ίδιοι την ιδιοκτησία και τη διοίκηση της ομάδας, που βρέθηκε κι αυτή στη Δ' Εθνική. Στο πρώτο της παιχνίδι προχθές στη Νίκαια δημιούργησαν μια υποδειγματική ατμόσφαιρα, φιλοξένησαν άψογα την αντίπαλη ομάδα του Αιολικού και τους οπαδούς της και χάρηκαν διπλά τη νίκη του Ιωνικού. Αυτός μάλιστα είναι ο σωστός τρόπος για τους οπαδούς να δείχνουν την αγάπη τους στην ομάδα τους.
Πηγή: Goal

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Aparadekto to ar8ro..o laos htan aftos pou krathse ton IRAKLI ekei pou ton eferan remoi,spanoudakhdes kai mytilhnaioi..Stamathste afth thn karamela gia tous opadous..perysi eixame 4.500 diarkeias kai toulaxiston 15.000 sta derby kai 7.000 sta mikra mats.Kai an 8ymh8eite mia fora pou mphkame perysi kai ta spasame na mas to ypen8imisete giati apo oti nomizw den mphkame oute 1 fora mesa..H - 1908