Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Οι Ρουμάνοι γράφουν ότι ο Λάσλο Μπόλονι είναι υπ' ατμόν

Οι Ρουμάνοι γράφουν από χθες τα ξημερώματα ότι ο Λάσλο Μπόλονι είναι υπ' ατμόν και πιθανόν να απολυθεί από τη διοίκηση του ΠΑΟΚ. Γράφει ο Περικλής Στέλλας.
Το πρόβλημά του δεν είναι αγωνιστικό
Ισως δεν το γράφουν τυχαία και αυτό δεν εκπορεύεται παρά μόνο από την Ελλάδα. Κάποιοι το σφύριξαν στους Ρουμάνους.
Σε μία τέτοια περίπτωση θα είναι το εξιλαστήριο θύμα για την αποφόρτιση ενός κλίματος που «βράζει» κυρίως μέσα στα αποδυτήρια. Το πρόβλημα του ΠΑΟΚ όμως (και όπως τεχνηέντως βγάζουν οι προεδρικοί ενημερωτές) δεν είναι αγωνιστικό. Δεν είναι καθόλου αγωνιστικό. Το πρόβλημα του ΠΑΟΚ είναι κυρίως οικονομικό και διοικητικό. Εχουν διαταραχθεί πλήρως οι ισορροπίες σε διοικητικό και οικονομικό επίπεδο.
Το πιο σημαντικό απ' όλα (άσχετα εάν ανεξήγητα για την υγεία και το μέλλον του ΠΑΟΚ έχει ξεχαστεί) είναι η υπόθεση του οικονομικού ελέγχου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εξελίξεις δεν θα αργήσουν. Στον οικονομικό τομέα, η διοίκηση του ΠΑΟΚ έχει δεθεί χειροπόδαρα και δεν έχει καμία δυνατότητα να ανατρέψει την κατάσταση.
Πρώτον, διότι δεν έχει εγκριθεί από το δικαστήριο η νέα διοίκηση Πρωτοδικείου, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να κάνουν καμία συναλλαγή. Και δεύτερον, διότι οι διοικητικές ισορροπίες έχουν ανατραπεί άρδην, με συνέπεια ο Θοδωρής Ζαγοράκης και οι στενοί του συνεργάτες να μην μπορούν πλέον να αποφασίζουν και να διατάζουν. Απλά διότι δεν έχουν την πλειοψηφία των απόψεων πια στο διοικητικό συμβούλιο.
Εάν κάποιοι αναρωτιούνται γιατί ο ΠΑΟΚ περνά σημαντική αγωνιστική κρίση θα πρέπει να αναζητήσουν το πόρισμα του οικονομικού ελέγχου. Διότι, σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση οφείλει στους ποδοσφαιριστές συνολικά 8.000.000 ευρώ (είναι πράγματι έτσι;) και είναι απλήρωτοι εδώ και πολλούς μήνες. Υπάρχουν παίκτες όπως ο Σαλπιγγίδης, ο Κοντρέρας, ο Βιεϊρίνια και όλοι οι άλλοι που έχουν λαμβάνειν περισσότερο από 800.000 ευρώ λένε ο καθένας (είναι πράγματι έτσι;) και είναι έτοιμοι για έκρηξη. Και δεν είναι μόνο αυτοί αλλά όλοι οι παίκτες του ΠΑΟΚ.
Στο Δουβλίνο ο Θοδωρής Ζαγοράκηςμ πλαισιωμένος από προεδρικούς ενημερωτέςμ έβαλε κατά των δημοσιογράφων θεωρώντας ότι η ξαφνική επίσκεψη στελεχών του ΣΔΟΕ στα γραφεία της ΠΑΕ αποφασίστηκε από τα δημοσιεύματα που αναφέρονταν σε οικονομικά προβλήματα και πληρωμές παικτών. Θα πρέπει κάποιος να του πει ότι η επίσκεψη του ΣΔΟΕ έγινε κατόπιν εντολής του εισαγγελέα και όχι λόγω των δημοσιευμάτων.
Το άνοιγμα του ΠΑΟΚ είναι τεράστιο και δυστυχώς έπειτα από τόσα χρόνια επιστρέφει (εάν δεν έχει ήδη επιστρέψει) στην εποχή Γούμενου. Οχι σε αγωνιστικό επίπεδο, αλλά σε οικονομικό. Και μιλάμε για μία περίοδο όπου λόγω Ζαγοράκη για πρώτη φορά στην ιστορία ο κόσμος του ΠΑΟΚ ματώνει και δίνει ακόμη και το ίδιο το μεροκάματό του για την ομάδα του. Εάν είναι αλήθεια ότι ο Κουτσιανικούλης κόστισε συνολικά στον ΠΑΟΚ 3.500.000 ευρώ, τότε δεν είναι απλά λάθη, αλλά λάθη που φέρνουν την καταστροφή. Και όταν μάλιστα έχει δοθεί πίσω δωρεάν στην ίδια ομάδα.
Ο Κοντρέρας και ο Ζαγοράκης
Από τη μέρα που επέστρεψε ξανά στην προεδρία η φιλοσοφία της διοίκησης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι ότι όποιος ασκεί κριτική είναι εχθρός και θέλει το κακό της ομάδας. Αυτή η τακτική και αυτή η φιλοσοφία ουσιαστικά έκαναν τεράστιο κακό στον ΠΑΟΚ. Διότι και ο κόσμος άρχισε να διχάζεται και τα προβλήματα με τα λάθη δεν αναδεικνύονταν.
Και όταν δεν αναδεικνύονται τα λάθη, δεν σημειώνεται ποτέ βελτίωση. Ισα ίσα. Θυμάμαι πως από την πρώτη μέρα που ήρθε στον ΠΑΟΚ αμούστακο παιδί μέχρι την ημέρα που έφυγε για τη Λέστερ ο φίλος μου Θοδωρής Ζαγοράκης δεν ενοχλήθηκε ποτέ από την κριτική. Ούτε του κόσμου ούτε των δημοσιογράφων. Με την ιδιότητα του προέδρου, όμως, παντού (από τη μέρα που επέστρεψε στην προεδρία) έβλεπε εχθρούς που θέλουν το κακό του.
Και τη νοοτροπία αυτή του τη εμφύσησαν οι «φίλοι» του (εάν είναι έτσι οι φίλοι, Θοδωρή μου, άσ' τα να πάνε) και οι προεδρικοί ενημερωτές, που τον συνοδεύουν και στην προεδρική σουίτα και στα ταξίδια, τα οποία πιθανόν (δεν το γνωρίζω) να είναι δωρεάν. Ο Κοντρέρας είναι η αρχή...
Πηγή: sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: