Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Ντενγκ, Στογιάκοβιτς και Ολυμπιακός!!

Ο Ολυμπιακός παίζει αύριο στο Καντού κόντρα σε μία σφιχτή ομάδα, που, όμως, δεν διαθέτει μπόλικο ταλέντο. Γράφει ο Τόλης Κοτζιάς.
Ντενγκ, Στογιάκοβιτς και Ολυμπιακός!
Είναι στο χέρι του να τα καταφέρει, έχοντας να αντιμετωπίσει ένα σύνολο, που εκτός των άλλων έχει τρεις 36άρηδες στο ρόστερ του: τον Μαρκονάτο, τον Ματζαρίνο και τον Μπαζίλε. Αν νικήσουν οι Πειραιώτες στο Παλαντέζιο, τότε θα βρεθούν με το ένα πόδι στο TOP-16.
Παράλληλα, όμως, κινείται και η διαδικασία για την ανεύρεση του αντικαταστάτη του Ματ Χάουαρντ, ο οποίος και τραυματίας είναι και δεν έχει ικανοποιήσει με την μέχρι τώρα παρουσία του. Το ζητούμενο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι αν υπάρχουν διαθέσιμες λύσεις στην αγορά. Υπάρχουν είναι η απάντηση και τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: την δεδομένη χρονική στιγμή η συντριπτική πλειοψηφία των ποιοτικών επιλογών βρίσκεται στην λίστα με τους free agents του ΝΒΑ. Στην Ευρώπη δεν υπάρχουν λύσεις ή αν θέλετε είναι μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού. Ο Τέρενς Μόρις είναι μία τέτοια, αλλά προφανώς, έχοντας και τον γάμο του να τον απασχολεί για μεγάλο διάστημα, μάλλον θα αργήσει να μπει σε διαδικασία ανεύρεσης συμβολαίου. Αυτό, βέβαια, μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου....
Αλλά στο ΝΒΑ, όπου υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες χωρίς συμβόλαιο, γεννιέται ένα ερώτημα: σε τι κατάσταση είναι αυτοί οι παίκτες; Με το στάτους στο ΝΒΑ να είναι κάτι παραπάνω από θολό, είναι πιθανό ορισμένοι εξ αυτών να έχουν να κάνουν προπόνηση εδώ και 2-3 μήνες. Ο Μαρίζ Σπέιτς, που προσπάθησε να φέρει ο Πανιώνιος, είναι τρανό παράδειγμα. Ήταν αγύμναστος και για αυτό την τελευταία στιγμή έκανε πίσω.
Από κει και πέρα, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς θα ήθελε ο παίκτης, που είναι να πάρει για την θέση του Χάουαρντ, να έχει και ευρωπαϊκή θητεία. Απόλυτα λογικό, αφού τα χρονικά περιθώρια δεν είναι μεγάλα για να φτιάξει την ομάδα του. Τέτοιοι παίκτες, όμως, είναι πολύ λιγότεροι: ο πρωταθλητής του ΝΒΑ με τους Μάβερικς, Μπράιαν Κάρντιναλ, ανήκει σε αυτή την κατηγορία, ομοίως, βέβαια, και ο Πέτζα Στογιάκοβιτς (επίσης πρωταθλητής με τους Μαβς), ο οποίος έχει κι ελληνικό διαβατήριο. Δεν θα χρειαστεί, δηλαδή, ο Ολυμπιακός αν τον πάρει, να διώξει τον Χάουαρντ.
Στην κατηγορία με τους NBAers, που έχουν ευρωπαϊκή θητεία (μιλάμε πάντα για "4άρια" με σουτ), είναι και ο Βλαντιμίρ Ραντμάνοβιτς, ο οποίος -άγνωστο γιατί- δεν έχει βρει συμβόλαιο στην Ευρώπη. Και το αναφέρουμε αυτό για τον Ραντμάνοβιτς (και όχι π.χ για τον Στογιάκοβιτς ή τον Κάρντιναλ) γιατί εκτός των άλλων είναι σε καλύτερη μπασκετικά ηλικία.
Στην λίστα με τους free agents του ΝΒΑ υπάρχουν και "μεγάλα ψάρια". Ένα τέτοιο είναι ο Μάικ Ντανλίβι, γνωστός και μη εξαιρετέος. Είναι, όμως, εποχή για τέτοιες κινήσεις; Μάλλον δύσκολο, εκτός αν πιστέψουμε τις φήμες, που ήθελαν τον Ολυμπιακό να ασχολείται με τον Λούολ Ντενγκ. Κατά την ίδια φημολογία, ο Ντενγκ θα ήταν ο μοναδικός μη free agent παίκτης, που θα απασχολούσε τον Ολυμπιακό. Και αυτό διότι οι Πειραιώτες θέλουν εντελώς ελεύθερο παίκτη, ώστε να αποφύγουν μία ωραία πρωία να λήξει το λοκ άουτ, ο εκλεκτός τους να πάρει τον δρόμο της επιστροφής στις ΗΠΑ και οι ίδιοι να μείνουν με την γλύκα.
Πηγή: superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: