Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Ο Φερέιρα έβαλε τον Λέτο σε "καλούπι"

Όταν μετά το τέλος του αγώνα Παναθηναϊκού – ΑΕΚ άκουσα τον Ζεσουάλντο Φερέιρα να μιλά  για τον Σεμπάστιαν Λέτο με τα καλύτερα λόγια, πραγματικά ένοιωσα έκπληξη. Γράφει ο Δημήτρης Παπανικολάου.
Ο Φερέιρα έβαλε τον Λέτο σε "καλούπι"
Ο Πορτογάλος προπονητής είναι εξαιρετικά σοβαρός και οι προπονητές αυτού του είδους δεν στέκονται συνήθως στην ατομική κριτική των παικτών τους. Ούτε στα καλά, ούτε στα άσχημα αποτελέσματα.
Αυτό σημαίνει ότι ο Φερέιρα ένοιωσε την ανάγκη να πει ένα «μπράβο» στον Λέτο για τις έως τώρα εμφανίσεις του, κυρίως για δύο λόγους.
Πρώτον γιατί ο Αργεντινός έχει κάνει πράγματι την υπέρβαση στη μέχρι σήμερα καριέρα του και ο προπονητής θέλει να τονώσει το ηθικό του ενόψει της δύσκολης συνέχειας και δεύτερον γιατί και ο ίδιος ο Φερέιρα αισθάνεται δικαιωμένος για την δουλειά που έκανε με τον Λέτο!
Ο εφετινός Σεμπάστιαν Λέτο του Παναθηναϊκού αποτελεί προσωπικό στοίχημα του Φερέιρα. Ο πανέξυπνος Πορτογάλος είναι ο μόνος προπονητής που κατάφερε να βάλει τον Λέτο σε… καλούπι, υποχρεώνοντάς τον να ακολουθήσει την τακτική της ομάδας.
Μέχρι πέρυσι και με τον Σισέ στην ενδεκάδα, ο Λέτο έπαιζε στην αριστερή πλευρά του γηπέδου, πηγαίνοντας που και που και στη δεξιά για να κάνει τις ατομικές του ενέργειες και να βγάζει σέντρες στην περιοχή.
Ο ρόλος που του ανέθεσε πλέον ο Φερέιρα βρίσκει τον Λέτο να κινείται στο χώρο που υπάρχει μεταξύ των γραμμών της μεγάλης περιοχής (φυσικά έξω από αυτήν) της αντίπαλης ομάδας.
Έτσι, το δυνατό αριστερό σουτ, αλλά και η τεχνική της ντρίμπλας που διαθέτει, σε συνδυασμό με την ταχύτητά του, βρίσκουν άμεση εφαρμογή σε χώρους που είναι πολύ πιο κοντά στην εστία των αντιπάλων.
Τα αποτελέσματα είναι ορατά δια γυμνού οφθαλμού. Ο Λέτο σκοράρει κατά ριπάς, ενώ με το που του πιάνουν μία ή δύο ντρίμπλες, βρίσκεται φάτσα με το τέρμα, αφού καλύπτει σαφώς λιγότερα μέτρα μέσα στο γήπεδο.
Κι όταν κάνεις τις ενέργειές σου έξω από την περιοχή κι όχι πάνω ή δίπλα στις πλάγιες γραμμές, οι αντίπαλοι αμυντικοί σκέφτονται δύο φορές να σου κάνουν φάουλ γιατί αυτό θα είναι σε πλεονεκτική θέση ή αν είναι εντός περιοχής, θα έχουμε πέναλτι.
Παρ΄ όλα αυτά ο Λέτο έχει ήδη 27 κερδισμένα φάουλ σε 7 αγώνες, τα περισσότερα από κάθε άλλο συμπαίκτη του, την ώρα που ο Βιερίνια έχει 25, ο Τζιμπούρ 24 και ο Λυμπερόπουλος με τον Μιραλάς από 17.
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: