Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Ενός κακού μύρια έπονται!!

Τρεις άνθρωποι ήταν επιφορτισμένοι να δουν το πέναλτι που έκανε ο Εντιμάρ στον Τοροσίδη. Κατ' αρχάς ο κρεμανταλάς ο Κωνσταντινέας. Δουλειά του είναι. Γράφει ο Κώστας Καίσαρης.
Ενός κακού μύρια έπονται
Δίπλα στη φάση ήτανε. Κι αντί να δείξει την άσπρη βούλα έβγαλε κίτρινη στον Τοροσίδη. Ιδού λοιπόν που ο κοντός με το βρώμικο παρελθόν από την Καλαμάτα δεν πιάνεται φίλος.
Δεύτερος που όφειλε να δει το πέναλτι και να ενημερώσει τον διαιτητή ήταν ο βοηθός ο Καρσιώτης. Μπροστά στα μάτια του έγινε το τράβηγμα. Οφειλε λοιπόν με βάση τους κανονισμούς να το φωνάξει στον διαιτητή. Για ποιο λόγο άλλωστε δίνουνε τόσα λεφτά για τα μηχανήματα της ενδοσυνεννόησης;
Τρίτος ο εκφωνητής. Ο σπίκερ βέβαια δεν δίνει πέναλτι. Οφειλε όμως να το πει. Πεντακάθαρη ήταν η φάση. Αυτός όμως δεν είπε τίποτα. Ιδού λοιπόν που μετά τη Νova και η δημόσια τηλεόραση δείχνει την εμπάθειά της απέναντι στον Ολυμπιακό.
Ενός κακού όμως μύρια έπονται. Δεν είναι μόνο το ότι ο Κωνσταντινέας έκλεψε τον έναν πόντο από τον Ολυμπιακό. Είναι και το κλίμα που δημιουργείται από την ήττα. Μια ματιά μόνο στα πρωτοσέλιδα των οπαδικών εφημερίδων φτάνει αεροπλάνο να σε κάνει: «Ερνέστο, ο Ολυμπιακός δεν είναι Εσπανιόλ» φάτσα κάρτα στην πρώτη σελίδα και με μεγάλα γράμματα (και ο Ολυμπιακός έχει παίξει ευρωπαϊκό τελικό και δύο φορές μάλιστα όπως η Εσπανιόλ).
Η άλλη εφημερίδα στο αυθεντικό μοτίβο της «Θύρας 7»: «Ερνέστο, αλλιώς ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό». Η τρίτη, πιο σεμνά, επισήμανε τις «περίεργες επιλογές του Βαλβέρδε» που δεν ξεκίνησε Τοροσίδη και Φουστέρ. Ιδού λοιπόν πώς με μια και μόνο λάθος απόφαση του διαιτητή γίνεται μια ομάδα άνω κάτω. Τυχαίο είναι το κράξιμο στον Βαλβέρδε; Τυχαίο είναι ότι δεν τον στήριξε άμεσα η ΠΑΕ; Είτε μέσω διαρροών είτε μέσω επίσημης ανακοίνωσης.
Την Κυριακή το βράδυ η μοναδική αναφορά στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού ήταν ότι «βράζει ο Βαγγέλης με τον Κωνσταντινέα». Τη Δευτέρα διαβάσαμε ότι «ο πρόεδρος θα κάνει ό,τι πρέπει» αλλά για τον Βαλβέρδε ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Αλλωστε για να τον κράζουν οι οπαδικές εφημερίδες κάτι ξέρουνε παραπάνω.
Επειδή βέβαια μιλάμε για Ολυμπιακό, κάποια σάιτ από την Κυριακή το βράδυ γράφανε ότι πρέπει να επιστρέψει ο Μπάγεβιτς. Τελικά τη Δευτέρα το βράδυ βγήκε ο Βαγγέλης και ξεκαθάρισε ότι «στηρίζουμε τους παίκτες και τον προπονητή». Αφού, σου λέει, εχθροί μας είναι ο Πιλάβιος και η ΚΕΔ, σε ό,τι έχει να κάνει με τα οικογενειακά μας είμαστε σαν μια γροθιά.
Αν είναι πάντως κάποια στιγμή μέσα στη σεζόν να τον φάει τον Ερνέστο η μαρμάγκα, μία είναι η ιδανική λύση για τον Ολυμπιακό: Ο Νίκος Αλέφαντος. Ο Μπάγεβιτς είναι ξεπερασμένος. Ούτε έχει την Ολυμπιακή ψυχή για να τσιτώσει τους ποδοσφαιριστές και να βγάλει τον εγωισμό από μέσα τους. Ο πρόεδρος που είναι Ολυμπιακός από κούνια, μάγκας Πειραιώτης και Πασαλιμανιώτης, θα κάνει με τον Αλέφαντο το καλύτερο δίδυμο. Χαίρετε.
Η λύση είναι να βοηθήσει ο Ανθιμος
ΔΕΝ είναι ευχάριστο να μπαίνουν άνθρωποι στη φυλακή. Κατόπιν τούτου, η απόφαση να μην προφυλακιστεί ο Φερέτης κρίνεται θετική. Οχι επειδή πρόκειται για συνάδελφο. Καθαρά από ανθρωπιστικής πλευράς μιλάμε. Και για να κρίνουν έτσι ανακριτής και εισαγγελέας πάει να πει πως δεν συνέτρεχαν λόγοι για να τον κλείσουν μέσα. Ωστόσο υπάρχει ένα ζήτημα με την εγγύηση. Στις 200.000 ευρώ τη βάλανε. Λες και είναι ο Φερέτης κανένας μπρούκλης. Ενας δημόσιος υπάλληλος είναι.
Συν ότι σαν τζογαδόρος είναι στεγνός. Πού να τα βρει, λοιπόν, αυτά τα διακόσα χιλιάρικα; Και ποιος δίνει αυτή την εποχή δανεικά; Μία είναι η λύση λοιπόν: Να βοηθήσει ο Ανθιμος. Ανθρωπος της Εκκλησίας είναι ο Φερέτης. Ηρθε η ώρα, λοιπόν, η Εκκλησία να του ανταποδώσει την προσφορά του αυτή. Και δικά της λεφτά έχει η Μητρόπολη και έρανο μπορεί να κάνει ο Ανθιμος. Αυτή είναι άλλωστε η αποστολή της Εκκλησίας. Να βοηθάει όσους έχουνε ανάγκη. Και πολύ περισσότερο όσους είναι πιστοί και αφοσιωμένοι στον Κύριο, σαν τον Γιώργο Φερέτη.
Διωγμός του Βαλβέρδε ισοδυναμεί με αυτοκτονία
ΝΑ μιλήσουμε τώρα σοβαρά. Σαφώς κι έκανε λάθη στην Ξάνθη ο Βαλβέρδε. Σαφώς κι έχει κάνει κι άλλα λάθη κατά τη διάρκεια της σεζόν. Τι πάει να πει αυτό όμως; Οτι δεν ξέρει πού βρίσκεται κι αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό λες και είναι Εσπανιόλ; Κι ο Γκουαρδιόλα τώρα που μιλάμε είναι πέντε βαθμούς πίσω από τη Ρεάλ. Αν χάσει δηλαδή το πρωτάθλημα, θα πρέπει να τον διώξουνε; Αλλο φταίει ο προπονητής κι άλλο τον απαξιώνουμε και τον βγάζουμε στη σέντρα. Στον Ολυμπιακό έχουν γίνει αρκετά στραβά φέτος. Κι ειδικότερα στις μεταγραφές. Ξαναλέω, όμως, ότι δεν ήταν λάθος η επιλογή να γεμίσουν το ρόστερ με αναπληρωματικούς.
Το να πλήρωνε λεφτά ο Μαρινάκης για να πάρει καλύτερους απ' αυτούς που είχε θα ήταν και σπατάλη και υπερβολή. Από τις μεταγραφές, όμως, όπως λέει κι ο Αλέφαντος, δεν βγήκε ούτε μία. Συμβαίνουν αυτά στο ποδόσφαιρο. Πέρυσι να βγούνε όλες οι μεταγραφές και φέτος τίποτα. Αυτό πάει να πει όμως ότι διώχνεις τον προπονητή; Για να φέρεις ποιον; Ποιος είναι δηλαδή καλύτερος του Βαλβέρδε; Ο Τάκης Λεμονής; Σοβαροί να είμαστε, όταν ο Κόκκαλης τα έκανε αυτά τα είχε όλα μονά ζυγά δικά του. Αυτοκτονία θα είναι για τον Ολυμπιακό αν διώξουνε τον Βαλβέρδε. Χαρακίρι. Αν πάντως πάρει την απόφαση ο Βαγγέλης να αλλάξει προπονητή, η Ολυμπιακή λογική επιβάλλει Νίκο Αλέφαντο.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: