Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Πρώτα ο Βαζέχα, μετά οι άλλοι...!!

Σαν σήμερα, το 1998, ο Κριστόφ Βαζέχα έφτασε το 181 γκολ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, ξεπερνώντας τον Αντώνη Αντωνιάδη. Οι "Ρετρό Ιστορίες" θυμούνται τα θαύματα του καλύτερου ξένου επιθετικού στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου!


Πρώτα ο Βαζέχα, μετά οι άλλοι...
Με 244 γκολ σε 403 αναμετρήσεις στο ελληνικό πρωτάθλημα και άλλα 24 γκολ σε 63 ευρωπαϊκούς αγώνες του Παναθηναϊκού, είναι εύκολο να καταλάβει και ο πλέον... άμπαλος το λόγο για τον οποίο η φράση που συνόδευε τον Βαζέχα στην καριέρα του ήταν το: "θέλει μισή ευκαιρία για να σου βάλει γκολ".
Είναι 2ος σκόρερ όλων των εποχών στην Ελλάδα, πίσω από τον Μαύρο που έχει βάλει μόλις... 261 γκολ, ενώ στις 25 Ιανουαρίου το 1998, στο γήπεδο της Ριζούπολης, εκεί δηλαδή που έπαιξε και τον πρώτο αγώνα της καριέρας του στην Ελλάδα, σκόραρε στο 5-2 του Παναθηναϊκού επί του Απόλλωνα, και έφτασε τα 181 γκολ, ξεπερνώντας τα 180 του "Ψηλού". Για την ιστορία, σε εκείνον τον αγώνα, ο Βαζέχα έβαλε 2 γκολ και άλλα 2 ο Γεωργιάδης του Χαραλάμπους, ενώ το κερασάκι στην πράσινη τούρτα έβαλε ο πιο... ζουμερός παίκτης στην ιστορία του Παναθηναϊκού, ο ένας και μοναδικός Φρανκ Στράντλι, που είχε κάνει πλούσιους τους ψήστες στο Μοναστηράκι.
Για να δοθεί ακόμα πιο... πράσινος πανηγυρικός τόνος στην αναμέτρηση, τα δύο γκολ του Απόλλωνα τα έβαλε ο Παντελής Κωνσταντινίδης.
 
πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: