Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Συνάντηση γεμάτη μηνύματα!!

Οι περίπου πέντε χιλιάδες φίλαθλοι που πλήρωσαν εισιτήριο στο "Ατανάσιο Χιραρδότ" της Μεντεγίν και οι ομάδες που αποτελούνταν από παλαίμαχους ποδοσφαιριστές...
Συνάντηση γεμάτη μηνύματα
Γράφει ο Θανάσης Κελαντώνης...
Όπως ο Μάρτιν Παλέρμο, ο Ιβάν Ζαμοράνο, ο Κάρλος Βαλντεράμα και ο Φαουστίνο Ασπρίγια τίμησαν την εικοστή τέταρτη συνεχόμενη διεξαγωγή του φιλικού παιχνιδιού για την ημέρα της Αντιόκια στην Κολομβία. Τα έσοδα του παιχνιδιού διατέθηκαν στις οργανώσεις «Heroe Camina» και «Heroes de la Patria» που ενισχύουν οικογένειες θυμάτων πολέμων.
Ηταν γενικά συνάντηση γεμάτη μηνύματα. Προπονητής της νικήτριας ομάδας (με 3-0, σκόρερ οι Μάρτιν Παλέρμο, ο Ματέο Ουρίμπε και ο Τζόναθαν Αλβαρες) ήταν ο Λουίς Φερνάντο Μοντόγια. Ο 55χρονος τεχνικός που απ' τον Δεκέμβριο του 2004 είναι παράλυτος, επειδή «έφαγε» σφαίρα σε προσπάθειά του να προστατεύσει γυναίκα που έπεφτε θύμα ληστείας στο Κάλδας.
Την πόλη όπου μεγαλούργησε ως προπονητής με την Ονσε Κάλδας. Για όλα όσα έκανε μετά, για την προσπάθειά του να αποδείξει πως τίποτα, όσο σκληρό κι αν είναι, δεν μπορεί να σταματήσει άνθρωπο απ' το να δημιουργεί, απέκτησε το παρατσούκλι «ο πρωταθλητής της ζωής». Εργάζεται πλέον και ως δημοσιογράφος αλλά και ως καθηγητής δημοσιογραφίας σε πανεπιστήμια της Κολομβίας.
Προπονητής της ηττημένης ομάδας ήταν ο Ερνάν Νταρίο Γκόμες. Παλαίμαχος προπονητής πλέον, πρώτος που οδήγησε την εθνική ομάδα του Εκουαδόρ σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, αναγκάστηκε να αποχωρήσει απ' το προσκήνιο τον περασμένο Αύγουστο εξαιτίας βιαιοπραγίας εις βάρος γυναίκας σε μπαρ της Μπογκοτά. Εκτοτε προσπαθεί κάθε μέρα να εξιλεωθεί στα μάτια των συμπατριωτών του και με κάθε τρόπο να ζητάει συγγνώμη. Με καλούς και σωστούς τρόπους. Οπως ο προχθεσινός.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: