Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Κύρος, Δούρος και ο κόουτς ξέρει!!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει για Άρη, Καστίγιο, Ούμπίντες, Ακόστα, Βασσάρα, Δούρο και Μπριάκο!
Κύρος, Δούρος και ο κόουτς ξέρει!
Το τελευταίο μου κείμενο από ότι φαίνεται έπιασε τόπο. Την Πέμπτη το ανέβασα, την Δευτέρα μας… τελείωσε ο Κύρος Βασσάρας. Βέβαια αποτελεί μία λεπτομέρεια ότι δεν είχε την ευθιξία να παραιτηθεί, αλλά τον παραίτησαν.
Πότε συνέβη αυτό; Στο πρώτο πέναλτι που δεν δόθηκε στον Ολυμπιακό, τέλος ο Κύρος και στην θέση του αναλαμβάνει δίδυμο-φωτιά από τα παλιά!
Δούρος και Μπριάκος!!! Μεγάλες στιγμές έχουμε ζήσει επί Γκαγκάτση με τους εξαίρετους κυρίους. Ας μην προτρέχουμε όμως. Ας περιμένουμε να τους δούμε κι αυτούς, αλλά πραγματικά ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί το τι γίνεται όταν στην πρώτη φάση που αδικήθηκε φέτος ο ΟΣΦΠ καρατομήθηκε και ο Βασσάρας.

Βέβαια σε συγκεκριμένες γειτονιές θα πέσει πολύ κλάμα. Γειτονιές που με τα… δανεικά τους έχουν πάρει ουκ ολίγους βαθμούς από την διαιτησία. Όχι ότι δεν θα βρουν… φίλους και στη νέα τάξη (;) πραγμάτων, αλλά όπως και να το κάνουμε μέχρι χθες είχαν ένα… κύρος.
Προσωπικά θεωρώ ότι τίποτα δεν θα αλλάξει επί της ουσίας πέρα από το γεγονός ότι ομάδες δεύτερης και τρίτης ταχύτητας που ως τώρα έχουν ευνοηθεί σκανδαλωδώς από τα… ανθρώπινα λάθη πλέον θα αρχίσουν να ζορίζονται.
Από την άλλη πείτε μου ποιος διαιτητής δεν θα σφυρίζει υπέρ του Ολυμπιακού μία φάση για την οποία θα έχει αμφιβολίες. Γιατί στην Ξάνθη το πέναλτι ήταν μαρς και αφού δεν το έδωσε ο Κωνσταντινέας δεν τελείωσε απλά ο ίδιος, αλλά και ο αρχιδιαιτητής μαζί του!!!
Βέβαια η ΚΕΔ είχε προλάβει να βγάλει την προηγούμενη εβδομάδα ανακοίνωση και να λέει ότι ανακοινώσεις ή δηλώσεις κατά των διαιτητών προάγουν την βία. Ενώ οι διαιτησίες του Κουκουλάκη στο Περιστέρι, του Κομίνη στην Λειβαδιά, του Γιάχου στο ΑΡΗΣ-ΠΑΟΚ (τυχαίο ότι για τον ίδιο ρέφερι εξέδωσε ανακοίνωση η ΑΕΚ, τυχαίοι οι ορισμοί του από τον Κύρο σε αυτά τα ματς!!!) προάγουν το ήθος και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Και για να μην λέω μόνο για ΑΡΗ και για να καταλάβετε τι συνέβαινε μέχρι σήμερα, ο Στυλιάρας που προχθές δεν δίνει δυο μαρς πέναλτι στα Γιάννενα και… τρελάθηκε ο Άγγελος είναι ο ίδιος που στο ΑΡΗΣ-Ξάνθη δεν αποβάλει τον Καζάκη που χτυπά με αγκωνιά τον Καστίγιο, αλλά αποβάλει τον Μεξικάνο για παρεμπόδιση τερματοφύλακα εκτός περιοχής!
Όλοι όμως αυτοί οι μη ικανοί διαιτητές για να μην γράψω τίποτα άλλο εκπαιδεύονταν και ορίζονταν από τον Κύρο!  Ακόμα κι αν δεχθώ λοιπόν ότι τα λάθη είναι ανθρώπινα ο καθένας μπορεί να καταλάβει ότι η… εκπαίδευση ήταν κάκιστη. Για να μην συνεχίσει στην θέση του όμως αυτός ο άνθρωπος έπρεπε να μην δοθεί πέναλτι στον ΟΣΦΠ. Βέβαια στην εκπαίδευση όπου ξεκάθαρα έχει ΑΠΟΤΥΧΕΙ θα συνεχίσει ο Κύρος. Άντε βγάλε άκρη…
Α και κάτι ακόμα στην καφενειακή λογική με την οποία ορισμένοι λειτουργούν όταν ο ΑΡΗΣ δεν πετυχαίνει κάτι, θα σας σημειώσω ότι μόλις ο ΑΡΗΣ «ξεφώνισε» τον Βασσάρα και ζήτησε και την  παραίτησή του, τότε μας τελείωσε ο Κύρος. Περί κέντρου αποφάσεων αυτό…
Υ.Γ.1  Ο ΑΡΗΣ φέτος πληρώνει τα δικά του λάθη. Τις λάθος επιλογές και φυσικά τον οικονομικό στραγγαλισμό από την έλευση ρευστότητας που δεν μπορεί να εξυπηρετήσει ταυτόχρονα παλιές και τρέχουσες υποχρεώσεις. Παρά τα λάθη του όμως για τα οποία φυσικά η ευθύνη ανήκει στην τωρινή διοίκηση-στο αγωνιστικό γιατί στα οικονομικά έχοντας βάλει 1,5 εκ ευρώ από την τσέπη τους και πληρώνοντας 7,65 εκ ευρώ του πρώην μάλλον γλίτωσαν την ομάδα από τα χειρότερα- και το είπαν ξεκάθαρα τόσο ο κ. Αθανασιάδης, όσο και ο κ. Ζαμπέτας αν οι ρέφερι δεν έκαναν ανθρώπινα λάθη θα είχε τουλάχιστον 8-10 βαθμούς παραπάνω κι φυσικά υπό άλλες συνθήκες θα μιλούσαμε σήμερα. Τώρα είναι υποχρεωμένος να κυνηγά το καλύτερο ως το τέλος…
Υ.Γ.2 Τα προβλήματα  η ομάδα μπορεί να τα διαχειριστεί και να μην υπάρχει πρόβλημα με την αδειοδότηση εφόσον άπαντες λειτουργήσουν ενωτικά και σταθούν στο πλευρό του συλλόγου και απέναντι σε όσους θέλουν να τον πλήξουν. Όσοι έχουν ενστάσεις, απορίες ή διαφωνίες σε δυο βδομάδες έχει Γ.Σ η Λέσχη και εκεί θα λυθούν όσα ακόμα δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Η ουσία είναι ότι ο ΑΡΗΣ μόνο ως μία ΓΡΟΘΙΑ μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματά του. Όσοι θα συνεχίσουν να προσπαθούν να… δημιουργήσουν προβλήματα για να… δικαιωθούν θα έχουν την ίδια τύχη με τους εχθρούς του συλλόγου.
Υ.Γ.3 Αυτός είναι ο Καστίγιο λένε τώρα πολλοί. Που ήταν ο Ακόστα λένε κάποιοι άλλοι που ζητούσαν αριστερό χαφ. Παικτάρα ο Ούμπιντες λέμε όλοι. Κι αυτοί οι παίκτες φέτος ήρθαν, κι αυτοί οι παίκτες στο ρόστερ είναι και μάλιστα οι 2 βοήθησαν στο… υπεράριθμο του ρόστερ. Αποδεικνύεται όμως ότι το ρόστερ δεν είναι τόσο κακό όσο κάποιοι θέλουν να το παρουσιάζουν. Κακή διαχείριση γινόταν και είναι εμφανές. (Μην αρχίσετε ορισμένοι και τους προπονητές η διοίκηση τους επέλεξε). Προσωπικά με οδηγεί στο να ΑΝΑΣΚΕΥΑΣΩ  το «Ο προπονητής ξέρει». Μάλλον κάποιοι δεν… ήξεραν για αυτό και δεν έβαζαν το Νέρι κορυφή, τον Ούμπιντες από πίσω και Ακόστα αριστερά ( ήμαρτον ο μοναδικός αριστερός χαφ στο ρόστερ είναι) για να κάνουν αυτά που μας δείχνουν ότι μπορούν να κάνουν.
Υ.Γ.4 Ο ΑΡΗΣ έκανε το αυτονόητο με Δόξα. Κέρδισε όπως έπρεπε να κάνει και φυσικά δεν είναι κατόρθωμα αν κερδίζεις τον τελευταίο. Από την άλλη μην απαξιώνουμε και τελείως τη νίκη όταν τις προηγούμενες 15 μέρες η Δόξα πήρε βαθμό από ΑΕΚ, ΟΣΦΠ και έχασε στο 90 από τον ΠΑΟ. Άνετα γίνονται οι γκέλες, ειδικά όταν τρως γκολ από καραμπόλα.
Υ.Γ.5 Θα περιμένω τις εξελίξεις στο μπάσκετ, αν και εκτιμώ ότι Δαμιανίδης και Αλεξανδρής πολύ δύσκολα θα συνεχίσουν μαζί… Είναι κάτι παραπάνω από εμφανές, αν και ευελπιστώ ότι τελευταία στιγμή θα τα βρουν και θα κολλήσουν το γυαλί. Αν όχι ο Φώτης Τακιανός είναι φαβορί σύμφωνα με τους… μπασκετικούς.
πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: