Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Αυτός είναι οπαδός! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο 9χρονος Τζόντζο Χέουερμαν ξεκίνησε από το Γουέμπλεϊ το μαγικό ταξίδι 23 μιλίων με προορισμό το "Άπτον Παρκ" σκοπεύοντας στη συγκέντρωση χρημάτων για τη μάχη κατά του καρκίνου. Διαβάστε για το τρομερό κύμα στήριξης προς τον λιλιπούτειο οπαδό της Γουέστ Χαμ.
Αυτός είναι οπαδός! (ΒΙΝΤΕΟ)
To μαγικό ταξίδι άρχισε! Όπως είχε προαναγγείλει, ο 9χρονος Τζόντζο Χέουερμαν ξεκίνησε την Παρασκευή από το "Γουέμπλεϊ" με στόχο να διανύσει 23 μίλια με τα πόδια και να καταλήξει την Κυριακή στο "Άπτον Παρκ" λίγο πριν τη σέντρα του Γουέστ Χαμ-Λίβερπουλ, με τον νεαρό φίλο των Λονδρέζων να έχει πλήθος επωνύμων να τον "αποχαιρετούν".
Σκοπός του μικρού Τζόντζο ήταν να συγκεντρώσει 10.000 λίρες για το ίδρυμα "Μπόμπι Μουρ" που δίνει μάχη κατά του καρκίνου, σοκαρισμένος από την πρόσφατη απώλεια της γιαγιάς του Λίντα αλλά και του θρυλικού Μπόμπι Μουρ το 1993 από την ίδια ανίατη ασθένεια, και όπως ήταν λογικό όλος ο ποδοσφαιρικός κόσμος στάθηκε στο πλευρό του.
Πρώτοι και καλύτεροι ο ποδοσφαιρικός διευθυντής της αγγλικής FA, Σερ Τρέβορ Μπρούκινγκ, μαζί με τη χήρα του Μπόμπι Μουρ, Στέφανι, με τον πρώτο να δίνει μάλιστα το σύνθημα για το ξεκίνημα του... μαραθώνιου περιπάτου αλλά και να μιλάει για τη σημασία αυτής της συγκλονιστικής πρωτοβουλίας από πλευράς του φίλου των "σφυριών".
"Ο Τζόντζο θα περπατήσει από εδώ στο Γουέμπλεϊ, όπου είναι φυσικά το άγαλμα του Μπόμπι Ρόμπσον, μέχρι το Άπτον Παρκ.
Είναι όμορφο να βλέπεις κάποιον από τη νέα γενιά να αναγνωρίζει ακόμα τον αντίκτυπο που είχε δημιουργήσει ο Μπόμπι Ρόμπσον και να επιλέγει το συγκεκριμένο φιλανθρωπικό ίδρυμα", τόνισε αρχικά ο Άγγλος παράγοντας.
Ο Μπόμπι Μουρ εμπνέει 45 χρόνια μετά
Για να μιλήσει στη συνέχεια για την τεράστια δυναμική που εξακολουθεί να έχει το όνομα του Μπόμπι Μουρ, του ανθρώπου που έχει συνδέσει το όνομά του με τη Γουέστ Χαμ αλλά και τα "τρια λιοντάρια".
Πρόκειται για έναν οργανισμό που ιδρύθηκε από τη Στέφανι και είναι ένας από εκείνους που προσπαθούν να δώσουν έμφαση στη σημασία που παίζει η έγκαιρη ιατρική διάγνωση.
Διάγνωση η οποία μπορεί πραγματικά να κάνει τη διαφορά, όπως θα μπορούσε να είχει συμβεί και στην περίπτωση του Μπόμπι πριν αρκετά χρόνια.
Προσπαθούσε πάντα να βρει οικονομικούς πόρους για να ευαισθητοποιήσει κόσμο αναφορικά με την αρρώστια αλλά και να τους δώσει να καταλάβουν πόσο σημαντικό είναι για τους άνδρες να κάνουν τακτικές εξετάσεις, ειδικότερα μετά από μία συγκεκριμένη ηλικία.
Το ίδρυμα έχει συγκεντρώσει πολλά χρήματα τα τελευταία χρόνια και είναι ένας από τους πλέον αναγνωρισμένους συνεργάτες της αγγλικής ομοσπονδίας, επειδή ο Μπόμπι ήταν θρυλική φιγούρα και πασίγνωστος σε όλο τον κόσμο από το 1966 και μετά.
Εδώ βρισκόμαστε, 45 χρόνια μετά μιλούμε ακόμα για την επιτυχία που έφεραν αυτός και οι συμπαίκτες του, και είμαι σίγουρος ότι ο Μπόμπι ποτέ δεν θα φανταζόταν ότι θα χρειαζόταν να περιμένουμε τόσο καιρό για να έρθει μία ανάλογη διάκριση".
Στο πλευρό του οι γονείς αλλά και η... Βασίλισσα Ελισάβετ
Στον περίπατο ελπίδας και προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο που ξεκίνησε την Παρασκευή ο 9χρονος Τζόντζο, έχει δίπλα του σύσσωμη την οικογένειά του: τον πατέρα του Γκάρι, κάτοχο διαρκείας της Γουέστ Χαμ εδώ και πολλά χρόνια, τη μητέρα του Ντόνα και την 13χρονη αδερφή του Μέγκαν, ενώ την τελευταία ημέρα άλλοι 200 οπαδοί θα τον συνοδεύσουν μέχρι το "Άπτον Παρκ".
Υπάρχουν όμως αμέτρητα περισσότεροι αυτοί που θα είναι νοερά στο πλευρό του...
Αρκεί να αναφέρουμε ότι ο λιλιπούτειος φίλος της Γουέστ Χαμ έχει λάβει μέχρι στιγμής γράμματα συμπαράστασης από τον αρχηγό της Εθνικής Αγγλίας, Ρίο Φέρντιναντ, τον μουσικό Τζέιμι Κάλουμ, τον άσο του κρίκετ Ντάρεν Γκαφ και τον δήμαρχο Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον.
Η στήριξη πάντως από τον Δήμαρχο ωχριά σε σύγκριση με αυτή από την... Βασίλισσα της Αγγλίας, ύστερα από γράμμα του Τζόντζο προς εκείνη όπου την είχε ρωτήσει αν θα μπορούσε ο Μπόμπι Μουρ να αποκτήσει το προσωνύμιο Σερ!
Η Ferrari έσπασε το φράγμα των... 10.000 λιρών
Στα αξιοσημείωτα ότι φίλαθλος προσέφερε δύο Ferraris (!), οι οποίες μετέφεραν το πρωί της Παρασκευής τον Τζόντζο και τον πατέρα του στο "Γουέμπλεϊ", καθώς και το γεγονός ότι το φράγμα των 10.000 λιρών που είχε τεθεί ως στόχος έσπασε πριν καν ολοκληρωθεί το τριήμερο ταξίδι του.
Όπως ανέφερε η μητέρα του, Ντόνα Χέουερμαν, από την Τετάρτη και μετά πάνω από 100 άνθρωποι προσέφεραν χρήματα για τον ιερό σκοπό του Τζόντζο μέσω της σχετικής ιστοσελίδας που δημιούργησε, με το συγκεντρωθέν ποσό αυτή τη στιγμή να είναι 10.173 λίρες! Και εις ανώτερα!
ΠΗΓΗ: matigr.blogspot.com


Incredible charity walk by a 9 year old από pklora7

Δεν υπάρχουν σχόλια: